3 tysiące złotych grzywny, utrata uprawnień do kierowania, 3 letni zakaz prowadzenia pojazdów oraz pokrycie kosztów postępowania w wysokości 1500 złotych
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ojj tam przecież ten debil wjeżdżający na czerwonym wjeżdżał na takim "trochę bardzo w chuj długim" czerwonym. Tak długim, że prawie zielonym, więc jest niewinny
Moim zdaniem to mogła być obustronna wina i taki mandat mogliby wypisać policjanci. Kierowcy skręcającemu, że ten wymusił pierwszeństwo (pewnie miał zielone, tylko zamiast czekać na środku to ruszył), a kierowcy Audi, za nadmierną prędkość i niezachowanie uwagi przed skrzyżowaniem.
Dziwi tylko aż tak wysoka kara - tzn ja nie mam nic przeciwko, ale niektóre cwaniaki to za potrącenie kogoś po pijaku potrafili mniejszą karę wyłapać. Brawo dla sądu.
aaa dobra teraz doczytałem, że spierdolił z miejsca zdarzenia.
Dziwi tylko aż tak wysoka kara - tzn ja nie mam nic przeciwko, ale niektóre cwaniaki to za potrącenie kogoś po pijaku potrafili mniejszą karę wyłapać. Brawo dla sądu.
aaa dobra teraz doczytałem, że spierdolił z miejsca zdarzenia.
Z całym szacunkiem dla waszych wypowiedzi ale ten kto uważa, że winę ponosi skręcający w lewo powinien stracić prawo jazdy. Uderzone auto było na skrzyżowaniu 4 sekundy kierujący który dojeżdża do skrzyżowania musi zachować szczególna ostrożność i umożliwić zajd każdemu kto na nim jest, nie można wjechać na skrzyżowanie gdy są na nim pojazdy. Dam wam przykład jest korek i kierujący zatrzymuje się na środku skrzyżowania gdyż nie ma gdzie zjechać ( tak wiem popełnia wykroczenie ) i zostaje na tym skrzyżowaniu ( nie stoi w miejscu ale się toczy 1 km/h ) a wam się zapala zielone, to według waszej interpretacji walicie w niego i jest jego wina. I jeszcze jedno być może kierujący audi znał synchronizację świateł ale jestem ciekam czy zatrzymał by się przed czerwonym
magaret napisał/a:
nie wpierdolił sie na czerwonym bo miał zielone.
Może tam gdzie mieszkasz dwa prostopadłe kierunki na skrzyżowaniu mogą mieć zielone - ale to nie jest norma
Sędzia znalazł togę i łańcuch w paczce z czipsami.
Interpretacja przepisów jest niestety bardzo rozbieżna w tym państwie... Miałem identyczną sytuację (tylko gość co mi się wjebał jechał 50km/h) i karę poniosłem ja, bo powinienem się upewnić, że mogę wjechać na skrzyżowanie. Skręcałem na zielonej strzałce a niecierpliwy "włoch" wyprzedzał inne auta na skrzyżowaniu i wjebał mi się w bok. Winny oczywiście ja, bo tamtego nie było jak ukarać. 350zł plus laweta i remonty. Jebać polski fikcyjny wymiar sprawiedliwości. Jak dla mnie wina zapierdalającego 130km/h. Nigdzie nikomu nie powinno się tak śpieszyć jak do śmierci w metalowej puszce.
@MachoJuh @mutant co? Czyli gdy na zielonym wjade w kogos, kto sie wbil na czerwonym, to jest to moja wina, bo on nie opuscil skrzyzowania?
Nie wolno Ci wjechać na skrzyżowanie jeśli nie masz możliwości jego opuszczenia - czyli jeśli debil nie zjechał i blokuje ci drogę- to tak, nie możesz wjechać
Nie wolno Ci wjechać na skrzyżowanie jeśli nie masz możliwości jego opuszczenia - czyli jeśli debil nie zjechał i blokuje ci drogę- to tak, nie możesz wjechać
Ponieważ widzę, że nie tylko sędzia znalazł prawo jazdy w czipsach - zagadka drogie sadole.
Czy pierwszeństwo ma niebieskie czy czerwone autko?
Czy pierwszeństwo ma niebieskie czy czerwone autko?
@up, nie dawaj takich trudnych zagadek bo jeszcze sadolowi eksperci stwierdzą, że "motor" jedzie pierwszy. Co do wypadku, kierujący Audi przegiął z prędkością, ale winę całkowicie ponosi VW. Kto się nie zgadza to chuj mu w dupę i na imię.
OxY napisał/a:
Interpretacja przepisów jest niestety bardzo rozbieżna w tym państwie... Miałem identyczną sytuację (tylko gość co mi się wjebał jechał 50km/h) i karę poniosłem ja, bo powinienem się upewnić, że mogę wjechać na skrzyżowanie. Skręcałem na zielonej strzałce a niecierpliwy "włoch" wyprzedzał inne auta na skrzyżowaniu i wjebał mi się w bok. Winny oczywiście ja, bo tamtego nie było jak ukarać. 350zł plus laweta i remonty. Jebać polski fikcyjny wymiar sprawiedliwości. Jak dla mnie wina zapierdalającego 130km/h. Nigdzie nikomu nie powinno się tak śpieszyć jak do śmierci w metalowej puszce.
Skręcałeś na zielonej strzałce, czyli ten włoch musiał przejechać na czerwonym. I to ty dostałeś mandat? Coś ściemniasz.
Voidifinity
Tak pro forma, zdjęcie które wkleiłeś jest datowane na 2012 rok, a gdy przyjrzymy się bliżej sygnalizacji po lewej stronie, to naliczymy tam tylko jeden, a na filmie mamy cztery.
Co nie zmienia faktu, że wina skręcającego w lewo.
Tak pro forma, zdjęcie które wkleiłeś jest datowane na 2012 rok, a gdy przyjrzymy się bliżej sygnalizacji po lewej stronie, to naliczymy tam tylko jeden, a na filmie mamy cztery.
Co nie zmienia faktu, że wina skręcającego w lewo.
To to jest psi chuj. Zapraszam do Piaseczna na skrzyżowanie przy mercedesie. Niech pambuk ma w opiece jadących od strony góry skręcających w lewo.
mateo91g napisał/a:
zielone nie usprawiedliwia do zapierdalania 130 km\h
Co ciekawe, sędzia zaznaczył że nie udzielił pomocy i zbiegł z miejsca zdarzenia, ale nigdzie nie ma powiedziane, że był sprawcą kolizji.
Tamten pewnie dostał mandat za kolizję i koszty naprawy są na nim.
fantastico, jestes z Elblaga?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów