18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
MaddMan 2013-01-16, 23:25 2
z mojej strony warta przeczytania jest książka "motocyklista doskonały" i jej kontynuacja
lewa!
Zgłoś
allah84 2013-01-16, 23:29
xsw2 napisał/a:

Nie zebym sie czepial, ale niewiadomo, o ktora R1 chodzi. RN01 i RN04 maja okolo 150, pozniej RN09 ma 180, ale z doładowaniem, czyli w trakcie jazdy, dopiero RN19 ma 180 bez doladowania, czyli "na postoju" Co nie zmienia faktu, ze i tak zapierdalaja jak glupie

BTW. Smieszy mnie, gdy ktos bedacy nie w temacie widzi obojetnie jakiego sciga i odrazu mowi, ze fajna R1

moja rn04 ma 167 kucy ;]

MaddMan napisał/a:

z mojej strony warta przeczytania jest książka "motocyklista doskonały" i jej kontynuacja
lewa!

wyjezdzone kilometry sa lepszym nauczycielem niz ksiazka
Zgłoś
Piechur23 2013-01-16, 23:34
Udzielę się w temacie bo jeździłem. Faktycznie R1 to chory pomysł na początek.. po problemie jeżeli ktoś zrobi tylko sobie krzywdę gorzej jak np kogoś jebnie. Moje pierwsze moto to SRAD 600 i to był dobry wybór nie za ciężki nie za mocny w sam raz żeby po zapierdalać. Lewa!
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 23:34
allah84, co do Twojej to rzuć wykresem

a co do wyjeżdżonych kilometrów to jeśli nie wiesz jak używać skrzyni to nigdy się nie dowiesz jeśli ktoś Ci nie powie, a tego na kursie na prawo jazdy bardzo rzadko uczą, dlatego chociaż zapoznanie się z podstawami w książce jest dobrym pomysłem niż zarżnięcie skrzyni w moto na który się hajs odkładało dłuższy czas. Chociaż też kilometry to ważna sprawa, sam wiem ile się nauczyłem tylko jeżdżąc codziennie od pierwszego dnia jak wsiadłem aż do zakończenia sezonu, ogromna ilość zebranego doświadczenia.

no nie powiem, ja swoim znajomym mówię podobnie żeby nie kupowali 1000cc moto na pierwsze max 600cc i w nakedzie lub supermoto, zwłaszcza że jeden z nich ma chore pomysły jeżdżąc Ogarem po Wawie stwarza większe niebezpieczeństwo niż ja. Osobiście kupiłem R1 na pierwsze moto własne ale od dziecka ogarniałem różne sprzęty i mega szybko każdy ogarniałem więc jakieś doświadczenie miałem zanim go kupiłem. Wujek, który ma 4 dychy na karku i też różnymi sprzętami jeździł jak wsiadł na moją to pierwsze co powiedział "nadgarstki wyrywa, a gazu jeszcze nie dałem tylko sprzęgło popuszczam"
Zgłoś
allah84 2013-01-16, 23:41
blackbird969 napisał/a:

allah84, co do Twojej to rzuć wykresem

a co do wyjeżdżonych kilometrów to jeśli nie wiesz jak używać skrzyni to nigdy się nie dowiesz jeśli ktoś Ci nie powie, a tego na kursie na prawo jazdy bardzo rzadko uczą, dlatego chociaż zapoznanie się z podstawami w książce jest dobrym pomysłem

wykres dotyczy silnika kolo wiadomo ze mniej... no ja sie nauczylem na bledach.... np jazda na przednim i tylnym kole to nie jest dobry pomysl... slizg przy 100 km/h po kocich lbach w koszuulce i jeansach uczy pokory :] juz nie szaleje postanowilem na technike jazdy postawic ;] na kolanko od zeszlego roku juz schodze... a i kupilem kombi co zeby nie bylo ;p
Zgłoś
adresikpuma 2013-01-16, 23:44
a ja mam kawke zx6r 636 06 w dowodzie wbite 95.5 kw wiecjakies 130 koni jest jakby nie patrzyl w 6setce na sterydach
Zgłoś
allah84 2013-01-16, 23:46
eeee szescsetki za bardzo trzeba krrecic za duzo pala i nie maja mocy i moment za maly... no ale to tylko moje zdanie ;p
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 23:47
spoko allah84 (Maciej) tak patrzę, że znajomy nick ;D
Zgłoś
allah84 2013-01-16, 23:48
forum R1 ? ;]
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 23:50
@allah84
a jak ;D

@adresikpuma
to i tak moc na wale, a nie na kole do mocy 1000cc brakuje Ci jakieś 50 koni na wale jeszcze
Zgłoś
MaddMan 2013-01-16, 23:52
allah84, książka najpierw żeby teoria była, ja spokojnie idę w górę 50->70->125->500->teraz 600 i w każdym uczę się czegoś nowego ale nie od nowa to różnica i to spora, np. wole położyć 125na rondzie niż zdać sobie wtedy sprawę z tego ile waży dajmy na to ta R1. wiele dobrych nawyków można złapać na mniejszym motocyklu, no i na pewno 125 łatwiej schodzi na dół
Zgłoś
allah84 2013-01-16, 23:56
a w koncu musze moja erke na r1 forum pokazac... zrobilem jej maly lifting i tuning ;p w koncu nie jest mi jej wstyd pokazac ;]

MaddMan napisał/a:

allah84, książka najpierw żeby teoria była, ja spokojnie idę w górę 50->70->125->500->teraz 600 i w każdym uczę się czegoś nowego ale nie od nowa to różnica i to spora, np. wole położyć 125na rondzie niż zdać sobie wtedy sprawę z tego ile waży dajmy na to ta R1. wiele dobrych nawyków można złapać na mniejszym motocyklu, no i na pewno 125 łatwiej schodzi na dół

to zalezy.... znalem ludzi ktorzy tak startowali... i na tysiaku sie tak pewnie czuli ze to byl ich 1 i ostatni sezon na 1000cc. Mozesz odrazu siasc na tysiaca.... byle by z glowa rozwaga i respektem ;] bo to niecale 200kg zywego TNT ;]
Zgłoś
MaddMan 2013-01-16, 23:58 1
pewnie
każdy rozwija się po swojemu
ale przede wszystkim rozsądek, a jak ci się znudzi R1 to tylko Busia
Zgłoś
blackbird969 2013-01-16, 23:58
Maddman, cienkie opony gorzej trzymają przez niższy rant opony więc z tym schodzeniem bym nie przesadzał.

R1 rn12 zalana płynami i zatankowana powinna 194kg ważyć
Zgłoś
allah84 2013-01-17, 0:00
MaddMan napisał/a:

pewnie
każdy rozwija się po swojemu
ale przede wszystkim rozsądek, a jak ci się znudzi R1 to tylko Busia

hahahaha no wlasnie nie nudzi ale przyznam sie ze po cichu zbieram na S1000RR ;d

blackbird969 napisał/a:

Maddman, cienkie opony gorzej trzymają przez niższy rant opony więc z tym schodzeniem bym nie przesadzał.

R1 rn12 zalana płynami i zatankowana powinna 194kg ważyć

moja nieco ciezsza
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów