Gerade Tatsachen gibt es nicht, nur Interpretationen.Historii? A za przeproszeniem, co mnie kurwa obchodzi, w którym roku coś się stało? Chyba bardziej istotne jest to, że dana sytuacja zaistniała, bo jakoś kurwa w przyszłości nie widzę, żeby mi była potrzebna jakaś data. Wkurwiają mnie te nieroby, które uczą sie humanistycznych przedmiotów. Powkuwają daty, teksty i zaczną pisać następne farmazony typu "Biblia". Zaczną wkładać to do głów innych tępych ludzi i zdzierać z nich tony kasy na "budowę kościoła", bo przecież część tych pieniędzy muszę wydać na samochód i pedofilskie kasety.
Dokładnie!!! Z roznymi trybami nauczania !!! Wtedy bedzie panowala roznorodnosc pogladow. Jedna szkola bedzie uczyc darwinizmu a inna kreacjonizmu a jeszcze inna obu tych teorii. We wczesnym etapie edukacji to rodzic bedzie decydowal gdzie poslac dziecko ale pozniej dziecko samo bedzie moglo zdecydowac czego sie chce uczyc i gdzie (tak jak dzis wybiera sobie liceum, ktore tak naprawde niczym sie nie roznia programowo). A jesli szkola nauczajaca kreacjonizmu nie mialaby "brania" wsrod uczniow czy ich rodzicow to szybko zninknelaby z rynku.
Prosze bez wycieczek osobistych. Teoria darwinizmu nie jest potwierdzona bo jesli by byla to przestalaby byc teoria ,a jest nia nadal. Kreacjonizm natomiast jest teoria, w ktora wierza roznej masci przedstawiciele roznych religii. I to rowniez jest teoria. Jak juz wspomnialem ja nie wierze w zadna z tych teorii a odpowiedzi skad sie wzial swiat i czlowiek wciaz poszukuje Takze nie wiem kto jest wiekszym ignorantem, ja szukajacy wciaz nowych teorii, odpowiedzi i zadajacy nowe pytania czy Ty slepo wierzacy w "jedynie sluszna" teorie.
1. «całościowa koncepcja zawierająca opis i wyjaśnienie określonych zjawisk i zagadnień; też: czyjakolwiek koncepcja na określony temat»
2. «dział nauki o literaturze, kulturze, sztuce itp. zajmujący się systematyzowaniem pojęć i twierdzeń leżących u podstaw tych dziedzin»
3. «teza jeszcze nieudowodniona lub nieznajdująca potwierdzenia w praktyce»