📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:54
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
A w polsce ?
co to do kurwy jest !?
Ale serio ? taka krótka lufa i trafił w balonik z kilometra... zastanawiam się może by i doleciał ale straci pęd i obrót stabilizujący... Nie chce mi się szukać donośności tej broni ale podejrzewam że na kilometrze to pocisk może mieć już tyle energii co rzucony przez dziecko kamyczek...
co to do kurwy jest !?
Ale serio ? taka krótka lufa i trafił w balonik z kilometra... zastanawiam się może by i doleciał ale straci pęd i obrót stabilizujący... Nie chce mi się szukać donośności tej broni ale podejrzewam że na kilometrze to pocisk może mieć już tyle energii co rzucony przez dziecko kamyczek...
@zincum
Nosz motyla noga, ale ty jesteś głupi.
1. Broń z której strzela dziadek jest warta wagon tych twoich "kałachów"
2. Strzelec jest o niebo lepszy niż strzelec "kałacha".
3. Dziadek używa ammo za grubą kasę , lub sam elaboruje.
4. Mogli to nagrywać kilkanaście razy.
5. Mówisz pierogu o podstawach balistyki, a znasz tor lotu pocisku wystrzelonego z tego rewolweru?
6. Wypierdalaj do batlefielda czy innego gówna.
Nosz motyla noga, ale ty jesteś głupi.
1. Broń z której strzela dziadek jest warta wagon tych twoich "kałachów"
2. Strzelec jest o niebo lepszy niż strzelec "kałacha".
3. Dziadek używa ammo za grubą kasę , lub sam elaboruje.
4. Mogli to nagrywać kilkanaście razy.
5. Mówisz pierogu o podstawach balistyki, a znasz tor lotu pocisku wystrzelonego z tego rewolweru?
6. Wypierdalaj do batlefielda czy innego gówna.
Kurwa sami eksperci, rewolwer ma dłużą lufę niż AK, po 300m z .357 pocisk w ziemi, kurwa po chuj ja tyle lat uczyłem się strzelać, skoro sadolowi eksperci są zawsze na miejscu...
@Jeniec662
Zna tor lotu pocisku, bo dla każdej broni i każdego pocisku jest taki sam
Ale słodko się rzucasz. "Pierogu"
Zna tor lotu pocisku, bo dla każdej broni i każdego pocisku jest taki sam
Ale słodko się rzucasz. "Pierogu"
Jak on ten balon widział z prawie kilometra? W tym kolimatorku ? z 50 metrów już butelkę ledwo widać a co dopiero z 1 kilometra balon
beo314 - tor lotu jest dla każdej broni i każdego pocisku taki sam ? To strzel sobie z karabinu snajperskiego kalibrem .338 Lapua Magnum na dystans 1 kilometra i strzel sobie breneką w to samo miejsce. Ja pierdole skąd się tacy ludzie biorą.
beo314 - tor lotu jest dla każdej broni i każdego pocisku taki sam ? To strzel sobie z karabinu snajperskiego kalibrem .338 Lapua Magnum na dystans 1 kilometra i strzel sobie breneką w to samo miejsce. Ja pierdole skąd się tacy ludzie biorą.
strzelając z 17J wiatrówki 4.5mm jak strzelisz pod prostym kątem to pocisk gdzieś po 150-200m ugrzęźnie w ziemi(jakiś gościu testa robił na forum). Ludzie nie wypisujcie bzdur, że przy tak silnej amunicji rewolwerowej pocisk doleci 300m. Gdzie jego energia kinetyczna to za pewne coś koo 1000J albo i więcej.
Widziałem już wiele filmików Miculka i mogę stwierdzić że to chyba najlepszy żyjący obecnie strzelec ale jakoś trudno mi uwierzyć że trafił z takiej odległości i to już za 2 razem. Najprawdopodobniej nagrywali to parę razy i wrzucili to nagranie na którym w końcu udało się przebić balon.
Ps. Do e555: Nie trafiłby ze snajperki? Na dzień dzisiejszy oficjalny rekord celnego trafienia dokonany przy pomocy karabinu Barrett M82A3 to 2815 m, więc dla Miculka te 900 m to byłoby nic trudnego.
krzysiu9802: "WYDAJE MI SIĘ że dłuższą lufę od kałacha". Właśnie, wydaje ci się. Jak ktoś już wspomniał AK ma ponad 400 mm lufę, podczas gdy Taurus Raging Bull, jeden z najdłuższych rewolwerów produkowanych seryjnie ma ok. 230 mm, więc nie ma mowy żeby rewolwer miał dłuższą lufę od "kałacha"
Ps. Do e555: Nie trafiłby ze snajperki? Na dzień dzisiejszy oficjalny rekord celnego trafienia dokonany przy pomocy karabinu Barrett M82A3 to 2815 m, więc dla Miculka te 900 m to byłoby nic trudnego.
krzysiu9802: "WYDAJE MI SIĘ że dłuższą lufę od kałacha". Właśnie, wydaje ci się. Jak ktoś już wspomniał AK ma ponad 400 mm lufę, podczas gdy Taurus Raging Bull, jeden z najdłuższych rewolwerów produkowanych seryjnie ma ok. 230 mm, więc nie ma mowy żeby rewolwer miał dłuższą lufę od "kałacha"
Pomijając już opad pocisku itp... prosta matematyka, na 915 metrach odchylenie lufy o 1 stopień dałoby strzał prawie 16 metrów od celu... i to tylko w jednej osi. Przy jednoczesnym odchyleniu lufy o 1 stopień w dwóch osiach pocisk wylądowałby 23 metry od celu... Albo dziadek miał lunete snajperską zamontowaną na tym rewolwerze albo to fejk jak chuj.
Strzela dokładnie z 914.4 m. Nie robi to żadnej różnicy. I tak czapki z głów!
Jeśli ktokolwiek z was bywał kiedykolwiek na strzelnicy i ma choćby najmniejsze pojęcie o strzelaniu, dobrze wie, że jakakolwiek krótka broń palna (pistolet/rewolwer) nie nadaje się do celnego strzelania z dużej odległości (w tym przypadku 30-40 metrów to już bardzo dużo), bo po prostu cholernie sieje.
Szczególnie, kiedy strzela się z pozycji stojącej, bez podpórki, jak na załączonym filmie - w takim przypadku - z każdej broni krótkolufowej rozsiew jest dramatyczny.
Pomijam już kwestię użycia kolimatora zamiast lunety - widocznie dziadek ma wzrok sokoła z wbudowanym zoomem - albo - patrz następny akapit.
Jeśli film jest prawdziwy - albo cholerny fart, albo pierdyliardowa próba.
Szczególnie, kiedy strzela się z pozycji stojącej, bez podpórki, jak na załączonym filmie - w takim przypadku - z każdej broni krótkolufowej rozsiew jest dramatyczny.
Pomijam już kwestię użycia kolimatora zamiast lunety - widocznie dziadek ma wzrok sokoła z wbudowanym zoomem - albo - patrz następny akapit.
Jeśli film jest prawdziwy - albo cholerny fart, albo pierdyliardowa próba.
Panowie, mowa nie o "dziadku" a o Jerrym Miculek. Facet ma kilkanaście rekordów świata w różnych dyscyplinach z broni krótkiej.
Wystrzelił pewnie więcej pocisków niż wy plemników waląc konia do cycków na sadolu.
Wystrzelił pewnie więcej pocisków niż wy plemników waląc konia do cycków na sadolu.
Dziadek?
Jaja sobie robicie?
To jest Jerry Miculek, mistrz świata w strzelaniu z czegokolwiek.
Gość sam elaboruje sobie amunicję do wszystkiego.
Odstrzeliłbhy wam jaja jakbyście posuwali jego córkę na polanie 500 metrów dalej...
Jaja sobie robicie?
To jest Jerry Miculek, mistrz świata w strzelaniu z czegokolwiek.
Gość sam elaboruje sobie amunicję do wszystkiego.
Odstrzeliłbhy wam jaja jakbyście posuwali jego córkę na polanie 500 metrów dalej...
Gość może być najlepszym z najlepszych, mistrzem nad mistrzami ale skumajcie że w tym wypadku ogranicza go broń. Trafienie na takim dystansie z jakiejkolwiek broni krótkiej, w jakikolwiek cel jest po prostu NIEREALNE (to trochę tak jak by się uprzeć że maluch może wyciągnąć 100 km/h w 3 sek. bo za kierownicą siedzi największy prze**ój wśród kierowców).
dokopałem się do karty tej amonicji i broni i nie ma bata żeby ten pocisk w ogóle doleciał do tarczy, ładunek miotający musiałby być o 23% większy, żeby pocisk doleciał chociaż do celu, zakładając paraboliczny tor lotu po wystrzale. Ze znamionowym ładunkiem miotającym pocisk ma zbyt małą energię początkową, żeby przebyć taki dystans i mieć jeszcze jakikolwiek zapas energii aby uderzyć w ten arkusz blachy z taką siłą.
Znając prędkość początkową pocisku i wysokość nad ziemią z jakiej pocisk został wystrzelony, BARDZO łatwo można policzyć korzystając z twierdzenia o rzucie prostym odległość po jakiej pocisk zaryje w grunt, zakladając, że strzelec mial ustawiony czubek lufy idealnie poziomo w linii z łożem broni. Jest to jakieś 450m. Trust me, I'll be engineer. Dziękuję dobranoc
Znając prędkość początkową pocisku i wysokość nad ziemią z jakiej pocisk został wystrzelony, BARDZO łatwo można policzyć korzystając z twierdzenia o rzucie prostym odległość po jakiej pocisk zaryje w grunt, zakladając, że strzelec mial ustawiony czubek lufy idealnie poziomo w linii z łożem broni. Jest to jakieś 450m. Trust me, I'll be engineer. Dziękuję dobranoc
Amunicja 9 mm Luger - masa pocisku 8g energia początkowa ok 510J przy prędkości Vo 360 m/s współczynnik Cx ok 0.35 - zakładając nawet optymistycznie wzrost wartości przy elaboracji typu ekspert o ok 10% korzystając z uproszczonych kalkulatorów balistycznych to zasięg maksymalny wyniesie ok 700 m . Bez szans na dotarcie do tarczy w odległości 1000 yardów (914 m)
Fejk i reklama własnej marki.
Fejk i reklama własnej marki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów