Nazywa się Juliana Wetmore
naprawdę? Wetmore? wet, more z tym językiem na zewnątrz?
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.A to cudo i tak pewnie długo nie pożyje
może i nie najlepszy komentarz ale jako tako.Będzie miał świetne życie.
Obrazek
Świetne, takie na bilbordach powinny widnieć i przed kościołami.
@evoola
jebnij się w łeb tak mocno ze trzy razy... ma to kurwa sens takie dziecko które musi mieć opiekę 24/7 bo inaczej może umrzeć z takich czy innych powodów... po to są odpowiednie badania prenatalne które mogą ze 100% pewnością stwierdzić że dziecko będzie zdrowe czy będzie miało jakiś defekt, takie coś jak tu, brak rąk, nóg czy chuj wie czego jeszcze...
i antykoncepcja, no fajnie, a co jeżeli się stosowało i nie zadziałała, i teraz dziecko ma mieć HIV, bo matka jest nosicielką? to też ma się urodzić żeby zdychać w męczarniach zanim dożyje 10lat?
no ale racja, można dostać odrazu rente na takie dziecko więc jest kasa na przechlanie...
I czym wy się do cholery różnicie od Adolfa Hitlera? No czym? Selekcjonujecie ludzi z najróżniejszych powodów, a to zawsze jest niemoralne. Jedyny człowiek, jakiego można zabić to taki, który w pełni świadomie pozbawił życia drugiego człowieka. W przypadku innych ludzi niech działa selekcja naturalna.
Czy takie dziecko nie może być szczęśliwe? Pal licho, nie mam pojęcia, co mu dolega, ale co to w ogóle za podejście, selekcjonować ludzi przed narodzeniem na gorszych, czy lepszych?
z całym szacunkiem, jest to maksymalnie skrajna demagogia, ale dość chętnie stosowana.
Jeśli nie widzisz zależności między matką, która nie chce rodzić chorego dziecka KTÓRE PRAWIE W STU PROCENTACH nie będzie szczęśliwe (bo takie jest życie - lansujemy piękno, zdrowie i siłę a nie niedorozwinięte ciężko chore osoby), która nie czuje się na siłach unieść tego ciężaru, która po prostu chce stanowić sama o sobie i o istocie której dała życie i z setek innych powodów - a jedną z najbardziej zasłużonych dla słów "obrzydlistwo, ludobójstwo, zbrodnia" postaci w historii, to jest to Twój problem a nie mój.
Nie widzę powodu żeby dalej się spierać - każdy ma swoje racje i nie przekonamy drugiej strony.
Problem w tym że przeciwnicy aborcji chcą jej zakazu DLA KAŻDEGO, a zwolennicy - przyzwolenia na nią DLA TYCH KTÓRZY CHCĄ.
Cieszy mnie przynajmniej to że poziom dyskusji jest w miarę normalny i próbujemy sobie coś wyjaśnić a nie obrzucamy epitetami.
Pozdro
Zastrzegam, iż moje zdanie może zmienić się w przeciągu minuty i chuj.Jeśli nie widzisz zależności między matką, która nie chce rodzić chorego dziecka KTÓRE PRAWIE W STU PROCENTACH nie będzie szczęśliwe (bo takie jest życie - lansujemy piękno, zdrowie i siłę a nie niedorozwinięte ciężko chore osoby), która nie czuje się na siłach unieść tego ciężaru, która po prostu chce stanowić sama o sobie i o istocie której dała życie i z setek innych powodów - a jedną z najbardziej zasłużonych dla słów "obrzydlistwo, ludobójstwo, zbrodnia" postaci w historii, to jest to Twój problem a nie mój.
No właśnie widzę tę zależność, przecież napisałem.
Kto ma prawo decydować o tym, czy dana osoba będzie szczęśliwa? Mam kuzyna, który jest delikatnie mówiąc, niedorozwinięty, jest umysłowo chory. Jakoś nie narzeka na swoje życie, chociaż ma ponad 35 lat i mimo to nie jest samodzielny. Znalazł kochającą go osobę.
Poza tym, czym to się różni od takich przypadków: Dziesięciolatek ulega poważnemu wypadkowi - nigdy już nie będzie chodził, jego twarz jest poważnie zdeformowana, sprawność rąk ograniczona. Co w takim razie stoi na przeszkodzie, żeby zabić i takie dziecko? Przecież nie będzie szczęśliwe, nigdy już nie pojeździ na rowerze, nie zagra w piłkę czy w koszykówkę. Dlaczego rodzic nie może zdecydować za to dziecko, czy może je zabić, czy nie?
Nie widzę powodu żeby dalej się spierać - każdy ma swoje racje i nie przekonamy drugiej strony.
Nie. Nie każdy. Zwolennicy aborcji po prostu jej nie mają - chcą zabijać niewinne istoty. Jeszcze przekonują, że to dla ich dobra, co jest szczytem bezczelności.
Problem w tym że przeciwnicy aborcji chcą jej zakazu DLA KAŻDEGO, a zwolennicy - przyzwolenia na nią DLA TYCH KTÓRZY CHCĄ.
Otóż widzisz, przeciwnicy aborcji chcą chronić KAŻDE ŻYCIE, a zwolennicy aborcji chcą prawa do odebrania KAŻDEGO ŻYCIA pod byle jakim pretekstem.
Zgoda na coś takiego będzie symbolem upadku człowieczeństwa.
Wiesz co to jest matka natura? Dzięki niej też żyjesz.Nie pierdol o podobnych do adolfa teoriach. Czysta Naturalna selekcja i o czywiście nie tylko w gotunku ludzkim.Przykłady są w każdym jednym gatunku( żebyś mi nie zarzucił że wymyślam) nałogowo oglądam animale itd (od zoofilki spierdalać Jeśli nie jesteś w stanie zapewnić swojemu gatunkowi przetrwania.... do piachu bo będziesz kulą u nogi stada jakim wsumie też my jesteśmy
dziękuje
a tak btw większośći takich chorób są to powikłania podczas porodu, nie da się tego wcześnie wykryć
Jaruzelski krulemNikt nie lubi oglądać zdeformowanych ludzi, kalek itp, taka jest prawda, jedni odwracają głowę, innych zbiera na wymioty jak widzą kogoś bez połowy twarzy/rak czy jakiego mega pokrzywionego i nic z tym nie zrobisz. Takie są uwarunkowania genetyczne, aby podświadomie odrzucać takie jednostki.
Z waszych wypowiedzi jacy to jesteśmy źli i jakie z nas Hitlery, to już w starożytnej Sparcie sami Hitlerzy żyli ponieważ tam zrzucali w przepaść każde nowonarodzone dziecko z wadami genetycznymi...
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów