wesołe jest życie staruszka?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
57 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
cowboy, żeby to było ostatni raz.
4.6. Komentarze reprezentujące niski poziom kultury autora będą usuwane. W celu utrzymania przejrzystości forum, usuwane będą również komentarze zawierające tylko jedno słowo lub nadmiar emotikonek.
4.6. Komentarze reprezentujące niski poziom kultury autora będą usuwane. W celu utrzymania przejrzystości forum, usuwane będą również komentarze zawierające tylko jedno słowo lub nadmiar emotikonek.
@Sniper6
Weź ty się pierdolnij cegłówką w łeb i potem usuń konto na sadolu. Nie porównuj tych dwóch sytuacji, sam miałem dziadka chorego na Alzheimera (pewnie źle napisałem), który niestety pół roku temu zmarł. Wiem jak ciężko jest zaopiekować się bezwładnym ważącym koło 60kg ciałem. To jest tak jak opieka 20 (albo i więcej) razy cięższym noworodkiem.
Także rozumiem Hirosa i innych ludzi, którzy nie hejtują oddawania ludzi do takich ośrodków. Bo na prawdę taka choroba wykańcza nie tylko finansowo, ale i także psychicznie (wystarczy mi to jak na własne oczy mogłem zaobserwować zmianę stanu fizycznego i psychicznego mojej babci w obliczu choroby dziadka.)
Weź ty się pierdolnij cegłówką w łeb i potem usuń konto na sadolu. Nie porównuj tych dwóch sytuacji, sam miałem dziadka chorego na Alzheimera (pewnie źle napisałem), który niestety pół roku temu zmarł. Wiem jak ciężko jest zaopiekować się bezwładnym ważącym koło 60kg ciałem. To jest tak jak opieka 20 (albo i więcej) razy cięższym noworodkiem.
Także rozumiem Hirosa i innych ludzi, którzy nie hejtują oddawania ludzi do takich ośrodków. Bo na prawdę taka choroba wykańcza nie tylko finansowo, ale i także psychicznie (wystarczy mi to jak na własne oczy mogłem zaobserwować zmianę stanu fizycznego i psychicznego mojej babci w obliczu choroby dziadka.)
Ludzie nie biorą pod uwagę jednego faktu, że chorzy na chorobę Alzheimera niszczą otoczenie psychicznie. Są wyjątkowo wredni, robią często na złość. Miałem babcię, chorującą na Alzheimera. Nie wiadomo, co obsługa usłyszała na filmie, że odreagowałą taką agresją. Widać na pierwszym filmie, że starsza osoba celowo wygina nogi, aby utrudnić, w drugiej części widać celowe stawanie wózkiem na drodze.
Może zabrzmi to dziwnie, może będę adwokatem diabła, ale sam przez kilka lat zmagałem się z opieką nad schowanym dziadkiem i uwierzcie, że to wykańcza psychicznie, codzienne użeranie się by zmienić pampersa, czy zrobić cokolwiek, po jakimś czasie ma się już tego wszystkiego dosyć.
Może sobie staruchy swoim całym życiem zasłużyli, że ich tak potem los ukarał... Mało skurwysynów po świecie chodzi??? Moze to właśnie takie skurwysyny pare lat po ich okresie świetnośći.
sergeantlipton, bo to kurwa bezsensu i tylko spam daje w komentarzach.
Source
Cytat:
37. Wypisywanie co to byś kurwa nie zrobił komuś tam, ale bym go... - dotyczy głównie filmików jak kaleczą zwierzątka bądź ktoś bije dziecko, etc.
No kurwa, po grzyba nam Wasze napinki jak i tak chuja zrobicie komuś o kim pojęcia nie macie.
Tylko syf w komentarzach i nic więcej z tego.
Source
Może to drastycznie wygląda. Ale bardzo ciężko pracuje się ze starszymi osobami. Gryzą, rzucają się, drapią...Miałam doczynienia kiedyś na praktykach ze starszymi osobami. My obchodziłyśmy się z nimi bardzo delikatnie, choć czasami mocno łapali nas za ręce. Ale jak pacjent rzucił się na moją koleżankę i bardzo ją podrapał, to gdyby nie interwencja pielęgniarek, byłoby ciężko!!
Bo to takie trochę bdsm nurses są, tyle,że brzydkie
Pener666 napisał/a:
zaczyna się...
nie piszcie co byście im zrobili
miłość, życzliwość, uprzejmość, pomoc, współczucie, podtrzymywanie na duchu, radość, uśmiech... Tego byśmy im NIE zrobili
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów