o2.pl/artykul/chinczycy-porwali-sie-na-ogromny-projekt-sprawia-ze-spad...
No to już kurwa wiem po co okupują te zadupie w Himalajach...
Sadol uczy, sadol bawi.
geekweek.pl/aktualnosci/32537/wladze-dubaju-chca-miec-wlasna-gore-lodo...
Oczywiście istnieją skuteczne technologie jej odsalania, jednak jest to niezwykle drogi i czasochłonny zabieg. Poza tym odsolona woda morska na dłuższą metę nie wpływa korzystanie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Świetnie jest to widoczne np. w Izraelu, gdzie odsala się wodę na masową skalę i najnowsze badania pokazują, że Izraelczycy z tego tytułu borykają się z poważnymi problemami zdrowotnymi.
Chinole już nawet nieco odchylili nasza planetę poprzez budowę ogromnego rezerwuaru wody do elektrowni wodnej, kiedyś o tym w tv gadali, co prawda jakieś tam mikrony, ale mimo wszystko teraz to myślę, że jednak nie araby a chinole rozpierdolą nasza planetę...
Za dewastację Ziemi odpowiadają głównie chińczycy. Tani przemysł obciąża ekologicznie nasz wszystkich.
hahahahaha A tu wycinek z twojego artykułu. Moim zdaniem jest w tym jakiś pozytyw.
Oczywiście istnieją skuteczne technologie jej odsalania, jednak jest to niezwykle drogi i czasochłonny zabieg. Poza tym odsolona woda morska na dłuższą metę nie wpływa korzystanie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Świetnie jest to widoczne np. w Izraelu, gdzie odsala się wodę na masową skalę i najnowsze badania pokazują, że Izraelczycy z tego tytułu borykają się z poważnymi problemami zdrowotnymi.
Woda tej samej jakości jak ta z wyparownika na statku
Prawie destylat bez żadnych wartości mineralnych. Ale zawsze mnie zastanawiało czy nie wystarczy do takiej wody dodać po prostu izotonika w proszku?
500 komór już stoi, całość opalana paliwem stałym, przy chujowej dostępności tlenu (Tybet na wysokości 5000 metrów) będzie chyba realnie zmieniać klimat naszej planety. Docelowa wielkość? Skromne 1,6 MILIONA(!) kilometrów kwadratowych (chociaż źródło raz mówi o tej liczbie a potem przyrównuje z Hiszpanią z jej skromnym 0,5 mln no ale to takie dziennikarstwo naszych czasów)
- autor nowynick
- źródło o2.pl
- nowynick wstawaj zesrałeś się
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów