📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
49 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Californium jest mega ciekawy.
Roczna światowa produkcja nie przekracza grama.
A cena za gram to 180mln dolarów.
Roczna światowa produkcja nie przekracza grama.
A cena za gram to 180mln dolarów.
Ale ma wkurwiający sztuczny głos.
wyjebał bym mu zęby i było by ok
@3up Chociaż nie boi się pokazać twarzy...
początek nie brzmiał zachęcająco- chłop gada po Angielsku i jebie mu z japy
Za dużo czasu ćwiczył przed lustrem i się przetrenował. Noo i ma w dechę siekacze.
@morfeusz_123
Nie ma sztucznego głosu, właściwie ma bardzo dobry głos jak na prowadzącego taki program.
Poza tym, angielskie nie jest atonalny w przeciwieństwie do polskiego i podkreślanie akcentu nie jest niczym sztucznym.
Nie ma sztucznego głosu, właściwie ma bardzo dobry głos jak na prowadzącego taki program.
Poza tym, angielskie nie jest atonalny w przeciwieństwie do polskiego i podkreślanie akcentu nie jest niczym sztucznym.
Mógłby mi ktoś powiedzieć co to za akcent? Jest tu jakiś ekspert?
Angielski potoczny czy nawet telewizyjny "BBC English" ma to do siebie, że łączy się końcówki i początki słów, a tutaj sztuczne akcentowanie, nienaturalne przeciągnięcia wyrazów, dziwne pauzy między słowami i do tego strasznie wolne mówienie. Nie da się tego słuchać (np. 1:34 "(...)elements <pauza> because of two <długa pauza> reasons (...)"). Tak jakby on nie nadążał za tym co mózg chce już usłyszeć dalej. Na 1:40 skończyłem oglądanie.
Angielski potoczny czy nawet telewizyjny "BBC English" ma to do siebie, że łączy się końcówki i początki słów, a tutaj sztuczne akcentowanie, nienaturalne przeciągnięcia wyrazów, dziwne pauzy między słowami i do tego strasznie wolne mówienie. Nie da się tego słuchać (np. 1:34 "(...)elements <pauza> because of two <długa pauza> reasons (...)"). Tak jakby on nie nadążał za tym co mózg chce już usłyszeć dalej. Na 1:40 skończyłem oglądanie.
Ale pierdolicie. W samej Anglii jest pierdylion akcentów. Ba, żeby w samej Anglii, już sam Londyn jest podzielony akcentowo jak szachownica. A koleś niekoniecznie jest Angolem, bo może być Walijczykiem, Szkotem (chociaż na Szkota nie brzmi) czy nawet Irlandczykiem. A sam gość ma bardzo dobry głos i mówi na tyle wolno i wyraźnie, że każdy może go zrozumieć.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów