18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:43
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
ksz-ksz 2014-10-25, 11:09
karimata napisał/a:

Mnie tam się ten wasz chórek podoba, ale tylko pod warunkiem, że wiecie o czym piszecie. Czyli teraz zadanie bojowe: czy choć jeden z was będzie w stanie wykazać, że w Rosji takie rozróżnienie w przepisach istnieje i niesie ze sobą takie skutki o jakich piszecie? Bo bardzo... niezręcznie by było, gdyby się okazało, że po prostu bezmyślnie kalkujecie nasze przepisy na inne kraje. Baaaardzo niezręcznie.

Patrzajcie jak teraz próbuje się wymigać! Pojęcie "wypadku" i "kolizji" raczej jest takie samo we wszystkich krajach - przynajmniej powinno być - i nie ma powodu żeby zakładać, że jest inaczej. Podałaś przepisy dot. postępowania w razie "wypadku".

karimata napisał/a:

Bo ja słyszałam z 2 źródeł, że jednak tam jest tak, jak ja pisałam.

Ja słyszałem z 3 źródeł, że jest tak, jak ja pisałem.

PS. Do reszty sadoli - bez przesadyzmu. Nawet jeżeli nie wie i nawet jeżeli idzie w zaparte (też bym szedł w zaparte ), to nie powód, że po niej cisnąć, nikogo w końcu nie obraża. A podroczyć się można.
Zgłoś
chetek 2014-10-25, 11:51 2
Karinata zadała proste pytanie (choć może w minimalnie zaczepnej formie), a większość jej odpowiadających równa ją z ziemią, prawdopodobnie tylko dlatego, że jest kobietą. Wyobrażam ich sobie jako 15 letnich gimnazjalistów z mlekiem pod nosem i nadwagą, którzy trzepią konia jedną ręką, podniecając się tym, co piszą na sadolu ręką drugą. I zasadniczo jest to ich najbliższy kontakt z obcą kobietą, jaki kiedykolwiek mieli.

Żart o kobiecie i kuchni był śmieszny. Pierwsze trzy razy. Pięć lat temu. Tylko, że kilka lat temu na sadisticu było mniej dzieci, teraz poziom komentarzy w zdecydowanej większości zrównał się z poziomem kwejka. Szkoda trochę.
Zgłoś
karinata 2014-10-25, 11:54 1
Velture napisał/a:

Więc jeśli dziecko nie wiesz o czymś to nie brnij w zaparte ,że masz rację jak jej nie masz.

Legenda głosi, że kiedyś na sadolu był ktoś, kto przeczytał. I zrozumiał. Przynajmniej idzie zima i głowa ci się do czegoś konkretnego przyda, będzie na czym czapkę nosić.

ksz-ksz napisał/a:

Patrzajcie jak teraz próbuje się wymigać! Pojęcie "wypadku" i "kolizji" raczej jest takie samo we wszystkich krajach - przynajmniej powinno być - i nie ma powodu żeby zakładać, że jest inaczej.

"Raczej", "przynajmniej powinno być"... mało przekonująco to brzmi. I chyba sam to czujesz, skoro od pierwszego zdania szukasz poklasku wśród publiki.

ksz-ksz napisał/a:

Podałaś przepisy dot. postępowania w razie "wypadku".

Kłopot polega na tym, że ichnie ДТП czy авария chyba obejmuje zarówno wypadek, jak i kolizję.

ksz-ksz napisał/a:

Nawet jeżeli nie wie i nawet jeżeli idzie w zaparte

No nie, ty też?
Właśnie rzecz w tym, że nie dość, że nie jestem pewna, to w dodatku chcę się dowiedzieć, że jest inaczej jak piszę. Bo - powtarzam! - wcale mi się to nie podoba. Ale dowiedzieć bym się wolała z jakiegoś bardziej sensownego źródła, niż sadolowy "JAWIEM" czy "raczej powinno być". Po prostu mnie to kiedyś zaciekawiło.

ksz-ksz napisał/a:

A podroczyć się można.

Zgłoś
ksz-ksz 2014-10-25, 12:30
karimata napisał/a:

"Raczej", "przynajmniej powinno być"... mało przekonująco to brzmi.

Zakładasz, że kolizja u Ruskich to to samo co wypadek. To tak, jakbym ja założył, że w Mongolii "samochód" to to samo co "furmanka" i żądał dowodu, że jest inaczej. A twierdzenie, że "samochód to pojazd mechaniczny i raczej na całym świecie znaczy to samo" uznałbym za nieprzekonujące. I już jestem na wygranej pozycji, bo przecież nikt mi nie pokaże mongolskiej definicji "samochodu" czy "furmanki".

Ty podajesz wątpliwą tezę, więc ty powinność dowieść jej słuszności.

karimata napisał/a:

I chyba sam to czujesz, skoro od pierwszego zdania szukasz poklasku wśród publiki.

Nie zrozumiałem.:<

karimata napisał/a:

Kłopot polega na tym, że ichnie ДТП czy авария chyba obejmuje zarówno wypadek, jak i kolizję.

"chyba" nie brzmi przekonująco. Wolałbym jakieś bardziej sensowne źródło, niż sadolowe "chyba".
Zgłoś
~Velture 2014-10-25, 13:04
Dobra ja wymiękam z tą małolatką. Nie będę z debilem dyskutować bo najpierw mnie sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Wszystko co miałem do napisania w tym temacie już napisałem. Jeśli dziewoja nie wierzy komuś kto robił w transporcie międzynarodowym, gdzie 95% samochodów jeździło do rosji, to nawet jakbym jej chujem po mordzie napisał to i tak nie uwierzy.
Zgłoś
karinata 2014-10-25, 13:12 1
@up
Czapeczka przyszykowana?

ksz-ksz napisał/a:

To tak, jakbym ja założył, że w Mongolii "samochód" to to samo co "furmanka" i żądał dowodu, że jest inaczej. A twierdzenie, że "samochód to pojazd mechaniczny i raczej na całym świecie znaczy to samo" uznałbym za nieprzekonujące. I już jestem na wygranej pozycji, bo przecież nikt mi nie pokaże mongolskiej definicji "samochodu" czy "furmanki".

Analogia kompletnie od czapy, bo rozmawiamy o definicjach prawnych. Wymijanie, omijanie, wyprzedzanie, wypadek, kolizja... to wszystko definicje prawne, które nie zawsze pokrywają się z mową potoczną, a już na pewno nie są obowiązujące na całym świecie. Tak z grubej rury: w przepisach marchewka potrafi być owocem, a ślimak rybą - myślisz, że w Rosji to też obowiązuje? Ech... no jeżeli do tej pory nie zrozumiałeś o czym mowa, to trudno. Po prostu mi się nie chce.

ksz-ksz napisał/a:

Nie zrozumiałem.:<

Nie ma się czym chwalić.
Zgłoś
raper900 2014-10-25, 13:59
Tu czteropasmówka i w Polsce czteropasmówka. Tylko czemu nasi budowniczy autostrad liczą te pasy w obie strony?
Zgłoś
ksz-ksz 2014-10-25, 14:04
Dalej idzie w zaparte

karimata napisał/a:

Analogia kompletnie od czapy, bo rozmawiamy o definicjach prawnych. Wymijanie, omijanie, wyprzedzanie, wypadek, kolizja...

Analogia kompletnie nie od czapy, bo nie ma tu znaczenia o jaką definicję chodzi - definicja jest definicją, a analogia analogią. Tym bardziej, że w zależności od np. wysokości podatku płaconego przy zakupie "samochodu" czy "furmanki" te dwa pojęcia mogą stać się pojęciami prawnymi - podobnie jak to ma miejsce w przypadku ślimaków, ryb czy marchewek.

karimata napisał/a:

to wszystko definicje prawne, które nie zawsze pokrywają się z mową potoczną, a już na pewno nie są obowiązujące na całym świecie. Tak z grubej rury: w przepisach marchewka potrafi być owocem, a ślimak rybą - myślisz, że w Rosji to też obowiązuje?

Ok, ale nie przyjmuje się z góry, że te definicje są inne. Jeżeli twierdzę, że ślimak wg prawa europejskiego jest rybą, to nie mówię "coś mi się kiedyś takiego obiło o uszy, udowodnijcie mi tumoki, że tak nie jest".

Poza tym podałaś odnośnik do polskiej strony, na której operuje się polskimi pojęciami. Myślę, że gdyby pojęcia te miały w rosyjskim prawie drogowym inne znaczenie, niż nasze, to by to sprecyzowano.

karimata napisał/a:

Po prostu mi się nie chce.

Leniwa jesteś
Zgłoś
karinata 2014-10-25, 14:23
ksz-ksz napisał/a:

Analogia kompletnie nie od czapy, bo nie ma tu znaczenia o jaką definicję chodzi

Ponieważ mowa o tym, jak się zachować po wypadku/kolizji - ma zasadnicze i podstawowe. I jedyne, co jeszcze próbowałam osiągnąć to to, żebyś choć tyle zrozumiał. Nie udało się - trudno.

Chciałeś się podroczyć, a się wkopałeś.
Zgłoś
~Velture 2014-10-25, 14:29
Strzel sobie z palca dziewko, jeśli dokopiesz się przez te zwały tłuszczu, to może ci przejdzie to pierdolenie.
Zgłoś
ksz-ksz 2014-10-25, 14:48
Może ja nie rozumiem słowa "analogia" - jak zamienię "analogia" na "porównanie", to będzie ok?

Ale zgodzę się na pewno, że czasami zrozumieć kobietę, to misja nie do przejścia.
Zgłoś
the_end 2014-10-25, 15:37 1
Karinata, nie ma sensu z debilami rozmawiać.

Pozdrawiam.
Zgłoś
4................h 2014-10-25, 16:51
Refleks, kurna normalny zdrowy człowiek zdążyłby dwa razy całą kierownicę skręcić zanim dojechałby do zderzaka osobówki, sytuacja ciekawa ale nie ma nic wspólnego z mega refleksem jak z f1 czy rajdów
Zgłoś
Vika 2014-10-26, 1:59
to się nazywa obserwowanie drogi + przewidywanie + refleks. kierowca auto z kamerą też dobra reakcja! Brawo
Zgłoś
karinata 2014-10-26, 11:41
Velture napisał/a:

Strzel sobie z palca dziewko, jeśli dokopiesz się przez te zwały tłuszczu

Czapeczkę miałeś tylko przygotować, a nie od razu zakładać. Jeszcze troszkę za ciepło - mózg się przegrzewa, łatwo się spocić, wiatr przewieje i katar gotowy. Dbaj troszkę o siebie!

ksz-ksz napisał/a:

Ale zgodzę się na pewno, że czasami zrozumieć kobietę, to misja nie do przejścia.

No cóż, jeżeli zrozumienie tego, co pisałam w tym wątku jest dla ciebie misją nie do przejścia i musisz ratować się takimi śmiesznymi tekstami... to znaczy że się pomyliłam. Miłego.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem