Dr. Neil DeGrasse opowiada o życiu we wszechświecie. Niby 12 min ale przy jego opowiadaniu leci jak kilka sekund
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dobrze prawi, ale zastanawia mnie czemu ten inteligentny człowiek przefarbował się na czarno? To jakiś eksperyment społeczny?
legion665 napisał/a:
Dobrze prawi, ale zastanawia mnie czemu ten inteligentny człowiek przefarbował się na czarno? To jakiś eksperyment społeczny?
Zapewnie nie lubi się obnosić ze swoją inteligencją
@upy
Bo to jest murzyn, a nie czarnuch. Mimo sprzeciwności losu i zapisanym w kodzie genetycznym gwałtom i rozbojom wziął się w garść i się uczył, zamiast kraść i płakać że rasizm.
Bo to jest murzyn, a nie czarnuch. Mimo sprzeciwności losu i zapisanym w kodzie genetycznym gwałtom i rozbojom wziął się w garść i się uczył, zamiast kraść i płakać że rasizm.
cys23 Może nieco inaczej. Nie imponowały mu durne zabawy jego rówieśników. Pewnie w szkole uważany był za dziwaka , nie był lubiany. Ot taki typowy nerd. 99% populacji woli być popularnymi niż mądrymi.
Polecam serial: Cosmos: A Space-Time Odyssey. Serial naukowy, który on prowadzi. Fantastyczny.
Również doceniam tego rodzaju spekulacje; szczególnie, gdy toczą sie na tak ciekawych torach.
Wiedziałem, że szympansy są mądre. Trzeba je tylko ubrać w garnitur. Tak na poważnie, czasami mam wrażenie, że ludzie są głupsi od zwierząt. Dawno temu ludzie zabijali się z braku pożywienia, im jesteśmy bardziej zaawansowani cywilizacyjnie,tym powód zabicia coraz mniej ważny. Ciekawe czy wyewoluujemy w stronę zaawansowanej cywilizacji, czy zostaniemy skasowani jak dinozaury.
Bardzo ciekawy tok myślenia, ale jednak uważam, że bliżej temu fantastyce niż nauce.
niby dużo z tego co powiedział już wiedziałem a i tak znowu rozjabało mi mózg
@ lordskylare - potwierdzam. Pare dni temu ktos wrzuci material o nazwie mniej wiecej - czarny a dobrze gada. Od tej pory, przejrzalem wiele jego filmikow (mowi tak wyraznie ze nawet gimba powinna zrozumiec) i sciagnalem serial, bede ogladal. Polecam przynajmniej materialy na yt.
tutaj macie kolejnego fizyka którego warto posłuchać, ma tę umiejętność do przekazywania wiedzy tak samo jak ten czarnuch, albo raczej murzyn
Gdyby wziąć gatunek mądrzejszy o 5-10 % to oni nie wiem, opanowaliby czarne dziury do tworzenia energii, w ogóle abstrakcja
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów