📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jebana izolacja na cęgach. A mogło być piękne smażonko w restauracji
bercisko napisał/a:
Jebana izolacja na cęgach. A mogło być piękne smażonko w restauracji
od kabla od oświetlenia? co tam było max 8A na zabezpieczeniu? poza tym ten idiota chciał przyciąć kabel i "niechcący" połączył fazę z zerem, różnicówkę wyjebało szybciej niż bojownika islamskiego...
Zapamiętajcie jedno. Przecinając jakiekolwiek przewody położone w budynku, nawet gdy jesteście na 100% pewni, iż nie są pod napięciem, zamykajcie oczy. Jeśli przypadkiem przetniecie przewód pod napięciem, ewentualne iskty nie poparzą wam gałek ocznych, nie mówiąc o oślepieniu. Dwa razy w życiu przeciąłem takie przewody. Bezpieczniki w lokalu wyłączone, ale poprzedni właściciele musieli coś na lewo pociągnąć.
nowynick napisał/a:
od kabla od oświetlenia? co tam było max 8A na zabezpieczeniu? poza tym ten idiota chciał przyciąć kabel i "niechcący" połączył fazę z zerem, różnicówkę wyjebało szybciej niż bojownika islamskiego...
Przeważnie na oświetlenie jest przewidziane zabezpieczenie 10A. W polskich realiach większość elektryków nadal nie potrafi zrozumieć, że obwody oświetleniowe też dobezpieczamy RCD. Podczas pełnego zwarcia RCD ma prawo nie zadziałać, a zadziałać może bezpiecznik. Prąd podczas zwarcia będzie większy - zgodnie z IPZ.
elektryka prąd nie tyka.. tylko jebie proszę ciebie..
zastanawiał się jak saper.. niebieski czy czarny?
i jeszcze cęgi przyspawał.. zdolniacha
zastanawiał się jak saper.. niebieski czy czarny?
i jeszcze cęgi przyspawał.. zdolniacha
Oj ktoś zapomniał wyłączyć korki
Remuś nieeeeeeeee! Tak bym powiedział jak by mi było cię szkoda, ale kurwa ile razy powtarzałem. Trakcja to śmierć. Tory, to jest przyszłość.
Przecież to fejk. Widać, że ten elektryk dobrze wie, co się za chwilę stanie. No i ciekawe, że po tym zwarciu nadal świeca wszystkie pozostałe lampy na suficie.
Mam mieszane uczucia czy tego pana można nazwać elektrykiem. Jebany kabel z fazą, neutralnym przewodem i możliwe że z uziemieniem na raz cęgami ale przynajmniej z zaizolowanymi rączkami bo by tam nie tylko cęgi przyspawało.
Nie jestem elektrykiem ale mam wujka google. Widzialem za duzo filmikow na sadolu i wiem co sie odpierdala z prundem. Jesli musze sobie wymienic jakies gniazdko, moze podlaczyc os dodatkowego itd. szykam dla pewnosci z 50 razy czy nie popierdolilem kabelkow, odlanczam prund najlepiej w calym domu, zeby mi sie nie pojebalo, uwazam jak skurwysyn by nie zwierac kabelkow itd. i jak do tej pory zyje. Jesli trzeba elektryka - zatrudnie ale do drobnych prac z pomoca internetu - daje rade
Jakie zaizolowane rączki?! Przecież to obcęgi, do których trzeba przyłożyć siłę w obie strony. Po prostu powiesiły się na kablu
Elektryka prąd nie tyka, tylko nap#$%a z dala.
saves napisał/a:
Zapamiętajcie jedno. Przecinając jakiekolwiek przewody położone w budynku, nawet gdy jesteście na 100% pewni, iż nie są pod napięciem, zamykajcie oczy. Jeśli przypadkiem przetniecie przewód pod napięciem, ewentualne iskty nie poparzą wam gałek ocznych, nie mówiąc o oślepieniu. Dwa razy w życiu przeciąłem takie przewody. Bezpieczniki w lokalu wyłączone, ale poprzedni właściciele musieli coś na lewo pociągnąć.
Co ty pierdolisz, iskry oczy poparza? Na 230v 8/10a chcesz luk elektryczny zrobic?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów