18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 10 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
krzyhhh 2013-06-17, 17:27 10
ja jebie, niech ktoś ogarnie gifa z tym kaszalotem
Zgłoś
Bad_Rain 2013-06-17, 18:01 1
no pain, no glory
Zgłoś
glowonog 2013-06-17, 18:09 2
pytanie do eksperta: na jakich zasadach sa punktowane te przejazdy?
Zgłoś
black88 2013-06-17, 18:27
mierzyli wysokość. ale ekspert to ze mnie tylko internetowy
Zgłoś
Patrysio 2013-06-17, 18:27
@up
upadku
Zgłoś
Upalony 2013-06-17, 19:51 9
Zgłoś
Miya 2013-06-17, 20:18 3
glowonog napisał/a:

pytanie do eksperta: na jakich zasadach są punktowane te przejazdy?

Działa to tak:

Konkurs dzieli się na trzy tury. Każda z tur trwa po 15 minut i działa podobnie do jamu - każdy skacze po kolei, póki trwa czas (bodaj dopiero w 2010 wprowadzili zasadę, że jak nie wystarczyło czasu dla wszystkich a zaczęła się nowa tura, to i tak reszta skacze). Pierwsze dwie tury składają się na 50% oceny końcowej, pozostałe 50% zdobywa się w samej turze trzeciej - niby finałowej. Mimo krótkiej historii Big Air utarło się, że na pierwszych dwóch przejazdach nabija się punkty "gwarantowane", wykonując dość zachowawcze kombinacje. Do ogólnej puli punktacyjnej jednego skoku liczy się trudność wykonywanego triku (zarówno poziomego jak i na quaterze), styl, lądowanie, długość oraz wysokość lotu (proporcji punktów Ci niestety nie przytoczę). Mam nadzieję, że się przydało

@Ciekawostka - W ostatnim roku jakiś gówniarz (13 lat) wykręcił 1080 na quaterze, a jakiś inny, nieznany mi ziomek 900 Body Varial. Choć zacne to było, nie ogarniam tych nowych młodzików startujących w X Games z arsenałem może 10 tricków (udały im się ze 3 skoki na 8 - 10, większością były powtórzone podejścia).
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów