18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 20 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
platini1 2013-06-15, 10:37 2
Widzę sami eksperci i pro gracze się tu pojawili. Myszka mimo wszystko jest dużo bardziej precyzyjna od pada i to jest raczej fakt. Większość FPSów wywodzi się z PCtów. Doom, Wolfenstein, Quake i tak dalej, na tym wszystkim cisnęło się na klawiaturze i myszce i liczyła się bardzo zręczność grającego. Teraz gry zarówno na konsolach jak i komputerach są proste i odmóżdżające.

@xnamide - Sam nie wiem, czy trollujesz, czy serio jesteś przekonany o wyższości konsoli. Dobra niech Ci będzie komputer jest od wszystkiego i to jest plus, bo mając dobry komputer do grania, a nie jakiś syf, który często sprzedają w różnych dużych sieciach AGD/RTV, można osiągnąć wydajność przewyższającą PS i Xbox. Przykład? Battlefield 4, tak samo jak 3 będzie w 720p, co prawda na nowej generacji w aż 60 klatkach, ale mimo wszystko nie jest to jakiś wielki sukces. Z resztą i tak nie potrzebnie to piszę, żadnego fana konsol nie przekona się o tym, że PC jest lepszy z tej przyczyny, że pewnie nie posiada dobrego komputera i nie może zobaczyć porównania.
Zgłoś
Matush5 2013-06-15, 11:16
Muszą sie chłopaki jakoś w końcu ratować cały świat się z nich smieje to przynajmniej możliwości graficzne oraz płynność chcieli podwyższyć jakoś bronic sie trzeba..
Zgłoś
KisielPolski 2013-06-15, 16:50
Olaboga rety, to wy nie wiecie, wy zorientowani w branży tru gejmeży, że przed wypuszczeniem na rynek konsole pakuje się w obudowy PC, bo taniej?. Na takich samych pisze się gry.
Zgłoś
slannesh 2013-06-15, 16:54
Tak kurwa faktycznie na konsoli w fps każdy wygra z PC ponieważ występuje wspomaganie autocelowania
przykład: No-scoup w CoD. Na konsoli wystarczy mieć przeciwnika gdzieś koło środka ekranu, Na PC występuje większa randomowość i nawet gdy przeciwnik będzie idealnie na środku nie masz gwarancji na trafienie. W kosoli także szybciej trwa np. przycelowanie. Co powoduje pełno filmików na YT z przykładowymi "360" czy innymi trick shotami, które są praktycznie niemożliwe na PC.
Konsole mają masę "wspomagaczy" które w PC są niepotrzebne.

Oczywiście dotyczy to wyłącznie fps.
Bo np taki Darksiders czy DMC działa tak samo na PC i konsolach jeśli oczywiście mamy pada
Zgłoś
b................e 2013-06-15, 23:49
Fragless napisał/a:

Tu się mylisz. Mam PS3 i założę się o każde pieniądze, że niejednego pecetowca np. w BF3 lub CoD bym pocisnął. Zresztą nie trzeba się tu o nic zakładać ponieważ są takie pizdusie-cwaniusie co grają na specjalnych konwerterach myszki i klawiatury co potrafią grubo dostać po dupie od pada. A co do składania kompa. Ja wole kupić konsole, która będzie mi służyć przez conajmniej 5-7 lat i mam 100% pewności, że każda gra mi pójdzie. Konsola dzisiaj kosztuje średnio 900-1000 zł. Kompa przeciętnego kupisz po tej samej cenie (chyba, że używany to dostaniesz taniej). Wszelakie upgrady nie są tanie i jak człowiek chce zaszaleć to wyda co najmniej jeszcze raz tyle niż dał za surowego peceta. Owszem, gry na pc są ciut tańsze i to wielki plus. Ale wy pecetowcy często narzekacie na fps (frame per second), co ja jako konsolowiec mam głęboko w dupie.

No i dlatego taki battlefield 3 wygląda chujowo na ps3 i xbox360 bo chodzi w 30 fps i tekstury często z opóźnieniem się doczytują. A co do pociśnięcia, ok wsiadaj na kompa i podpinaj swojego pada - w bf3 dostaniesz ode mnie wciry.
Zgłoś
Fragless 2013-06-16, 3:23
backbone napisał/a:

w bf3 dostaniesz ode mnie wciry.

Może pare razy udałoby Ci się mnie dorwać, ale zaufaj mi, nie zmasakrowałbyś mnie jakoś szczególnie... nawet tą Twoją myszką i klawiaturą z którą o dziwo nie raz miałem na konsoli do czynienia.

Ktoś tam wspomniał o auto-assist - Przy każdym FPSie jakim grałem na konsoli, pierwszą rzeczą jaką robiłem to wyłączałem ten chłam. Przeszkadza w celowaniu - czyli ciężej zmienić cel, i trafić w poszczególne punkty. Ekspertem ani kozakiem żadnym nie jestem. Każdy szanujący się konsolowiec i fan gier FPS to wie.
Zgłoś
slannesh 2013-06-16, 18:17
Tak jak napisał backbone. Fragless podepnij pada do PC i zobaczymy czy uda ci się kogoś pocisnąć
PS. Nawet jak wyłączysz te wspomagacze w opcjach to i tak masz masę usprawnień.
Zgłoś
umcumcpolowka 2013-06-16, 23:56 1
O kurwa lepiej się gra w FPSy na padzie hahahahahaha padłem
Zgłoś
Fragless 2013-06-17, 1:05
slannesh napisał/a:

Tak jak napisał backbone. Fragless podepnij pada do PC i zobaczymy czy uda ci się kogoś pocisnąć
PS. Nawet jak wyłączysz te wspomagacze w opcjach to i tak masz masę usprawnień.

Grałeś kiedyś na konsoli w fps? Wątpie. Powiedziałbym, że to wersja PC ciśnie na dopingu. Na ten przykład crosshair. W wersji bf3 na konsole sony masz go prawie na 2/5 ekranu (podczas bezruchu) podczas gdy na wersji pc jest on mniejszy co ułatwia hipfire o co najmniej 50%. Kolejna rzecz to czułość. Owszem na konsoli opcja również istnieje, ale porównywałem ze znajomym szybkość obrotu na najwyższej i wychodzi na to, że to PC jest górą. Jedynym usprawnieniem w fpsach konsolowych jest tylko i wylącznie aim-assist, który dokucza bardziej niż pomaga.

Wierzcie mi, pocinam w playstation od gnojka i operuje analogiem lepiej niż niejeden pecetowiec myszką i klawiaturą. Domyślam się, że w tej kwestii wypowiedziały się też osoby, które pada w ręku nigdy nie miały, a jeśli tak było to co najwyżej w Tekkenie albo Fifie. Jeżeli tak bardzo chcecie to przetestować, a wiem, że chcecie bo EGO pecetowca zazwyczaj przekracza rozmiar fujary to zafundujcie mi lepszego peceta i jakiegoś przeciętnego FPSa. Ja nie mam zamiaru bo leje na pecety z góry ciepłym moczem. Na PC grałem, wiem jakie jest sterowanie - i wybieram konsole jako większe wyzwanie i prawdziwy trening skilla.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów