Rok 2020 rozpoczął się z przytupem, jeżeli chodzi o politykę miendzynardową. Przedewszystkim chodzi o wydarzenia na lini Iran - USA. Każdy z nas zapewne słyszał o zamachu na generała Solejmaniego i irańskim odwecie, jednak większość nie wie dlaczego tak właściwie te dwa kraje się nie tolerują. W dzisiejszym odcinku przedstawimy historię relacji Iranu ze Stanami Zjednoczonymi, sięgając aż do początków!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
🔥
Uważaj, on ma nóż!
- teraz popularne
Rok 2020 rozpoczął się z przytupem, jeżeli chodzi o politykę miendzynardową. Przedewszystkim chodzi o wydarzenia na lini Iran - USA. Każdy z nas zapewne słyszał o zamachu na generała Solejmaniego i irańskim odwecie, jednak większość nie wie dlaczego tak właściwie te dwa kraje się nie tolerują. W dzisiejszym odcinku przedstawimy historię relacji Iranu ze Stanami Zjednoczonymi, sięgając aż do początków!
Jest takie jedno bardzo znane i popularne powiedzonko: "jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze". Bo o cóż innego może chodzić?...
Dorabianie ideologii. W polityce każdy ma w dupie przeszłość; liczy się teraźniejszość i obecne interesy
no co ? elegancko po krotce wyjaśnione, piwo
Jak masz tyle kasy, to nie wiem czy tylko o pieniądze.
Nie tyle o kasę co o surowce, pieniędzy to oni mają w chuj i mogą sobie dodrukować w dowolnym momencie ile tylko chcą ale jeżeli Iran i OPEC by zablokowały im dostawy ropy to czym będą tankować swoje SUVy - dolarami? Wywierając presję na jedno państwo trzyma się w ryzach pozostałe, dzięki temu cały OPEC wie, że jak będą fikać to wprowadzą im demokrację jak w Iraku i Libii
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów