Wrzucam żeby rozpowszechnić tą formę zatrzymywania się przed światłami, skrzyżowaniami czy chuj wie gdzie tak, aby ułatwić przejazd karetkom.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:26
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Tak bo każdy jest wróżką i wszędzie będzie przycierać opony o krawężniki...
Owszem jeśli faktycznie będzie nadjeżdżać i będzie ją słychać/widać to jak najbardziej zjechać ustąpić.
Filmik jak dla mnie bez sensu... chyba ze ten film miał być przeznaczony dla pojedynczych niedorozwiniętych intelektualnie którzy się jeszcze nie zczaili że karetce trzeba ustąpić...
Owszem jeśli faktycznie będzie nadjeżdżać i będzie ją słychać/widać to jak najbardziej zjechać ustąpić.
Filmik jak dla mnie bez sensu... chyba ze ten film miał być przeznaczony dla pojedynczych niedorozwiniętych intelektualnie którzy się jeszcze nie zczaili że karetce trzeba ustąpić...
Pomysł dobry, tylko znając czystość dróg przy krawężnikach bardzo często leży jakiś syf i lada moment może być flak i koło do zmiany.
Polskie prawo zezwala na wjazd na skrzyżowanie na czerwonym świetle jeśli zjeżdżamy pojazdowi uprzywilejowanemu. Także jeśli coś jedzie to się wjeżdża na pasy i po kłopocie .
A i motocykliści skorzystają
Bardzo słuszna inicjatywa, zgadzam się a przy okazji będzie miejsce dla motocyklistów :]
Leouch napisał/a:
@Dzimi widze jeszcze ze straza miejska nie miales doczynienia>.>
Uwierz mi że jak się uprzesz i dowiedziesz swojej racji to straż miejska może tylko chcieć i nic więcej
wrc206 napisał/a:
Bardzo słuszna inicjatywa, zgadzam się a przy okazji będzie miejsce dla motocyklistów :]
Motocykliści niech też normalnie jeżdżą bo to co tu się robi to nie dla motocykli tylko dla pojazdów uprzywilejowanych
A nie lepiej zatrzymac sie 2 metry dalej - NA PRZEJSCIU, blokujac tym samym wejscie pod nadjezdzajaca karetke jakiemus inteligentnemu inaczej przechodniowi??
NieWeszles napisał/a:
Chuj mnie obchodzi czym jeździsz i ile to ma koni. Równie dobrze możesz jeździć maluchem. A życzę Ci żebyś właśnie zdechł gdy będzie jechała po Ciebie karetka i jakiś palant zastawi drogę..
A mnie chuj obchodzi, że Ciebie chuj obchodzi:D Jak nie wyczuwasz żartu czy ironii to wiesz co możesz zrobić??( nie będę się rozpisywał co, bo tutejsi moderatorzy maja wyjątkowo zajebiste poczucie humoru:D) No więc zrób to kurwa!
vass napisał/a:
Tak stanę przy krawężniku i zaraz jakiś pajac się wpierdoli obok mnie zadowolony, że zdobył pull position
pole position
Jeśli stoimy na światłach i jest czerwone i karetka nie ma jak przejechać to mamy bezwzględny obowiązek ją przepuścić jak!? wystarczy przejechać na czerwonym świetle. Prawo nie zabrania takiego manewru jeśli chodzi i przepuszczanie pojazdów uprzywilejowanych
Paranoja. Pewnie że można tak robić. I pić piwo bezalkoholowe. I szczać na siedząco. I w sumie każdą rzecz w życiu można zrobić jakoś inaczej tak żeby było lepiej. Tylko nie wiem jak to się dzieje że w rezultacie żyć się odechciewa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów