Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Drzem session
Polimaty • 2013-11-13, 17:35
Jak to jest ze spaniem w ciągu dnia? Zdrowe? Potrzebne? A może niezbędne? Na te pytania odpowiadam w najnowszym odcinku. Zapraszam!

Bibliografia:
- Amber J. Tietzel, Leon C. Lack, "The Short-Term Benefits of Brief and Long Naps Following Nocturnal Sleep Restriction", 2001r.
- Piotr Wozniak, "Polyphasic Sleep", 2005r.
- Mitsuo Hayashi, Naoko Motoyoshi, Tadao Hori, "Recuperative Power of a Short Daytime Nap With or Without Stage 2 Sleep", 2005r.
- David, Derbyshire, "Take that power nap - you could end up smarter", 2010r.
- Michael Breus, "How does sleep help my memory?", 2011r.
- M.H. Bonnet, „The Effect Of Varying Prophylactic Naps On Performance, Alertness And Mood Throughout A 52-Hour Continuous Operation", 2004r.
- Jennifer Ackerman, "Napping: the expert's guide", 2009r.
- R. Ekirch, "At Day's Close: Night in Times Past", 2005r.
- Jennifer Soong, "The Secret (and Surprising) Power of Naps", 2011r.
- Carol M. Worthman, "Toward a Comparative Developmental Ecology of Human Sleep", 2011r.
- Amber Brooks, Leon Lack, "A Brief Afternoon Nap Following Nocturnal Sleep Restriction: Which Nap Duration is Most Recuperative?", 2006r.
- Androniki Naska, Eleni Oikonomou, Antonia Trichopoulou, Theodora Psaltopoulou, Dimitrios Trichopoulos, "Siestas of Health Adults and Coronary Mortality in the General Population", 2007r.
Zgłoś
Woolfer 2013-11-13, 17:41
O, akurat się obudziłem o.O .
Zgłoś
DudkovMajor 2013-11-13, 17:41
Obejrzałeś to chociaż?
Zgłoś
bareteq 2013-11-13, 17:46 26
Czy przypadkiem w 2:26 to nie nasza ukochana polonistka ?
Zgłoś
DarkBolo 2013-11-13, 17:50
W jaki sposób to dostaje się na główną?!
Zgłoś
Colossus 2013-11-13, 17:51 8
Po chuj on wziął do tego odcinka tę pizdę do ruchania od J. polskiego ?
Zgłoś
H................Q 2013-11-13, 17:51 8
DarkBolo, bo jest ciekawe i jest partnerem.
Zgłoś
Xeardo 2013-11-13, 17:51
Nie obejrzałem i wam również to polecam
Zgłoś
Deslodyn 2013-11-13, 17:52 1
to już wiem co to te polimaty co mi się na fejsie z boku reklamują. Przydatne ciekawostki, pozdro
Zgłoś
eryq 2013-11-13, 17:54 5
Fajnie gada, ja tam lubię czasami posłuchać kogoś takiego.
Zgłoś
i................a 2013-11-13, 17:55
Ad Bustery, Sci funy, polimaty, cycata polonistka to jedna banda
Zgłoś
benalizah 2013-11-13, 18:06 2
@ikea

wiadomo, żydomasonerscy poplecznicy michnika!
Zgłoś
KMD 2013-11-13, 18:09
@up, dokładnie

Pseudopolska młodzież z Blumsztajnem na czele!

Dziewczynki zapraszam na pw
Zgłoś
Bozzarr 2013-11-13, 18:21
skoro to jest konto polimaty to być może moje pytanie znajdzie się w polimatach plus.
jak to jest ze snem w uwiezieniu? wydaje mi się ze zwierzęta w zoo i osoby w wiezieniu śpią więcej (być może z nudów) czy zostało to jakkolwiek zbadane?
Zgłoś
kurian 2013-11-13, 18:42 1
Czy tylko ja przeczytałem - "Jak to jest ze sraniem w ciągu dnia? Zdrowe? Potrzebne?..." ??
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów