18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 36 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Świat był lepszy? Tak w latach 90. wyglądał twój dzień przed telewizorem

Dziś rano sprawdzasz fejsa, a wtedy sprawdzało się "Domowe przedszkole". A potem leciały "Tik-Tak"...

…"Ciuchcia"…

…a w weekendy "5-10-15":

Z TVP przerzucałeś się na Polsat, gdzie MacGyver akurat robił helikopter z butelki po keczupie:

MacGyver wygryzł swojego polskiego odpowiednika: Adama Słodowego.

Może dlatego, że Słodowemu nigdy nie udało się wysadzić budynku za pomocą agrafki i śrubokręta…

Przerwy na reklamę nie trwały tyle, co sam film.

Najbardziej profesjonalne były zagraniczne reklamy…

…ale najbardziej zakręcone były polskie. Na przykład spot margaryny nakręcony w świecie "Janosika":

5 września 1994 roku wszedł serial, którego nikt nigdy nie obejrzał w całości, oprócz babci twojego kolegi. Odcinek numer 214 098 479 właśnie dziś leci w telewizji.

O 17 wjeżdżał Teleekspress…

…a po nim oglądało się teleturnieje. Niektóre już dziś nie istnieją…

…ale inne dzielnie trwają do dziś, niesione siłą dowcipu prowadzącego.

Wreszcie coś, na co czekałeś od rana! Dobranocka. Zarówno z polskimi klasykami…

…jak i z zagranicznymi:

Największy czad był w niedziele. Było na bogato, bo puszczali bajki Disneya:

Po wieczorynce coś, na co czekali nasi rodzice, choć nigdy nie rozumieliśmy, czemu.

A po nich prognoza pogody.

Dziś pogodynki wyglądają i ubierają się nieco inaczej…

Godzina 20, czas na kino wieczorne. Lub amerykański serial. Rodzice pozwalali ci oglądać "Kobrę"?

Po filmie tata oglądał Panoramę - i znowu nie wiadomo, po co:

I tak, dzień dobiegał końca…

…chyba, że ktoś miał szczęście i oglądał jeszcze Polsat po północy

Ruchać, Jebać - nic się nie bać...
Zgłoś
midnightc 2014-02-18, 16:47
kkndkkndkknd napisał/a:

o kurwa mamy eksperta od tego co powinno być na sadolu. No to sprawdźmy co kolega wrzucił:

Obrazek

nie no szacunek dla twego wkładu...

Bo kolega jest z greenpeace i nie śmieci jak co niektórzy.
Zgłoś
Promek 2014-02-18, 17:24
I wlasnie usfiadomilem sobie ze to bylo kupe lat temu, ale i tak bajki wymiataly nie to co teraz... Manga sranga
Zgłoś
włóczykijskc 2014-02-18, 17:44
Lares86 napisał/a:

Zawsze kurwa wiedziałem, że włuczykij z "muminków" to pedofil. Dobrze chuj się maskował.

Wcale nie jestem pedofilem.Masz złe informacje!
Zgłoś
zadowolonyzzycia 2014-02-18, 18:07 1
Motomyszy z marsa- niech gra muzyka i gaz do dechy:)
Zgłoś
r................l 2014-02-18, 19:32
dodałbym jeszcze "Z Archiwum X", jeśłi się nie mylę w czwartki na TVP 2. temat zacny, piona i piwo
Zgłoś
CyganM 2014-02-18, 19:34
Jak nazywa się ta bajka po Bolku i Lolku?
Zgłoś
kotaphone 2014-02-18, 22:36
Mieszek_Kiler napisał/a:

Co niedziela bodajże, na Polsacie, o godzinie 10.00 leciało Disco Relax

Taaa Disco Relax. Pamiętam, jak chodziłem w niedzielne poranki do kumpla i oglądali to ;p Byłem dziwny i mówiłem mu, żeby wyłączył bo nie lubiłem disco polo. A disco relax nie zaczynało się czasem w godzinach 11-12?

PS. Ty tak serio, czy sobie jaja robisz? ;O
CyganM napisał/a:

Jak nazywa się ta bajka po Bolku i Lolku?

pl.wikipedia.org/wiki/Muminki
Zgłoś
Kristoff 2014-02-18, 22:56
Ojciec prać?

I have no idols. I admire work, dedication and competence.
Ayrton Senna
Zgłoś
s................r 2014-02-19, 0:54
Cytat:

Z polskich produkcji był Diabeł Piszczałka ( latał taki kudłacz z gigantycznym widelcem )

Ooo, przypomniałeś mi że ku-re-wsko bałem się że w nocy przyjdzie do mnie Diabeł Piszczałka. Samo słowo piszczałka napawało mnie strachem. A bajke mogłem oglądać tylko do momentu jak przyłaził Piszczałka, bo potem już atak paniki . Winię kościół .

Z innych produkcji dla dzieci i młodzieży to ja jeszcze pamiętam Łowca: Ostatnie starcie (polski pierwowzór filmu Hakerzy ) i Smacznego Telewizorku, schizolski film w gruncie rzeczy.

Diabeł Piszczałka w bonusie, dobrze zrobiony jak na tamte czasy, no ale nie bez przyczyny pan Waldemar Pokromski to dziś znane nazwisko w biznesie.

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów