📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:13
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:11
🔥
Karyna I Sebix
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
stawiam na mocno nagrzany asfalt i krzywą powierzchnię
jakie kurwa zjawisko matole. Zwykla woda na chropowatej nawierzchni tak sie zachowuje. Trzeba było do szkoły chodzić a nie nakurwiać wężem
Kolesiowi pewnie chodzi o "dziwne" zachowanie wody która zgodnie z zdrowym rozsądkiem powinna "zmoczyć" powierzchnię.
Tak jednak się nie dzieje ze względu na silne napięcie powierzchniowe wody w wyniku zerowej higroskopijności materiału po którym spływa.
@Beniu_Beniu poszuka sobie teraz grzecznie w wiki takich pojęć jak: "napięcie powierzchniowe", "higroskopijność" oraz "adhezja" i już wszystko będzie wiedział.
Tak jednak się nie dzieje ze względu na silne napięcie powierzchniowe wody w wyniku zerowej higroskopijności materiału po którym spływa.
@Beniu_Beniu poszuka sobie teraz grzecznie w wiki takich pojęć jak: "napięcie powierzchniowe", "higroskopijność" oraz "adhezja" i już wszystko będzie wiedział.
Pierdolicie, cała noc beton smalcem smarował.
zwykłe lanie wody na asfalt też mi kurwa zjawisko
Woda w stanie nieważkości. Na betonie.
pl.wikipedia.org/wiki/WodaCiekawostki
prosze dla wszystkich fizykow bo widze ze temat sie wam nie kreci .
prosze dla wszystkich fizykow bo widze ze temat sie wam nie kreci .
napięcie powierzchowne... sorry... to bardzo proste i teraz jestem sadistic - żadne czary mary. Poszukajcie w wikipedii... Ale wrażenie fajne, Chciałbym napisać coś w stylu: to zwiastuje koniec świata, ale niestety moje wykształcenie mat-fiz mi nie pozwala... Czytaj smarował smalcem i to dobrze ;]
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów