Pewien rosyjski vloger odpowiada na pytanie dlaczego mamy na sadisticu tyle ciekawych filmików z rosyjskich wypadków samochodowych. Prosty angielski, więc nie trzeba tłumaczyć, endżoj.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Koleś jest lepszy spora grupa polskich vlogerów.
Materiał zacny i dobrze zrobiony, chwała mu lecz niech trochę polepszy swój akcent, on dosłownie kaleczy i gwałci wymowę.
@up dobrze, że wy władacie angielskim z brytyjskim akcentem...
Szkoda, że nie wspomniał o drugim podstawowym powodzie: skorumpowanej drogówce wymuszającej haracz za niepopełnione przewinienia na drodze. Dobry pachołek Putina.
dla nieanglojęzycznych w wielkim skrócie:
1. różnica ceny między AC i OC jest na tyle duża (1500 $ [USDol] dla ford'a focus'a z 2010 ze 100 KM i 5-letnim stażem kierowcy), że walczą o AC jak mogą i w celach dowodowych w postępowaniu z ubezpieczycielem lepiej mieć materiał video* (w niektórych przypadkach też i po to, żeby nie trafić do puchy - vide 5:43-5:55)
2. bo mogą - ceny sprzętu są przystępne.
3. bo ma to efekt psychologiczny i jest co wrzucać na tube.
*- a to po to, żeby uniknąć zarzutu, że zniszczenia dokonało się samemu, tzn. bez udziału osób trzecich/innego kierowcy.
1. różnica ceny między AC i OC jest na tyle duża (1500 $ [USDol] dla ford'a focus'a z 2010 ze 100 KM i 5-letnim stażem kierowcy), że walczą o AC jak mogą i w celach dowodowych w postępowaniu z ubezpieczycielem lepiej mieć materiał video* (w niektórych przypadkach też i po to, żeby nie trafić do puchy - vide 5:43-5:55)
2. bo mogą - ceny sprzętu są przystępne.
3. bo ma to efekt psychologiczny i jest co wrzucać na tube.
*- a to po to, żeby uniknąć zarzutu, że zniszczenia dokonało się samemu, tzn. bez udziału osób trzecich/innego kierowcy.
Czyli w skrócie; drogie ubezpieczenia aut, więc wymagane dowody(zabezpieczenia) na czyjąś winę i całe 8 minut zaoszczędzone!
Prędzej z takim dogadasz się za granicą niż z rdzennym mieszkańcem. W tym filmiku nie miałem problemów ze zrozumieniem co mówi. Sytuacja była by zupełnie odwrotna jakby to mówił jakiś Amerykanin.
tataPszemka napisał/a:
@up dobrze, że wy władacie angielskim z brytyjskim akcentem...
A żebyś qrwa wiedział że władam perfekcyjnie akcentem :/
Aeon napisał/a:
Prędzej z takim dogadasz się za granicą niż z rdzennym mieszkańcem. W tym filmiku nie miałem problemów ze zrozumieniem co mówi. Sytuacja była by zupełnie odwrotna jakby to mówił jakiś Amerykanin.
Słuchaj, po prostu krew mnie zalewa jak ktoś kaleczy obcy język a tym bardziej sobie szkodzi bo wysyła film w świat.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów