📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
🔥
Uważaj, on ma nóż!
- teraz popularne
kurwa ale gościu pierdoli
Jak ja patrzę na relacje z Ukrainy, to mam wrażenie, że sztuka wojenna cofnęła się w rozwoju. Polega tam na tym, że obie strony nawalają rakietami i działami w kierunku strefy wroga. A że po drodze jest miasto, to nikogo nie obchodzi. Nie ważne też gdzie trafi, ważne żeby strzelić i się chwalić. Mamy niby XXI wiek z technicznymi bajerami do rozpoznania, wywiadem a każdy cywilny informator ma telefon z aparatem ale ci strzelają i radują się jak jakieś dzikusy, co dostały wreszcie europejskie grzmiące kije i puszki. A potem, gdy przychodzi prawdziwy atak np na lotnisko, obrońcy muszą uciekać, bo nie mają amunicji. W takich realiach ta dzika wojna będzie trwać i trwać.
@pietras_ja, ale że każda artyleria musi się wstrzelać w cel to ty wiedz. Na dodatek równie że super kurwa nowoczesne rakiety z komputronami na pokładzie to chuj oszustwo: youtube.com/watch?v=Ja5Q75hf6QI - bodajże około 30 minuty masz pokazane jak wezwany przez amerykanów Thunderbolt zrzuca bombę 400-500 metrów od celu... dwukrotnie.
Te wszystkie cuda techniki nie są aż tak celne jak wam się wydaje (i jak pokazują wszystkie gierki i filmy)
Te wszystkie cuda techniki nie są aż tak celne jak wam się wydaje (i jak pokazują wszystkie gierki i filmy)
a po co ty tam jezdziłeś,ojca szukasz?
DUST DEVIL napisał/a:
Nie powinno się was dokarmiać, towarzyszu ale niech tam. Nie pisałem że jest tam kierowana broń ani że kiedykolwiek będzie. Czepiam się sposobu ostrzału, który tam widzę z filmików. Rebeliant/bojówkarz ukraiński strzela i ma radochę bo Kali strzelić z armata i koledzy Kalego nagrali to. A żeby chociaż jeden kolega patrzył i podawał poprawki to nie. Strzeliło, fajnie. Jebło gdzieś w strefie wroga, jeszcze lepiej. I tak w kółko bawić się armatą czy rakietnicą jak dzieci petardami.@pietras_ja, ale że każda artyleria musi się wstrzelać w cel to ty wiedz. Na dodatek równie że super kurwa nowoczesne rakiety z komputronami na pokładzie to chuj oszustwo: youtube.com/watch?v=Ja5Q75hf6QI - bodajże około 30 minuty masz pokazane jak wezwany przez amerykanów Thunderbolt zrzuca bombę 400-500 metrów od celu... dwukrotnie.
co za klaun
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów