Czuć prędkość, nawet na takim kiepskim filmiku... Trzeba przypomnieć, że auto jest z lat '90.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
8 seria nie była sportowym samochodem tylko GT, czyli tak zwane luksusowe coupe. Rywal Mercedesów SL i CL, więc nie wymagajcie aby miała nie wiadomo jakie osiągi.
jak zjechał na prawy pas już myślałem, że będzie kogoś puszczał...
Skoro mówimy o autach ze sprężarkami to tu mamy M6 V10 z biturbo:
Raz w życiu widziałem M6 to było na stacji gdzieś w Hiszpanii a auto na francuskich blachach, wcześniej nie wiedziałem że jest pakiet M do serii 6
Każda 6er może mieć pakiet M (różne elementy z prawdziwego M6: zderzaki, progi, zawieszenie). To jest różnica - prawdziwe M6 ma silnik 5L V10.
mcmt napisał/a:
Na pokaz? 1zł/1km to wcale nie taki nieekonomiczny wynik. Troszkę musisz uzupełnić wiedzę i skorygować poglądy w oparciu o ilość aut, które jeżdżą po polskich drogach, oscylując wokół tych parametrów.
To nie jest dużo?! Ty burżuju!
eee burżuje to są odpowiedzialni za ceny paliwa...
mcmt, też racja, ale skoro 20l/100km to dla Ciebie nie jest dużo to naprawdę musisz być pozytywnie zakręcony na punkcie motoryzacji
Nie do końca wierzę w to 20l/100km. Mnie ostrzegano, że mój silnik też będzie 20l/100km pił a okazuje się, że niekiedy w mieście zejdę poniżej 15l a na trasie 11l. Rzadko jednak patrzę na spalanie, bo w przypadku tych aut nie na to się patrzy.
A wyobraźcie sobie Panowie wychodzącą sarenkę lub inną zwierzynę. Sam miałbym podobne starcie gdybym nie zwolnił Wyobraźni życzę hehe
czy ktoś się orientuje po jakiej autostradzie on tak pedzil? ;>
bo, że niemiecka to akurat widac
bo, że niemiecka to akurat widac
Ja pierdole ale wy macie rozkminę 850CSi to było zwykłe gran turismo jak ktoś wcześniej zauważył nie żaden sportowy samochód, zwykła 2-drzwiowa limuzyna - locha ważyła prawie 2 tony (dla porównania moje V8 4.2 quattro '92 jest 200kg lżejsze a to 4d limuzyna)! Licznikową prędkością nie ma się co podniecać rzeczywista wynosiła niewiele ponad 280km/h (żeby osiągnąć 300km/h potrzebowałaby wg symulatora co najmniej 430KM i grubo ponad 600Nm). Dla bardzo ciekawych spalanie przy vmax to 36l/100km (trzymając gaz w stałej pozycji). Mi V-ka wciąga 55l/100km przy kick-downie ale jak sobie jadę rekreacyjnie 90- 100km/h to mieści się w 10,5l/100km (V-ka może pić tylko Pb98). I po co to pierdolenie że trzeba być bogatym. Kupiłem swoje V8 jako drugi samochód pracując jako kierowca śmieciarki w wawie z trzech wypłat na II roku studiów (znaczy na I za drugim razem więc miałem czas). Robotę rzuciłem 2 lata temu i nie sprzedałem ani pierwszego ani drugiego auta za to kupiłem jeszcze trzecie do tłuczenia po wawie. Nie pracuję nigdzie, od starych biorę 400zł miesięcznie na akademik i mam metę w pokoju. Z tego starcza na utrzymanie wszystkich fur. Co do CSi to nie wierzę że kupił je pierwszy lepszy dres a raczej koneser i na pewno nie bogaty bo bogaci kupują albo fury nowe (czytaj gówno warte) albo już prawdziwe oldtimery.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów