To tylko symbol. Tym "zakazanym owocem" było dupcenie się. Adaś wyrypał Ewkę i się zaczęły jaja.
Wszystko można podpiąć pod ten symbol. Skoro dupcenie, to czemu nie kłamstwo - Adaś okłamał Ewkę, albo lenistwo - Adasiowi nie chciało się zmienić brudnego liścia figowego, albo nietakt - nazwał Ewkę dziwką itd, itp.
Prawda jest taka, ze chodzi o feudalizm - w czasach, kiedy powstawała ta książka, trzeba było utwierdzić motłoch w przekonaniu, ze słowo władcy jest święte i jeśli czegoś zakazuje (zrywania jabłka), to masz tego po prostu nie robić.
Ale powiedzmy, ze jest to tak jak mówisz dupcenie się - skoro "tworzysz" swoje dzieci i jesteś kochającym bogiem ojcem, to czemu wyposażasz Adasia w testosteron, tworzysz narządy płciowe, obydwoje wyposażasz w układ hormonalny, który wyzwala popęd seksualny, a potem tego zakazujesz pod groźbą wyjebania z domu w dziki świat? Tak robią tylko sadyści
Moda na ateizm kończy się, jak zachoruje matka, żona, dziecko. Wtedy ateiści pierwsi w kolejce do modlitwy.
To jest koronny argument każdego katolika - ze ateista zacznie się modlić w razie jakiejś tragedii. Ale do Zeusa, Posejdona czy jakiego boga? Łap podobne stwierdzenie z dupy: Moda na katolicyzm kończy się, jak zachoruje matka, żona, dziecko. Wtedy katolicy pierwsi w kolejce do Allacha.
Mam nadzieję że ta kurwe też tak obsłużą w przyszlosci
A może taka kurwa leży i już obsługują
znęcanie się nad dzieckiem czy nieporadnym starym człowiekiem to szczyt okrucieństwa. ... Nie potrafie pojąć jak można być az takim plugawcem parszywym bez krzty empatii...
Jak widać można.
Ja pierdole, sobie tak tłumacz że Bóg istnieje a nie mi. Co niektórzy dalej nie widzą że religia to jedna wielka fikcją ale chuj, bądź dalej zacofany.
Twoją matkę zakonnice wyruchalem a twój Stary w tym czasie mszę odpierdalal a ty byłeś u babci jak ruchalem twoją matkę. Teraz już wiesz jak twoja matka wierzyła w Boga klęcząc przędę mną.
Aleś Ty biedna
Ja się pytam gdzie jest ten wasz Bóg? Od wieków w chuja was robią z tym bogiem a wy dalej w bajki wierzycie. Ludzie to debile a niektórzy o tym wiedzą i wykorzystują to. I powiedz teraz gdzie napisałem nie prawdę?
A co ma Bog do okrucieństwa, ktore wyrzadza czlowiek czlowiekowi? Dostalismy wolna wole, po to aby z niej korzystac- jedni wykorzystuja godnie inni tak jak ta suka z filmiku.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów