18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 43 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
ekologiczni Chińczycy
nowynick • 2018-03-26, 10:57
Małe żółte fiutki mają problem z brakiem wody i się wzięli za konstruowanie największego pieca w historii świata (system ma emitować jodek srebra celem wywołania opadów). 500 komór już stoi, całość opalana paliwem stałym, przy chujowej dostępności tlenu (Tybet na wysokości 5000 metrów) będzie chyba realnie zmieniać klimat naszej planety. Docelowa wielkość? Skromne 1,6 MILIONA(!) kilometrów kwadratowych (chociaż źródło raz mówi o tej liczbie a potem przyrównuje z Hiszpanią z jej skromnym 0,5 mln no ale to takie dziennikarstwo naszych czasów)

o2.pl/artykul/chinczycy-porwali-sie-na-ogromny-projekt-sprawia-ze-spad...
Zgłoś
mateusos 2018-03-26, 11:25
Sprawdz jaki akwedukt buduja pierniki:)
Zgłoś
cholonek 2018-03-26, 11:30 10
"Opady zasilą największy rezerwuar słodkiej wody w Azji, jakim jest Tybet."

No to już kurwa wiem po co okupują te zadupie w Himalajach...

Sadol uczy, sadol bawi.
Zgłoś
the_p 2018-03-26, 12:32 17
Mnie zastanawia inna rzecz. Ekosystem jest systemem zamkniętym, jeśli oni spowodują opady u siebie, to znaczy, że gdzieś spadnie mniej, lub w ogóle nie będzie opadów. Miało być o ropę, złoto i dziwki, a jak tak dalej pójdzie to mocarstwa będą się napierdalać o wodę pitną
Zgłoś
jan.rzut 2018-03-26, 12:58 2
Arabusy chcą górę lodową pod pustynię zaciągnąć. Tak jak poprzednik napisał, czeka nas era wojny o wodę.

geekweek.pl/aktualnosci/32537/wladze-dubaju-chca-miec-wlasna-gore-lodo...
Zgłoś
nwonigers 2018-03-26, 14:04 2
the_p ja to juz sie przygotowuje na taka wojne i wypelniam w domu balony z czystym powietrzem. Kiedy wybije godzina 0 bede gotowy.
Zgłoś
Cormor 2018-03-26, 14:24 4
Będzie zabawa i nowe materiały na harda, jak kitajce źle obliczą i po prostu zaleją Chiny na amen

Ja wam mówię, że tak było! facebook.com/wszystkowraca/
Zgłoś
zwierzak30 2018-03-26, 14:38 3
jan.rzut napisał/a:

Arabusy chcą górę lodową pod pustynię zaciągnąć. Tak jak poprzednik napisał, czeka nas era wojny o wodę.

geekweek.pl/aktualnosci/32537/wladze-dubaju-chca-miec-wlasna-gore-lodo...

hahahahaha A tu wycinek z twojego artykułu. Moim zdaniem jest w tym jakiś pozytyw.

Oczywiście istnieją skuteczne technologie jej odsalania, jednak jest to niezwykle drogi i czasochłonny zabieg. Poza tym odsolona woda morska na dłuższą metę nie wpływa korzystanie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Świetnie jest to widoczne np. w Izraelu, gdzie odsala się wodę na masową skalę i najnowsze badania pokazują, że Izraelczycy z tego tytułu borykają się z poważnymi problemami zdrowotnymi.

Zgłoś
M................w 2018-03-26, 15:07 2
ingerencja człowieka w klimat planety na dłuższą metę nie może mieć pozytywnych skutków.
Zgłoś
mygyry 2018-03-26, 18:05 2
Chinole już nawet nieco odchylili nasza planetę poprzez budowę ogromnego rezerwuaru wody do elektrowni wodnej, kiedyś o tym w tv gadali, co prawda jakieś tam mikrony, ale mimo wszystko teraz to myślę, że jednak nie araby a chinole rozpierdolą nasza planetę...
Zgłoś
tranzystor 2018-03-26, 19:49 3
mygyry napisał/a:

Chinole już nawet nieco odchylili nasza planetę poprzez budowę ogromnego rezerwuaru wody do elektrowni wodnej, kiedyś o tym w tv gadali, co prawda jakieś tam mikrony, ale mimo wszystko teraz to myślę, że jednak nie araby a chinole rozpierdolą nasza planetę...

Za dewastację Ziemi odpowiadają głównie chińczycy. Tani przemysł obciąża ekologicznie nasz wszystkich.
Zgłoś
Warchlak1920 2018-03-26, 19:52 2
Chyba naoglądali się "Hydrozagadki" i próbują tego w realu. Jak coś pójdzie nie tak to będzie u nich grubo.
Zgłoś
b0r000 2018-03-26, 22:46 1
zwierzak30 napisał/a:

hahahahaha A tu wycinek z twojego artykułu. Moim zdaniem jest w tym jakiś pozytyw.

Oczywiście istnieją skuteczne technologie jej odsalania, jednak jest to niezwykle drogi i czasochłonny zabieg. Poza tym odsolona woda morska na dłuższą metę nie wpływa korzystanie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Świetnie jest to widoczne np. w Izraelu, gdzie odsala się wodę na masową skalę i najnowsze badania pokazują, że Izraelczycy z tego tytułu borykają się z poważnymi problemami zdrowotnymi.

Woda tej samej jakości jak ta z wyparownika na statku
Prawie destylat bez żadnych wartości mineralnych. Ale zawsze mnie zastanawiało czy nie wystarczy do takiej wody dodać po prostu izotonika w proszku?
Zgłoś
Macias17 2018-03-27, 2:15 1
nowynick napisał/a:

500 komór już stoi, całość opalana paliwem stałym, przy chujowej dostępności tlenu (Tybet na wysokości 5000 metrów) będzie chyba realnie zmieniać klimat naszej planety. Docelowa wielkość? Skromne 1,6 MILIONA(!) kilometrów kwadratowych (chociaż źródło raz mówi o tej liczbie a potem przyrównuje z Hiszpanią z jej skromnym 0,5 mln no ale to takie dziennikarstwo naszych czasów)

o2.pl/artykul/chinczycy-porwali-sie-na-ogromny-projekt-sprawia-ze-spad...

- autor nowynick
- źródło o2.pl
- nowynick wstawaj zesrałeś się
Zgłoś
sithmtx 2018-03-27, 2:16
A co, jeśli to nie piec, natomiast kompleks silników na paliwo stałe?
haha tak mi się przypomniał komiks superman z "Engine City"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów