A tak serio to polityki USA i tego, że Unia zamiast pokazać zbiorowego Fuck`a Trumpowi w kwestii sankcjonowania Iranu (i jego tańszego paliwa) ugina karku i przepłaca za surowce...
A tak serio to polityki USA i tego, że Unia zamiast pokazać zbiorowego Fuck`a Trumpowi w kwestii sankcjonowania Iranu (i jego tańszego paliwa) ugina karku i przepłaca za surowce...
PO,PIS,SLD,PSL = jedna banda, która od "obalenia komunizmu" rozmywa odpowiedzialność pod różnymi nazwami.
PiSiory - do boju. Zaczynajcie ujadać, zjedzcie go. Obraził wodza Jarosława. A przecież PO tez kradło. To wszystko wina Tuska, Żydów, Masonerii
Żeby było śmieszniej z winą Żydów (i nie tylko) masz rację
Izrael kłóci się jak może z sąsiadami i stara się ich osłabiać. Iran (Szyici) z uwagi na wykurwiste sąsiedztwo Arabów i Pakistanu (Sunnici) no i Izrael stara się mieć straszaka w postaci atomówki. Wina Żydów
Araby chyba się po raz pierwszy z Żydami dogadał i planują wspólne manewry (żadna tajemnica), pokojowe USA wzywa do rozbrojenia Iranu (jak się kończy zbytnie rozbrajanie Irańczycy widzieli u sąsiadów z Iraku) i nakłada sankcje strasząc UE, że jeśli my też nie nałożymy to sankcjami zostanie objęta UE. Masoneria (USA, loże masońskie Europy) zaliczona
Tusk jako jeden z liderów UE też nie odpowie Trumpowi gdzie ma jego sankcje i że te europejskie wobec USA będą lustrzane. UE godzi się na przepłacanie za surowce z innych regionów Świata (w tym USA) sankcjonując Iran. Tuska chociaż jego udział niewielki trochę wrobiłem
Bo tylko w tym?
Misiek_KRK
PO,PIS,SLD,PSL = jedna banda, która od "obalenia komunizmu" rozmywa odpowiedzialność pod różnymi nazwami.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Szkoda, że większość debili tego nie rozumie. Ida do koryta po to, żeby im bylo dobrze. A plebs ma tylko w to wierzyć i głosować na nich. Żadna z partii nie spełniła moich oczekiwań i raczej nigdy nie spełni.
dorzuciłbym Solidarność, Nowoczesną, LPR, Samoobronę i co tam jeszcze po `89 rządziło. Jeden CHUJ!
Styczeń 2016r - cena ~4zł za 1l benzyny / cena za baryłkę ~28USD
Maj 2018r - cena ~5zł za 1l benzyny / cena za baryłkę ~75USD
Ja to tylko tutaj zostawiam.
Maj 2018r - cena ~5zł za 1l benzyny / cena za baryłkę ~75USD
Ja to tylko tutaj zostawiam.
widzisz Panie "wiem wszystko", bo cena baryłki to tylko niewielka składowa ceny całości (ok.15-20%). Z rafinerii kupuje się już przetworzoną (ok. 20%) + koszt transportu, potem dochodzi akcyza(31%), podatek(19%), znów transport do miejsca docelowego, podatek drogowy (3%) i marża stacji (ok. 5%). Na cenę ma też duży wpływ aktualny kurs dolara i koszty logistyki jeśli stacji jest w danym regionie niewiele.
Tak dla uproszczenia z jednej baryłki powstaje ok 160 litrów benzyny tak więc (przy stałym kursie dolara 4zł)
Lipiec 2014 - 115USD*0,15*4zł=69 zł żeby uzyskać 158,76 litrów - wpływ na cenę wychodzi mi na poziomie 0,43 zł/l
Styczeń 2016 - 0,11 zł
Maj 2018 -0,28 zł
Ej poważnie - sam te wzory wymyśliłeś czy wziąłeś od jakiegoś debila z neta?
Pytam w 100% poważnie teraz.
Tak dla uproszczenia z jednej baryłki powstaje ok 160 litrów benzyny
Buahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaha(...)hahahahahaha
Ty weź kurwa człowieku już skończ bo właśnie się tak zbłaźniłeś, że mi się w głowie to nie mieści ahahahah...
No to skoro już się bawimy to docisnę ci po grubości bo z jednej baryłki powstaje ~75 litrów benzyny i mniej więcej połowa tego w oleju napędowym czyli walnijmy dla uproszczenia ~33 litry.
Do tego jeszcze kupę innych rzeczy z niej się otrzymuje.
No nie mogę ale typ... No bez jaj. hahahahahaha
Ty bez kitu mógłbyś być kreatywną księgową jeśli w taki sposób to wyliczyłeś
Ej poważnie - sam te wzory wymyśliłeś czy wziąłeś od jakiegoś debila z neta?
Pytam w 100% poważnie teraz.
Wziąłem pierwszą informację z neta (42 galony) i przemnożyłem galony na litry, chyba masz rację, że to pełna objętość galonu nie ilość produktu, który da się uzyskać, przemnóż sobie powyższe wyniki mniej więcej razy dwa.
Podpowiem 'wpływ na cenę'.
Hahaha.
kierowca musi kupić paliwo, więc zapłaci
a zyski ze spółek idą do budżetu, a tam na 500+, mieszkanie+, wyprawka +, nagrody
już wkrótce inflacja 4 %
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów