Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Liczer 2024-09-29, 19:22
Velture napisał/a:

Pomijając film.
Zauważyliście, że ponad 90% dzieci w szkole uczy się zasadniczo tylko rutyny wstawania rano, iścia do budynku, wykonania swojego obowiązku i powrotu do domu?
Przez całe dzieciństwo uczymy się jak w dorosłości być niewolnikami pracy etatowej.

No a jak. Niewolnictwo nigdy się nie skończy. Za dobrze by było.
Zgłoś
beznazwy 2024-09-29, 19:42
Velture napisał/a:

Pomijając film.
Zauważyliście, że ponad 90% dzieci w szkole uczy się zasadniczo tylko rutyny wstawania rano, iścia do budynku, wykonania swojego obowiązku i powrotu do domu?
Przez całe dzieciństwo uczymy się jak w dorosłości być niewolnikami pracy etatowej.

Coś ty, kurwa, w szkole robił pisząc "iścia"...?😮
Zgłoś
DDragonDD 2024-09-29, 20:54 2
Velture napisał/a:

Pomijając film.

Jak czytam to to od razu mi się przypominają "sebixy" które w szkole tylko się obijały.
Szkoła nie jest od tego aby zrobić z ciebie geniusza a nauczyć podstaw dlatego to się nazywa "szkoła podstawowa" jeżeli masz wyjebane na podstawy to nie dziw się później że nie wiesz jak obliczyć ile "za bułki reszty powinni ci wydać". Geometria -myślenie przestrzenne, fizyka -żebyś wiedział że jak nagrywasz film na tiktoka blisko przy torach dla ekscytacji i cię pierdolnie pociąg bo za blisko stanąłeś to jesteś trup albo jak jedziesz po ulicy z prędkością 200km/h to droga hamowania to kilkadziesiąt metrów, język polski - żebyś chociaż znał podstawy poprawnego porozumiewania się. Chemia żebyś wiedział że jak na tiktoku puszczą jakiś viral z łączeniem różnych domowych chemikaliów to że możesz się zabić. Ale nie... Dzieciaki jak i ich rodzice mają na podstawy wyjebane a później lament bo "lajki" są ważniejsze niż prawdziwe życie. Jeżeli masz takie podejście do szkoły to się nie dziwię że dana osoba nic się nie nauczy.
Podstawy to podstawy, nikt za ciebie nie będzie rozwijać twoich zainteresowań. Od tego są zajęcia pozalekcyjne, koła zainteresowań czy inne tego typu instytucje. Dawniej ludzie byli tego świadomi a teraz tylko -mój Adamek jest taki genialny że nie potrzebuje szkoły podstawowej, i Adamek kończy z wyrokiem albo max przy łopatach. Założyli kubeł na głowę nauczyciela? To jego wina bo dał sobie "na głowę wejść", a później - nie to nie mój synek, on taki nie jest, nie to nie mogą córeczka, ona nigdy dupy w "słoneczko" nie dawała a w wieku 15 lat w ciąży lata tylko nie wie jeszcze z którym.
Jeszcze raz, szkoła podstawowa jest PODSTAWOWĄ, chcesz rozwijać pasje, zainteresowania to się wysil a nie oczekuje że zrobią to za ciebie inni. Tak samo rodzic - bo moje dziecko jest takie cudowne - jeżeli jest to się nim kurwa zainteresuj a nie zrzucasz to na szkołę PODSTAWOWĄ licząc na cuda gdy nauczyciel ma 25-30 uczniów pod sobą na każdej lekcji...
Zgłoś
trzonek1pl 2024-09-29, 20:56
tejey58367 napisał/a:

Nie zauważyłem. W szkole uczysz się generalnie kompetencji miękkich niezbędnych do życia w społeczeństwie. Natomiast dopiero przy odrobinie chęci i samozaparcia uczysz się też tych twardych. Szkoła to naprawdę w zasadzie same plusy. No chyba że masz pecha i trafiasz do placówki gdzie nic nie działa jak powinno.

to gdzies dziala jak powinno i ktos jak to wymyslal to akurat nie wiedzial ze bedzie to nie dzialac jak powinno
Zgłoś
Adam1610 2024-09-29, 21:02
Dla mnie bomba
Zgłoś
Rokko 2024-09-29, 22:33
Rudy aż się zapalił z ciekawości 😅
Zgłoś
vladok 2024-09-29, 23:29
Velture napisał/a:

Pomijając film.

Witamy w prawdziwym świecie 👍🏻 Tak było, jest i będzie🤷‍♂️
Zgłoś
joti 2024-09-29, 23:59
W mojej podstawówce nauczyciel chemii zdetonowął jakieś ciemno niebieskie kryształy. Wybuchły jak gejzer na palniku i spadły rozżarzone na dzieciarnie. Może ktoś z Was wie co to mogło być, były tak 2-3mm granulacji? A nauczyciel niestety stracił pracę, młody chłopak był po studiach, lata 90-te, nie był kurwą jak większość nauczycieli, kilku uczniów wtedy przypiekł, ale przecież nie specjalnie.
Zgłoś
DeLux 2024-09-30, 0:34
Velture napisał/a:

Pomijając film.

System Bismarka wymyślony właśnie po to.
Zgłoś
hitmeme 2024-09-30, 2:40 1
Ten co się hajcuje powinien być rudy.
Zgłoś
NeinNeinNeiN 2024-09-30, 6:34
Velture napisał/a:

Pomijając film.

To prawda ziomeczku. Kiedyś jeszcze do szkoły chodziliśmy się uczyć ale poziom nauczania spadł na psy, teraz jeszcze nie ma prac domowych które ten poziom ciągnęły jakoś ku górze. Niemiecki plan po wygraniu II wś zakładał, że naród polski przetrwa jako tania, nie wyedukowana, siła robocza.
Zgłoś
Limpid 2024-09-30, 6:40
Wyrośnie z niego zapalony chemik
Zgłoś
tajfunkanalia 2024-09-30, 6:50
Elegancko. Spodziewałem się czegoś innego a tutaj taka precyzja...
Zgłoś
Siriuz 2024-09-30, 9:49 1
Velture napisał/a:

Pomijając film.

twojahistoria.pl/2022/03/10/prusacy-wymyslili-system-edukacji-dla-robo...

Jednocześnie lepsze to niż nic, które było wcześniej. Ja jednak zastanawiam się co było pierwsze - człowiek posłuszny autorytetom i stąd taka szkoła, czy szkoła, która tworzy posłuszne jednostki. Biorąc pod uwagę ludzki trybalizm jestem skłonny przyjąć tezę, że większość ludzi jest mentalnymi niewolnikami od urodzenia i jak chcesz ich czegoś nauczyć to trzeba kijem.
Zgłoś
Heliar 2024-09-30, 11:29
Velture napisał/a:

Pomijając film.

Tylko, że nauka niektórych rzeczy, nie tylko w szkole, na tym polega. Rutynowe wykonywanie tych samych czynności, aż proces się utrwali np. zwykła jazda samochodem, czy chodzenie z protezą
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem