18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
blackbird969 2013-01-16, 21:42 4
Proszę bardzo

wrzuciłbym nawet filmik ale nie chcę pokazywać tablicy rejestracyjnej

aha dodam jeszcze, że wszystkie te moce silników które podałem to moc zmierzona na wale, rzeczywista moc na kole np. rn12 to jakieś 152-156 koni w zależności jaki jest stan silnika
Zgłoś
cyssiek 2013-01-16, 21:49
lee225 napisał/a:

Krówka napisał/a:

Sam jestem motocyklem i powiem że kupno R1 na pierwszy motocykl to kupić sobie trumne... Tym motocyklem jechałem raz i powiem że nie da się jechać nim wolno...

Mając skończone 19lat parę dni temu ktoś dał Ci się przejechać na R1 ? I jesteś motocyklę ?

P.S Laptop nie mój - siostry jakby co : te zadane.pl itp

O kurwa, 15 cali 4:3, co za prehistoryczny laptop
Zgłoś
Tasak_PL 2013-01-16, 22:08
blackbird969, piekna bestia, ktory rok? dokladnie moc na kole sie troche zmniejsza ale i tak jest to bardzo duzo
Zgłoś
MaddMan 2013-01-16, 22:09
blackbird969 napisał/a:

a mnie śmieszy to co za brednie wypisujesz
rn09 nie ma 180 koni tylko 152 i nie ma czegoś takiego jak doładowanie dynamiczne inaczej RAM AIR, rn01 i 04 mają 150 koni
zapomniałeś o rn12, które jako pierwsze miało RAM AIR i ma 180 koni właśnie z tym doładowaniem, moc bez tego to 172KM
rn19 ma 175 koni na postoju, a 183 z doładowaniem.

@Tasak czyli autor tematu
Żadna R1 nie ma prędkości maksymalnej na poziomie 300km/h ani 299km/h bo tyle mogą maksymalnie pokazywać liczniki w R1, ich rzeczywista prędkość to jakieś 285km/h, niestety przekłamania liczników są dość spore w prawie wszystkich motocyklach i trzeba kupić odpowiedni kalibrator żeby pokazywało prawdziwą prędkość lub posłużyć się GPS'em

@Madmann
możesz nie wiedzieć o doładowaniu dynamicznym bo występuje głównie w motocyklach taki bajerek sobie wymyślili i nie tylko w Yamaszkach jest stosowane, w R1 wprowadzone w 2004 roku czyli gdy Rossi jeździł w MotoGP dla Yamahy, w tym czasie wprowadził dla nich sporo poprawek i ten model wyszedł im rewelacyjnie jak na tamte czasy, zresztą do tej pory jest bardzo dobrym motocyklem sportowym

a ta R1 na filmiku to właśnie model rn12, jeżdżę po Wawie i znam sporo jej użytkowników ale nie spotkałem jeszcze autora tego nagrania

tak, posiadam R1 rn12 i mogę wrzucić jej zdjęcie jeśli ktoś chce dowodu, dodatkowo jestem użytkownikiem dwóch for poświęconych tylko R1 i to co za brednie piszecie aż mnie boli..

co nie zmienia faktu że ni chuja fizyki nie oszukasz, i na postoju nie bd mieć 175KM chyba że katujesz moto na full manetce, ale to już twoja sprawa

btw. ładna szlifierka , mam nadzieje że nie wjebałeś ksenonów
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 22:12 1
2004, trochę doinwestowana w dodatki już poszło jakieś 6-7tys. i jeszcze coś dorzucę pewnie w tym roku plus będzie nowy lakier na całej położony bo w lipcu niemiły Pan we mnie wjechał niszcząc plastiki i cały czas na wypłatę odszkodowania czekam, za swoje zakupiłem wszystkie uszkodzone elementy ale porysowane więc malowanie i to dopiero będzie piękna bestia

nie ksenonu nie ma i nie będzie, wiadomo wykres mocy idzie wraz z obrotami i tak najważniejsze dobrać w czasie jazdy tak zmianę biegów żeby korzystać z niutonometrów i mocy jedzocześnie wtedy jest dopiero jazda, w rn12 taki but zaczyna się od około 7 tys obrotów, silnik kręci się ponad 14 tys obrotów zanim odcina się włączy. Prędkość na 1 biegu max to 146km/h więc żeby przekroczyć wszędzie w Polsce dozwoloną prędkość można tak jeździć
Zgłoś
atha 2013-01-16, 22:14
Ale gdzie jest napisane że się rozjebał na tej r1-ce. Może spadł z krzesła
Zgłoś
MaddMan 2013-01-16, 22:19 3
i dlatego na pierwsze moto nie kupiłem ścigacza
przypał się zajebać na jedynce
Zgłoś
Tasak_PL 2013-01-16, 22:23
atha,
blackbird969, taką to najlepiej na tor sie wbic:) u mnie kolo Szczecina na Chociwlu jest awaryjny pas dla samolotow wojskowych to chlopaki maja gdzie bic rekordy
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 22:23
wiesz ja w zeszłym roku zrobiłem 14 tys km tylko jeżdżąc po Wawie, najczęściej używany bieg przeze mnie to dwójka ewentualnie trójkę wrzucam na trasie przez Wawę bo tak na ulicę więcej nie muszę, a mam cały czas dostępną właśnie moc silnika. Jak kumpla przewiozłem na siedzeniu pasażera i wyrzuciło nam 299 na liczniku to zszedł i miał problem się utrzymać na nogach z nerwów ;D przez miesiąc gdzie nie poszliśmy do znajomych to zaraz temat R1 i jak go przewiozłem, jego słowa "normalnie jak było ponad 260 na liczniku to obraz mi się jak w need for speed rozmazywał"
Zgłoś
Tasak_PL 2013-01-16, 22:26
hahahah z tym need for speed dobre ja pamietam jak bylem maly, jak mnie chrzestny przewiozl to gadalem o tym kumplom chyba przez rok xd to bylo cos, albo jak do mnie do szpitala przyjechal to caly oddzial w oknie stal teraz musze uzbierac kase i kupic jakis jednoslad
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 22:33
hehe, to ja tak pojechałem do kumpla w odwiedziny i okazało się że jego rodzina się zjechała, taka jego siostra cioteczna jara się motocyklami ale nigdy nie jeździła to poprosiła o przejażdżkę, a że fajna jest i kask miałem to na siedzenie i ją przewiozłem, kawałek na trasie tak do 180km/h kawałek przez spory korek tak 60-70km/h, odwiozłem spowrotem to banan jej później nie schodził z twarzy taka wesoła po tym ale stwierdziła że ona nie będzie tak przez korek jeździć jak ją przewiozłem ;D
nie ukrywam taki sportowy motocykl to jak niektórzy mówią "pussy magnet" i w sumie jest w tym duże ziarnko prawdy ;D

ale najwięcej frajdy to zebrać się ze znajomymi i po ulicy pośmigać na ile warunki pozwolą, w czasie euro lataliśmy sobie z Wawy do Pułtuska tylko żeby się przejechać bo fajny odcinek drogi jest, na miejscu coś zjeść, mecz obejrzeć i do Wawy.
A ja lubię sobie wsiąść na moto, słuchawki na uszy z muzą i po jakiś winklach szybkich pojeździć samemu. Mam pracę taką że moto jest moim środkiem transportu między klientami więc super mi się to układa.
Zgłoś
R................s 2013-01-16, 22:39
kurwa prawda jest taka, że jak ktoś nie umie jeździć to i 250 dla niego za dużo a jak umie to z 250 pod dupą też pociśnie.
Zgłoś
Tasak_PL 2013-01-16, 22:40
blackbird969, wiadomo, ja bede chcial jakies supermoto na poczatek, zeby ogarnac itd a po jakims czasie pewnie bede chcial sie przesiasc na CBR 600 bo mi sie podoba strasznie i slyszalem, ze to kawal dobrego motocykla

no to masz strasznego farta z taka praca
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 22:50
CBR biorą olej, znam przypadki że ludzie zabierają z sobą bańki z olejem na trase 200km żeby robić dolewki.. w R1 jak wymieniam olej tak nic nie dolewam przez 5tys. km (bo po 5tys robie wymianę oleju), ale poza tym mają bardzo dobre silniki do katowania, zresztą CBR 600 jest często do stuntu brana.
No i jeśli chodzi o supermoto, a sporta to całkowicie inaczej się na nich jeździ także po zmianie i tak będzie to wyglądało jakbyś zaczynał od początku

Remus, całkowicie się zgadzam.
Ja osobiście jestem zdania, że R1 nadaje się na pierwszego litra jak żaden inny ze względu na to jak oddaje moc silnik i na to jak pracuje zawieszenie, każdy użytkownik innych sprzętów powie że to jeden z najlepiej prowadzących się motocykli sportowych klasy 1000cc, do tego rewelacyjne hamulce i dbać tylko o rozgrzane opony. Chociaż jeśli ktoś nigdy nie miał styczności z motocyklami to powinien kupić coś słabszego i taniego bo np. można łatwo załatwić skrzynię biegów w motocyklu, niestety zmiana biegów nie jest tak rozwiazania jak w samochodzie i przy redukcji biegu trzeba zrobić międzygaz. Polecam zatem trochę lektury o podstawach i dopiero wsiąść nawet na byle jakie moto.
Zgłoś
b................0 2013-01-16, 23:24
na polskie drogi to crossa się kupuje a nie ściga
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów