18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Na wykopie znalazłem artykuł o Singapurze, a w nim wzmianke o tym człowieku, który wkonuje swoją pracę nieprzerwanie od 1959 r.

Darshan Singh (ur. 1932) jest obecnym głównym katem Singapuru, który wykonuje wyroki śmierci przez powieszenie.
Pełni swoje obowiązki od roku 1959 (jeszcze kiedy Singapur był brytyjską kolonią), kiedy poprzedni kat, Mr Seymour, przeszedł na emeryturę.

W ciągu prawie pół wieku pracy w tym zawodzie, powiesił, wraz z pomocnikami, ponad 850 osób. Jednego dnia przyszło mu wykonać nawet 18 wyroków, musiał używać wtedy trzech stryczków.

Za każdą wykonaną egzekucję dostaje 400 dolarów singapurskich (w przeliczeniu: 312 USD).

Tuż przed otwarciem zapadni pod skazańcem, wypowiada taką oto kwestię:

Wysyłam Cię w lepsze miejsce niż to, niech Cię Bóg błogosławi

Jego pierwsza żona rozwiodła się z nim, nie mogąc zaakceptować faktu, że ma męża-kata. Obecnie żyje z drugą żoną, z którą adoptował troje dzieci.

Ciekawe co odpowiada swoim dzieciom na pytanie jak było w pracy?
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Darkstep 2012-10-01, 0:03 21
- Tato ! Nauczyciele w mojej szkole mówią że jesteś złym człowiekiem !
- Zwisa mi to...
Zgłoś
miszcz310 2012-10-01, 0:10 1
hmmm ... 312*850*3.2 = 848640zł przez 53 lata, daje jakieś 1334,34 zł miesięcznie. Można by się spodziewać więcej, pytani ile tam się zarabia...
Zgłoś
x................s 2012-10-01, 0:48 1
czy coś opowiada dzieciom? wg mnie nie. Taki zawód prawdopodobnie cechuje się pewnym niepisanym kodeksem, zasadami i tradycją. Oglądałem kiedyś doku o francuskich profesjonalnych katach, co łby zawodowo ścinali. Była kwestia odnośnie mówieniu w domu o pracy. Żona i dzieci nie mogły się spytać "jak było" ale sam kat miał prawo w domu czasami zażartować co mu się w pracy przydarzyło
Zgłoś
vass 2012-10-01, 0:52 3
miszcz310 napisał/a:

hmmm ... 312*850*3.2 = 848640zł przez 53 lata, daje jakieś 1334,34 zł miesięcznie. Można by się spodziewać więcej, pytani ile tam się zarabia...

Dużo, to najbogatszy kraj na świecie.
Cytat:

Państwo dobrobytu
Zacznijmy od pozytywnego aspektu mieszkania w Mieście Lwa (etym. "singa" - lew i "pura" - miasto). Po pierwsze poziom życia jego mieszkańców. Jak podaje Międzynarodowy Fundusz Walutowy w 2011 r. PKB w przeliczeniu na jednego mieszkańca wynosił prawie 60 tys. dolarów. To więcej niż w Stanach Zjednoczonych, Norwegii, czy Szwajcarii.

Bezrobocie praktycznie nie istnieje. Stopa bezrobocia rejestrowanego od lat nie przekracza 3 proc. (zeszłym roku wynosiło 2,1 proc.). Dzięki temu Singapur to dzisiaj czwarty rynek finansowy świata, po Londynie, Nowym Jorku i Tokio. Tamtejszy port przeładowuje drugą co do wielkości ilość kontenerów na świecie (po Szanghaju).

Zgłoś
John_Rambo 2012-10-01, 0:53 1
No to wyobraź sobie teraz francuską rodzinke przy stole jedzącą obiad, a tu nagle stary zaczyna sobie żartować o tym co mu się w pracy przydarzyło
Zgłoś
S................l 2012-10-01, 2:57
Cytat:

Szczerze, to wisi mu to
Zgłoś
x................s 2012-10-01, 9:28 2
miszcz310 napisał/a:

typ nie wygląda na takiego co by ledwo wiązał koniec z końcem. dwa sygnety, tańsza omega na łapie. Chyba, że ma prawo do pierwszego lootu po stryczku
Zgłoś
miszcz310 2012-10-01, 10:50
@up
Hahahah. Na pewno, pewnie wszystko zabiera a później na handel.

@vass
No z tym najbogatszy to bym nie przesadzał, bo jeden wskaźnik o tym nie przesądza, aczkolwiek nie żyje się tam najgorzej z tego wynika. Tylko, że dalej nie wiem jaka jest siła nabywcza pieniądza. No bo jak on za te 1,3k zł może utrzymać 5 osób, mieszkać w apartamencie i jeszcze odłożyć sobie na emeryturę, to to jest faktycznie dużo.
Zgłoś
pakicito 2012-10-01, 14:20
dobra robota, żeby se dorobić
Zgłoś
kaiel 2012-10-01, 15:28
producent breloków
Zgłoś
JebaćLudzi 2012-10-01, 22:48
John_Rambo napisał/a:

Jednego dnia przyszło mu wykonać nawet 18 wyroków, musiał używać wtedy trzech stryczków.

wtedy na pewno wrócił do domu i powiedział "ale dziś był zapieprz w robocie,jestem rozjebany na atomy"
Zgłoś
WalWiadra 2012-10-02, 0:20
katyń w pracy
Zgłoś
szefooo 2012-10-02, 1:17 3
John_Rambo napisał/a:

A kurwa szkoda gadać. Mieliśmy dziś urwanie głowy.
Zgłoś
defcon1 2012-10-02, 7:19
"Ciekawe co odpowiada swoim dzieciom na pytanie jak było w pracy?"
Ach, sztywno jak zawsze...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem