Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Do wszystkich dzbanów którzy napiszą że to wina srebrnego auta - nie można wyprzedzać na skrzyżowaniu i linii ciągłej.
Jego wina to by była jakby tam za nim jechała kolumna rządowa z dupskiem Beaty Szydło w środku...
A tak serio to gdzie się kurwa może śpieszyć 70cio letniemu dziadowi?
Do wszystkich dzbanów którzy napiszą że to wina srebrnego auta - nie można wyprzedzać na skrzyżowaniu i linii ciągłej.
Był taki przypadek z radiowozem i dojebali skręcającemu, że nie upewnił się, że nic go nie wyprzedza.
Polska to kraj prawa orzekanego na podstawie własnego widzimisię - przez sądy (tu jest to w pełni zalegalizowane - "na podstawie doświadczenia życiowego sędziego") , jak i przez policję.
Jestem dzbanem bo widzę tylko znak informujący o zakręcie. Co do winnego kolizji to ja też winie dziadka ale przypadek mojego kolegi wyglądał podobnie potoczył się zupełnie inaczej. Otóż według policjanta do wypadku przyczynił się kierowca skręcający w lewo, bo nie upewnił się w lusterku, że ma wolne. Podwójna ciągła to był tylko pretekst do mandatu dla gościa który wyprzedzał w miejscu nie dozwolonym. Radzę poczytać o sprawach sądowych w których to sprawcy wypadków zostali przez papugę zrobieni niewinnymi.
Jestem dzbanem bo widzę tylko znak informujący o zakręcie. Co do winnego kolizji to ja też winie dziadka ale przypadek mojego kolegi wyglądał podobnie potoczył się zupełnie inaczej. Otóż według policjanta do wypadku przyczynił się kierowca skręcający w lewo, bo nie upewnił się w lusterku, że ma wolne. Podwójna ciągła to był tylko pretekst do mandatu dla gościa który wyprzedzał w miejscu nie dozwolonym. Radzę poczytać o sprawach sądowych w których to sprawcy wypadków zostali przez papugę zrobieni niewinnymi.
w PL nie ma czegoś takiego j
ak o sprawach sądowych w których to sprawcy wypadków zostali przez papugę zrobieni niewinnymi.
jedyny kto ma u nas na coś wpływ to sędzia
Był taki przypadek z radiowozem i dojebali skręcającemu, że nie upewnił się, że nic go nie wyprzedza.
Nie było takiego przypadku.
To inny przypadek byl, tam nie bylo podwojnej ciaglej
to ze tym razem skręcający w lewo nie okazał się winny to zwykły fuks
mnie też wkurwia gość który przekracza ciągłą i wyprzedza przeciwległym pasem ruchu przekraczając prędkość ... i w ogóle idiota ... ale prawda jest taka że w niewielkiej ilości przypadków skręcający w lewo nie był by współwinny - zapewne nie obyło by się bez pomiarów i sprawy
standardem na który uczulano w szkole jazdy kiedyś było patrzenie w lusterka przy skręcie w lewo - spodziewaj się niespodziewanego
to ze tym razem skręcający w lewo nie okazał się winny to zwykły fuks
Może i "fuks" ale kurwa podczas wypadku na skrzyżowaniu zawsze powinien być winny wyprzedający w miejscu niedozwolonym. Chore prawo że masz uważać na łamiących przepisy powinno być do wyjebania.
A co jeżeli zaczał manewr wyprzedzania wcześniej na lini przerywanej i przed znakiem? Wydaje mi się, że skręcając w tym momencie w lewo masz jednak obowiązek spojrzenia w lusterko i sprawdzenia czy nikt w tym momencie Cie nie wyprzeda. Tak mnie przynajmniej uczono.
Wyprzedzający - z przyczyn oczywistych
Wyprzedzany - jeden z tych, co myślą, że kierunkowskaz upoważnia do skrętu. Albo tych, co na pasach mają pierwszeństwo i nie rozglądają się na boki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów