18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
efekt nudów- mini kusza
Achtung88 • 2013-01-15, 15:42
a Wy co robicie jak Wam się nudzi? kupka śmieci i garść prostych narzędzi. nie było, bo nagrałem kilka minut temu.

mam chujowy głos, bo kac bije po uszach.
Zgłoś
ozoq 2013-01-15, 23:26
upierdol kocura i podaj swoje dane. zawitam do ciebie. bede ostatnia osoba jaka zobaczysz w swoim zyciu.
Zgłoś
Sielik 2013-01-16, 0:18 1
Widzę masz pasję, albo po prostu się wybitnie nudzisz. W każdym bądź razie poradnik własnego autorstwa jak coś takiego zrobić był by dobrym pomysłem, a wiem, że tutaj takie coś jest nagradzane całymi kratami browarów.
Czekam na więcej takich małych zabawek oraz jakieś tutoriale
Zgłoś
Achtung88 2013-01-16, 0:42
mam nagraną całość budowy kuszy. było to łącznie kilka godzin nieustannej pracy, taki też jest materiał. wiem że da się z tego złożyć kilka minut przejrzystego filmu, ale wolę poświęcić czas na kolejne konstrukcje, które są nieodłączną częścią mojej egzystencji nie jestem nolifem, mam kompa w warsztacie/studiu, pokoju ( no w pokoju trzy)no i w gabinecie. podjarało mnie że moje gówno dostało tyle piwa, a miałem nadzieję na 100, to był dla mnie szczyt. jak lubicie, to Wam pokażę więcej
Zgłoś
ZabójczaMama 2013-01-16, 1:25 1
@musiek, @Achtung88, piwa dla Was! Super!
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2013-01-17, 17:59
Achtung88 napisał/a:

nie zrobię pełnowymiarówki, z prostego względu. jest to nielegalne. swego czasu zaprojektowałem bloczkową kuszę kompozytową. ale budowa skończyła się na papierze.

swoją drogą, dziwne jest dla mnie, że każdy łuk można posiadać w Polsce legalnie, kuszy nie, (szukając na allegro można od czasu do czasu znaleźć kuszę- zarówno kompozytowe jak i refleksyjne, pewnie sprzedający nawet nie są świadomi że kusza to broń, na którą jest cholernie trudno dostać zezwolenie) choćby klasy sportowej do 150lbs, toż to kurwa śmieszne.

To dlatego, że łucznik szkoli się od małego. Jego stawy i kości są często zniekształcone przez trening i wymagana precyzja dla łuku jest gigantycznie wyższa. Mogę dać ci łuk, ale gwarantuję, że i tak nie ubijesz nim kota z 20m zanim nie poćwiczysz roku.

Kuszą natomiast może zabić byle debil.

Tak samo z pierwszą bronią palną, była chujowa, łuk był o wiele bardziej szybszą i skuteczną bronią niż muszkiety. Sęk w tym, że muszkieter szkolił się dwa tygodnie a łucznik od małego. Ginął muszkieter? Spoko, drugi podnosi muszkiet i napierdala. Ginie łucznik który był nim przez całe życie? No i pal chuj licho mamy jednego mniej..

A nie zrobisz pełnowymiarowej bo jest nielegalna?

Bez komentarza.
Zgłoś
Achtung88 2013-01-18, 13:19
@nafazowany

nie ubiję kota, bo nie mam ochoty. strzelać z łuku potrafię.

nie zrozumieliśmy się, kwestia tego że kusze wymagają zezwolenia jest dla mnie tak samo zabawna jak to, że można zakupić legalnie czarnoprochowca (no kurwa tu mi nie wmówisz że trudniej się nauczyć z niego strzelać niż z klamki na scaloną amunicję a z szybkostrzelnością zupełnie odwrotnie niż kusza i łuk)

nie w tym sęk z czego łatwiej strzelać, z czego szybciej. jak chcesz komuś zrobić krzywdę, to zrobisz niezależnie od swojego arsenału.

prawo jest wybitnie zabawne (czemu nie można polować z broni neurobalistycznych?)

co do zrobienia poważnej kuszy, a kwestiach prawnych, zastanów się, pomyśl, to nie boli.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów