Ciekawa i głęboka historia o miłości i nieprzewidywalności losu, nad którą warto się pochylić mimo obszerności materiału, który pewnie wielu sadoli znudzi po pierwszych taktach osobliwej melodii. Może dać do myślenia, a na pewno wyjaśni pewną ważną kwestię. Kwestię, która jest podnoszona na wokandę w wielu życiowych sytuacjach. To nie jest film sadystyczny, żaden wypadek czy głupia śmierć tylko prawda wyzierająca nieraz z ekranu i rzeczywistości. Zastanówmy się wszyscy nad pewnym faktem.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
33 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
„Samotny człowiek uderza z bezwzględną furią”
Dobra wrzutka, piwko!
aaa... no i opis, kurwa, mistrzunio!
Dobra wrzutka, piwko!
aaa... no i opis, kurwa, mistrzunio!
Spostrzegawczy chłopak. Śledził rudego i widział że coś kombinuję. Zdążył w ostatniej chwili.
Tu chyba chodzi o to, że jak się filmik obejrzy dwukrotnie to się więcej zrozumie, ale ekspertem nie jestem.
Mi się zdaje, że koleś zastrzelił tą dziewczynę bo była czarna. Przecież na samym końcu ten koleś z bronią jest w klasie, a nie ma tej murzynki.
Edit: sorki dopiero teraz obejrzałem drugi raz bez przewijania.
Ona była podejrzana etnicznie
Edit: sorki dopiero teraz obejrzałem drugi raz bez przewijania.
Ona była podejrzana etnicznie
aż mnie ciary przeszły pod koniec :/
Cryo napisał/a:
Może chodzi o to, że czasem nie zauważamy, że ktoś obok nas potrzebuje pomocy?
W pewnym sensie masz rację. ALE!!! Otacza nas tylu ludzi z własnymi problemami, że nie jesteśmy w stanie im pomóc nawet je znając. Co dopiero gdy mamy się domyślać cudzych kłopotów i to wręcz u obcych, bo gdzie było pokazane, że się znali?
fantastico napisał/a:
Nie zrozumiałeś przesłania
Nie oczekuj cudów po tym portalu... A tak poza tym film nawet niezły
Przesłanie filmu jest takie, że wszystkich nas Sadoli powinni od razu zamknąć.
Materiał bardzo w porządku, tylko co niektórzy mogą go odebrać jako propagowanie zakazu posiadania broni. Otóż nie, autorom chodziło o przekazanie idei, aby zwracać uwagę na niepokojące zachowania wśród rówieśników, bo wiele sytuacji dzieję się wokół Nas. W Sandy Hook chodziło o fakt, że morderca był wielokrotnie zgłaszany do psychologa, rówieśnicy po masakrze rzeczywiście przyznawali się, że Adam Lanza (Zabójca) był "inny", "dziwny" itp.
saves napisał/a:
W pewnym sensie masz rację. ALE!!! Otacza nas tylu ludzi z własnymi problemami, że nie jesteśmy w stanie im pomóc nawet je znając. Co dopiero gdy mamy się domyślać cudzych kłopotów i to wręcz u obcych, bo gdzie było pokazane, że się znali?
Tego typa z filmu cały czas ktoś dręczył. Jestem pewny, że wszyscy przynajmniej raz byli świadkiem czegoś takiego. Wiadomo, że świata nie uratujemy, ale czasem wystarczy odrobina empatii.
Bez kitu nikt spoilera nie przeczytał??
Chodzi o percepcję, a raczej to, że żyjemy w takim szumie informacyjnym, iż nie dostrzegamy tego co jest kluczowe dla nas. Dopiero scena w której dzieciak wpada z kałachem i krótka notka, powodują, że przewijamy film. Nie jest to nasza wina, że nasza spostrzegawczość i percepcja są przytłumione, chociaż można pewne rzeczy filtrować. Może zabrzmi to dziwnie, ale sztuką i rozwiązaniem, jest udawanie "autystycznego" na wszelki szum informacyjny.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów