Filmik z lekka kontrowersyjny, podważający teorie heliocentryczna.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
A te tajemnicę odkrył w książce pod tytułem: "Podręcznik fizyki i astronomii. Klasa 1 gimnazjum."
słońce jest tak zajeb*ste, że nie musi poruszać się po spirali... gówno nie teoria
Czy ktoś z was spodziewał się normalnego filmiku, skoro dwa razy podany jest link do strony "Twoja Joga"? Oczekiwać przełomowej prawdy na temat świata od organizacji o takiej nazwie, to jak oczekiwać pracowitości od cygana.
Film produkcji radzieckiej. Ostatnio próbowali nam wmówić, że te 20 tys. oficerów to robota niemców. Teraz wmawiają, że Ziemia nie krąży wokół słońca.
Hahahahaha xD Słońce nie jest centrum galaktyki xD NO CO TY KURWA NIE POWIESZ? Kiedy ten filmik powstał? Przecież To wiadome jest, że nasz Układ Słoneczny krąży wokół czarnej dziury w centrum Drogi Mlecznej podobnie jak planety krążą wokół Słońca... Japierdole, a to, że istnieje niewidzialna tajemnicza siłą to mnie rozjebało. Zacofany filmik w chuj.
Un_Nem napisał/a:
5: woda ktora robi "tornado" jak splywa do rury tez sie kreci dlaczego? bo jest cos takiego jak pole magnetyczne ziemi. ktore oczywiscie... dziala na calej - ziemi.
(Nem 5:0 filmik)
Woda, która robi "tornado" nie robi tego z powodu pola magnetycznego, nie robi też tego z powodu ruchu obrotowego ziemi (Oczywiście w gimnazjum mówią, że tak jest, ale jest to zbyt mała i zbyt szybko poruszająca się rzecz, by siła Coriolisa podziałała na to w efektywny sposób). Woda na jednej półkuli spływając wiruje w różne strony w zależności od kształtu zlewu lub wanny. Natomiast sam ruch wirowy spowodowany jest momentem pędu. Woda zachowuje swój moment pędu, poruszając się po okręgu o coraz mniejszym promieniu, co powoduje zwiększenie prędkości kątowej. Większa prędkość bliżej odpływu, mniejsza im dalej od odpływu i "tornado" gotowe.
@up rzeczywiscie
ostatnio czytalem o tym 10 czy 9 lat temu wiec huj mi w dupe.
ostatnio czytalem o tym 10 czy 9 lat temu wiec huj mi w dupe.
tak. wszystko by się zgadzało tylko autor animacji zapomniał wziąć pod uwagę, ze słońce krążąc w okół centrum galaktyki nie porusza się tylko po elipsie wyznaczonej względem pewnej płaszczyzny i tzw równika galaktyki. patrząc na naszą galaktykę poprzez przekrój poprzeczny względem równika słońce jak i inne gwiazdy poruszają się sinusoidalnie co pewien czas przechodząc przez równik galaktyki. tak więc:
1) wykonujemy wraz z planetami ruch obrotowy wokół słońca
2) razem jako jeden układ pędzimy po elipsie wokół jądra galaktyki
3) z niewiadomych przyczyn raz jesteśmy "nad" a raz "pod" równikiem
4) ruch spiralny po orbicie wzbogacił bym jeszcze przechodzeniem całego układu pomiędzy płaszczyzną południowa a północną galaktyki.
Ciekawie wtedy ta animka by wyglądała.
Ameryki nie odkryłem - Majowie zrobili to pierwsi.
Aha! niedługo znów mamy przekroczyć "równik"
1) wykonujemy wraz z planetami ruch obrotowy wokół słońca
2) razem jako jeden układ pędzimy po elipsie wokół jądra galaktyki
3) z niewiadomych przyczyn raz jesteśmy "nad" a raz "pod" równikiem
4) ruch spiralny po orbicie wzbogacił bym jeszcze przechodzeniem całego układu pomiędzy płaszczyzną południowa a północną galaktyki.
Ciekawie wtedy ta animka by wyglądała.
Ameryki nie odkryłem - Majowie zrobili to pierwsi.
Aha! niedługo znów mamy przekroczyć "równik"
Już nawet ignorując wiedzę ze szkoły, a stawiając na czystą obserwację i analizę tego co pokazuje to z animacji które mają udowodnić że planety poruszają się swobodnie widać, że poruszają się po określonych osiach wokół słońca, a skoro zgodnie z tym co jest napisane w filmiku słońce porusza się względem galaktyki (a nie jest jej centrum- z drugiej strony w jakiej książce znalazł info ze słońce jest centrum galaktyki to dla mnie zagadka) to ruch planet i słońca tworzy taką spiralę jaka jest na filmiku(tyle że jest to ruch z punktu widzenia obserwatora znajdującego się daleko poza układem słonecznym.
Innymi słowy, gość nawet niewyedukowany na podstawie tych urywków wyciągnąłby wniosek że twórca pieprzy farmazony.
Innymi słowy, gość nawet niewyedukowany na podstawie tych urywków wyciągnąłby wniosek że twórca pieprzy farmazony.
W niecałych 7 minutach idiota udowodnił, że nie wie co to jest ruch WZGLĘDEM CZEGOŚ, ponieważ względem słońca ziemia krąży wokół niego i chuj w dupę ruskowi.
I jeszcze to hasło "nie dajcie się oszukiwać", no kurwa przewał stulecia....
I jeszcze to hasło "nie dajcie się oszukiwać", no kurwa przewał stulecia....
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów