18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Dyktatorzy w mangowej wersji
Ęmi • 2012-12-10, 14:56
Wydawnictwo Ikaros wydało mook (magazine/book) z wizerunkami światowych dyktatorów w postaci mangowych laseczek.

Można i tak. Pełny tytuł:

Nyotai ka!! Sekai no Dokusaisha Retsuden (In Female Form?! Biographies of World Dictators)

No i czas na fotki:

Fidel Castro

Pol Pot

Benito Mussolini

Józef Stalin

I największy tyran i dyktator świata (wg twórców) : Józek Piłsudski

Jestem czymś co było, co jest i co będzie. Jestem jedyną rzeczą stałą.
To czego chwytam się w chwilach ostatecznych jest głęboko we mnie.
Nigdy tego nie poznasz, Nie dotkniesz, nie ujarzmisz.
To jest druga strona - Niewielu tam przechodzi
Zgłoś
BongMan 2012-12-10, 15:12 308
Pedalskie chińskie bajeczki obok polskiego bohatera narodowego. Jakiś kitajec powinien srogo po ryju zebrać.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
rockface123 2012-12-10, 15:18 16
sam jesteś pedalski, bo niby skąd wiesz że to pedalskie?? no chyba że małego kitajca w gaciach mają te anime cipeczki.

piłsudski to ten co jadł kamienie i jeździł na koniu który nakurwiał laserem?

Ślepota żywi świata szaleństwa
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Zgłoś
Magik2501 2012-12-10, 15:20 100
@up
Wszystkie chińskie bajeczki, które nie są Dragon ballem, są pedalskie

“Lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma większego znaczenia” — George Orwell
Zgłoś
C................r 2012-12-10, 15:26 10
Możemy się kłócić, bo przez DB uważałem anime za "pedalskie chińskie bajeczki", aż nie zobaczyłem czegoś porządnego (nie, nie hentai). W każdym razie jak uważasz DB za "wyżyny anime", to albo o anime nie masz pojęcia, albo nie wyszedłeś z gimnazjum Co nie zmienia faktu, że wielu osobom się podoba i jakimś wybitnym kiczem nie jest, ale dobrą bają dla starszych dzieciaków.
Sam pomysł uważam za ciekawy, natomiast wykonanie zupełnie po łebkach i nie trafione - mangowe postaci nijak się mają do przedstawianych osób. A z Piłsudskim to faktycznie przegięli.
Zgłoś
rybosom 2012-12-10, 15:27
Jeśli to chińskie to na bank pedalskie. W zamyśle każda z tych lasek ma na pewno dodatkowy sprzęt w gaciach...ale żeby piłsudskiego obok Hitlera??? Rozumiem, że go Ruscy i Ukraińcy nienawidzą, a po części Białorusini, ale kitajce??? Za taki wybryk autor tego porównania tyranów powinien skończyć jako eksponat na wystawie Van Hagena!
Zgłoś
Szajmon 2012-12-10, 15:40 1
Tak czasami myślę że tematy na sadisticu są dla nie których naprawdę tak cholernie trudne że nie dziwi mnie że niektorzy dostają pokojowa nagrodę Nobla.
Zgłoś
Jukers 2012-12-10, 15:40 1
A mnie się podoba. Piwo leci.
Zgłoś
D................o 2012-12-10, 15:52
Mi to się nie podoba w sumie nie lubię takiej kreski i nigdy nie lubiłem. Co do Dragon Ball, to moja ulubiona manga, pewnie z sentymentu, ale że też inna kreska rysowania była, nie taka porcelanowa jak teraz często. A DB jest o wiele ciekawszy w wersji komiksowej, ten kto ma okazję poczytać, albo kupić 42 tomy to polecam, bo na pewno w porównaniu do wersji polskiej jest tam wszystko jasne i zrozumiałe, nie ma wyciętych scen i tym podobnych. Bo jako dzieciak oglądając w tv, to czasem były takie absurdy, że się człowiek głowił. A jeżeli oglądać w wersji anime (co jest mimo wszystko gorsza), to tylko z oryginalnym dźwiękiem i napisami, oraz bez wyciętych scen, wtedy poziom rośnie dużo wyżej niż to co nam zaserwowali w telewizji. Choć ja chyba jestem stary, bo mi ogólnie bardziej się podobają mangi, które przeważnie są pierwsze, a dopiero potem anime, a druga sprawa te starsze miały fajniejszą kreskę, bo teraz jak dla mnie one są wszystkie do siebie podobne. A sprawa Piłsudskiego uważam, że jest przegięta. Facet kto to robił chyba ma problem kim naprawdę był dyktator, Piłsudski święty nie był, ale do Hitlera mu daleko czy Stalina. Pozdrowienia
Zgłoś
Panfel 2012-12-10, 15:58
Naprawdę jeszcze nikt "tego" tutaj nie wkleił ?

| |
| | czyń swoją powinność.
| |
\ /
Zgłoś
MIhau_ 2012-12-10, 16:09
W chuj pedalskie, pozbawione sensu czy humoru.
Zgłoś
Ciastek2 2012-12-10, 16:16
Ta niby dziewoja imitująca Hitlera nie ma wąsa :|
Zgłoś
Qunda 2012-12-10, 16:24 5
@up masz.

tak mi się skojarzyło.
Zgłoś
M................d 2012-12-10, 16:55
Piłsutcki to cienki bolek, gdzie w zaszczytne miano takich dyktatorow. Wieszcz cebularzy i innych nazioli.
Zgłoś
Cyper94 2012-12-10, 21:02 49

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów