18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Cytat:

Nie przeszkodziły protesty, odwołania ani przykucie do masztu. Wulkanizator z al. Jana Pawła II został we wtorek eksmitowany. Urzędnicy zapowiadają, że budowa ul. Lema zakończy się w maju.
- Barbarzyńcy! Złodzieje! Kłamcy! Okradacie nas i nic nie dajecie! - krzyczał we wtorek Romuald Malinowski do urzędników i dziennikarzy zgromadzonych pod jego byłym warsztatem wulkanizacyjnym. Nie chciał doprowadzić do zapowiadanej przez urzędników eksmisji.

Cały tekst: krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,15802338,Eksmisja_przy_ul__Lema__Wulka...

Wydaję mi się, że 500 tysięcy za teren w środku miasta, to trochę za mało.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
e................y 2014-04-16, 16:49 14
Ikonowicz, gdzieś był w tej sytuacji?!
Zgłoś
mrlewy 2014-04-16, 16:53 96
Ja pierdolę. Aż się przykro się robi gdy się widzi jak państwo traktuje ludzi
490 tyś za 3,5 ara? To wychodzi 1400zł za m^2. Nie wiem jak wygląda to w Krakowie, ale w Bydgoszczy ceny za metr działki mniej więcej w centrum wynoszą ok. 1100zł. A tutaj trzeba pamiętać, że nie tylko płacą człowiekowi za ziemię, ale też za zwinięcie interesu i to wbrew jego woli, bo przecież nie mógł się nie zgodzić - bo jak widać próby negocjowania ceny skończyły się przejęciem obiektu siłą i najpewniej obniżeniem odszkodowania. Co za popierdolone państwo.
Zgłoś
e................y 2014-04-16, 16:55 34
W sumie to skojarzyła mi się historia ze stanów.

pl.wikipedia.org/wiki/Marvin_Heemeyer

Polecam poczytać
Zgłoś
Bo3MamPoZiom 2014-04-16, 17:10 2
Witamy w Polsce ... to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek ...
Zgłoś
____ 2014-04-16, 17:22
w tym rejonie cena za m2 to około 1000zł = 350tys. za teren + odszkodowanie za zabudowania + utracone zarobki = wniosek że trochę za mało proponują. Pół bańki wydaje się że stanowi trochę grosza ale w krk za to można mieć co najwyżej mieszkanie o powierzchni 70m2 w miarę dobrej lokalizacji.
Zgłoś
Krakus76 2014-04-16, 17:59 8
facet mógł wziąć kasę i się odwoływać a popatrzcie na mapę, wszystko stoi ulica nieżywna bo jeden ciołek blokuje inwestycję, a milionowe miasto ma stać w korkach

goo.gl/maps/eVujx
Zgłoś
j................s 2014-04-16, 18:22 22
A gdzie był SOLID ? W końcu ochraniał budynek
Zgłoś
dzendzej1994 2014-04-16, 18:42 4
No i jakie argumenty pozostaje przytoczyć młodym ludziom, aby tu zostali i nie wyjechali w pizdu...? Jak widzę coś takiego to maluje mi się w umyśle czarna przyszłość w tym kraju..
Zgłoś
Phaxi 2014-04-16, 19:33 14
@Krakus76

Miał oddać działkę za chujowe pieniądze bez gadania, a później nie mieć pewności, że odwoływanie się coś pomoże ? Jakbyś był w tej sytuacji na pewno nie chciałbyś tego zrobić. Jestem za tym, żeby jeden "ciołek" nie mógł blokować jakiś większych inwestycji, ale niech przynajmniej mu to się opłaci.
Zgłoś
Sova30 2014-04-16, 20:37 3
Phaxi napisał/a:

@Krakus76

Miał oddać działkę za chujowe pieniądze bez gadania, a później nie mieć pewności, że odwoływanie się coś pomoże ? Jakbyś był w tej sytuacji na pewno nie chciałbyś tego zrobić. Jestem za tym, żeby jeden "ciołek" nie mógł blokować jakiś większych inwestycji, ale niech przynajmniej mu to się opłaci.

Dokładnie, powinno być takie prawo, że jak państwo czy miasto chce coś zabrać obywatelowi, to niech zabiera, ale płaci za to np. trzy krotną wartość ceny a nie na siłę cię wypierdalają mimo, że sobie tego nie życzysz i płacą wartość rynkową.
Słyszałem w radiu, że facet właśnie chciał za tą działkę 1,5 miliona zł a miasto się nie chcę zgodzić.
Według mnie to rozsądna cena właśnie dlatego, że jest to wypierdolenie cię z własnego, prywatnego gruntu na chama i bez pierdolenia, dlatego za takie coś należy odpowiednio zapłacić i wszyscy będą zadowoleni.
Zgłoś
zonk 2014-04-16, 20:48 1
Krakus76 napisał/a:

facet mógł wziąć kasę i się odwoływać a popatrzcie na mapę, wszystko stoi ulica nieżywna bo jeden ciołek blokuje inwestycję, a milionowe miasto ma stać w korkach

goo.gl/maps/eVujx

Nie jeden ciołek, tylko było tam więcej mieszkańców którzy mimo protestu zostali wyrzuceni. Tak nie może być że mimo sprzeciwu wszyscy lecą.
Zgłoś
D................7 2014-04-16, 21:00 7
O, akurat mam tam rodzinkę niedaleko i okolicę znam.

Nie wiem jak obecnie prezentują się ceny działek ale za działkę w takim miejscu i tą ruderę raczej wiele więcej by nie łyknął. Biznes? Ten biznes nie działał od dość dawna, ja wiem, z rok, może półtora nie widziałem, żeby czynne było.

Troszkę nie kumam wg jakiej logiki w takim razie się kierować? Wyrzucać to płacz bo wyrzucają. Nie wyrzucać- to będzie płacz, że budowa drogi stoi (a droga za tą działką jest już gotowa od około roku, tylko przyłącza do Mogilskiej nie można zrobić było).

W środku miasta? To są obrzeża Krakowa, zaraz przed Hutą niemal.

google.pl/maps/@50.0714008,19.9837802,169m/data=!3m1!1e3

Cytat:

Nie jeden ciołek, tylko było tam więcej mieszkańców którzy mimo protestu zostali wyrzuceni. Tak nie może być że mimo sprzeciwu wszyscy lecą.

Zdaje się, że nie. Ten był jedyny, reszta wzięła kasiorę i się wyniosła.
Zgłoś
FourthIllusion 2014-04-16, 21:37 8
Dexterkrak napisał/a:

W środku miasta? To są obrzeża Krakowa, zaraz przed Hutą niemal.

google.pl/maps/@50.0714008,19.9837802,169m/data=!3m1!1e3

Zdaje się, że nie. Ten był jedyny, reszta wzięła kasiorę i się wyniosła.

Masz kurwa racje zadupie w chuj, 5 min spacerkiem do hali widowiskowo sportowej, 15-20 mi nspaceru do rynku, dojazd wszedzie dobry, ale dla ciebie to zadupie.

Prawda jest taka ze za 460tys, gowno mozna otworzyc a nie firme w podobnej lokalizacji, majchrowski moze sobie rece z ryzym podac, kradna na potege.

Jak ktos twierdzi ze jest inaczej i za niecale 500k idzie spokojnie rozkrecic biznes w podobnej lokalizacji niech sprobuje sama dzialke kupic z dobrym dojazdem jaka mial ten gosc.
Dziwie sie ze nikt nie zaczal strzelac...
Zgłoś
kamuha 2014-04-16, 21:42 11
Ciekawe który z was baranów zapoznał się z planem zagospodarowania terenu i warunkami zabudowy. Piszecie o działkach budowlanych, a akurat nieruchomość owego pana posiadała jasny wpis o przeznaczeniu gruntu. Ów jegomość też dobrze wiedział, że ten dzień nadejdzie i nie było tu mowy o samowoli urzędniczej. Plan zabudowy jest jasny i ustala sie go z wieloletnim wyprzedzeniem.
Takie samo poruszenie było jak wygasła umowa dzierżawy pod KDH i wielce poszkodowani kupcy zaczęli użalać sie nad swoim losem i skarżyć na niesprawiedliwość Państwa Polskiego. W czasach kiedy tłuszcza łyka bez zastanowienia wszystko co pojawi się w środkach masowego przekazu można mieć zatem jedynie do mediów.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem