Choć nieraz mówię o durnej Polsce, wymyślam na Polskę i Polaków, to przecież tylko Polsce służę sadistic.pl/intro-z-500-odcinkow-the-simpsons-vt105459.htmDziadek mu powiedział: Polske szybko weźmiemy.... a później to sie przejechali pod Moskwą..Tusk pewnie powiedziałby to samo co nam dzisiaj. To jest najlepsze wyjście. Dziadek mi tak powiedział...
Kolego jesteś w moim wieku a pierdolisz takie głupoty że aż musze odpisać. Ojca i Matki nie Miałeś? Rosja chcesz by była twoją matką ? JUż była naszego narodu matką przez 44.lata.. Twoji rodzice w reżimie się wychowali , tak samo jak i moja matka , ale kolego nie daj sobie oczu komuną zaślepić jesteś młody i myśl jak młody człowiek gdybyśmy do Nato i Eu nie przystapili to pomimo tego że byśmy nic nie znaczyli w dzisiejszym świecie to na dodatek bez broni jądrowej dawno by nas szkopy bąć Jues Ej przejeło, ehhh ja bym mógł pisać i pisac i książke napisać.... tyle nie wystarczy ale wiecej nie moge pisać bo będzie za dużo... napisze Tylko .. Polacy Ogarnijcie się Moj Kochany Narodzie!!! Ja sam Cię nie zbawie.. ( i tak przypierdalajcie się bojownicy sadole jestem będe i pozostane wojownikiem o wolność mojego ukochanego narodu)Wolałbym żebyśmy nawet byli pod protektoratem Rosji niż należeli do tych chujowych organizacji, które dymają nas na potęgę i hamują rozwój naszego kraju (UE) lub wykorzystują go do własnych celów (NATO i wysyłanie żołnierzy po ropę dla Amerykanów). Poza tym, kulturowo i mentalnie o wiele bliżej nam do Rosjan, Ukraińców i Białorusinów niż do całej tej hołoty z zachodu czy do Amerykanów.
Uważasz, że Polakowi bliżej do Niemca, Francuza, Belga albo Holendra niż do Ukraińca czy Rosjanina? Nie mówię tu o pojedynczych osobach tylko o całym narodzie, o całej kulturze i mentalności. A mówiąc o protektoracie może źle się wyraziłem. Nie chodziło mi o to żeby Rosjanie nami rządzili. Chodziło mi o to, że ze względu na podobieństwa kulturowe o wiele łatwiej byłoby się nam dogadać z nimi niż z tą hołotą z zachodu. Przecież widać jak na każdym kroku Unia robi nas w chuja. Widać, że mamy w tej organizacji chuj do powiedzenia. Widać jaki syf się dzieje. Jeszcze do niedawna Ukraina chciała dołączyć, a teraz już nie chce. Nie dziwię im się.
JUż była naszego narodu matką przez 44.lata.. Twoji rodzice w reżimie się wychowali
Szwaby zrobiły Polsce o wiele więcej złego niż Rosjanie, a mimo to należymy teraz do ich Unii i nasz rząd liże im dupska. Oni się tłumaczą, że za wojnę nie są odpowiedzialni Niemcy, tylko Trzecia Rzesza. Tym samym tokiem rozumowania idąc - Rosjanie nic złego nam nie zrobili, to byli Sowieci.
Chyba nie. Wtedy były inne czasy i - co najważniejsze - nie było takiego kraju jak Rosja.
Studiuję historię, nie musisz mnie instruować. Używam celowych uproszczeń.
Gdyby nie II wojna światowa i nabytki dla Polski aż po linię Odry na zachodzie i po Górny Śląsk na południu - poziom życia mielibyśmy w naszym kraju taki, jak na Ukrainie. Prusacy, a nawet Austriacy, coś po swoich zaborach pozostawili, co dało bazę do startu po XX-leciu międzywojennym i samej II WŚ. Nasi wschodni bracia zostawili lasy i gołą ziemię.
masz racje, ale ja niemca nigdy nie usprawiedliwiałem , jedyne co z niemcem robiłem to w Kosrzyniu kopałem go po plecach i opierdalałem w internecieSzwaby zrobiły Polsce o wiele więcej złego niż Rosjanie, a mimo to należymy teraz do ich Unii i nasz rząd liże im dupska. Oni się tłumaczą, że za wojnę nie są odpowiedzialni Niemcy, tylko Trzecia Rzesza. Tym samym tokiem rozumowania idąc - Rosjanie nic złego nam nie zrobili, to byli Sowieci.
po 1)
myśmy wojene wygrali
kolego pierdolnij się w głowę, bo wojnę przegraliśmy w Jałcie
Zakonnik III aksjomatuOto słynne expose Józefa Becka wygłoszone 5 maja 1939 roku jako odpowiedź na żądania Hitlera wobec Polski. Wrzucam to bo ciekawi mnie wasza opinia, jak zachowałby się według was dzisiejszy rząd w takowej sytuacji?
Tusk pewnie wygłosiłby przemówienie o przyjaźni polsko-niemieckiej i spełniających się marzeniach jego dziadka. Kaczyński protestowałby, a na TVNie jak zawsze zwyzywaliby go od schizofreników. SLD uciekłoby do Moskwy, a Palikot razem ze swoimi posłami smarowałby odbyty wazeliną na wieść o przybyciu niemieckiego gejostwa. PSL zastanawiałoby się jak załapać się do koalicji z niemieckim CDU.
Pan minister Beck pięknie mówił, a jak doszło do wojny jako jeden z pierwszych uciekł do Rumunii. Po prostu wzór patrioty.
Krzyczeć każdy głupi potrafi. II RP zmarnowała wiele szans i była państwem słabym bez szans w wojnie z Niemcami, a politycy poświęcili miliony istnień dla głupich haseł, nie osiągając kompletnie nic bo i tak dostaliśmy się w strefę radzieckich wpływów.
Politycy powinni zachowywać się racjonalnie, warzyć potencjalne zyski i straty i na podstawie nich podejmować decyzję, emocje i ideologia to najgorszy doradca.
W ciągu ostatnich 20 lat osiągnęliśmy coś o czym obywatele II RP nie mogli nawet marzyć. Stabilność polityczną i perspektywę całkiem niezłego wzrostu gospodarczego.
Potrzebujemy reform żeby się rozwijać a ich wprowadzeniu nie pomogą na pewno personalne uprzedzenia i nienawiść.
Powinniśmy nauczyć się działać razem i iść do przodu a nie tylko rozdrapywać wiecznie stare rany.
Cześć i chwała bohaterom!! Honor ponad wszystko! Jak już ktoś powyżej napisał "Kiedyś w rządzie zasiadali mężczyźni". Dziś to banda karierowiczów i kolaborantów (nie wszyscy, oczywiście).
Co do pytania o dzisiejsze zachowanie rządu, to wystarczy spojrzeć na jakże korzystne dla Polski umowy w sprawie gazu łupkowego, stoczni i decyzję o prywatyzacji Orlenu (nie wiem czy weszła w życie), która daje monopol zagranicznym dystrybutorom.
Cześć i chwała bohaterom!! Honor ponad wszystko! Jak już ktoś powyżej napisał "Kiedyś w rządzie zasiadali mężczyźni". Dziś to banda karierowiczów i kolaborantów (nie wszyscy, oczywiście).
Co do pytania o dzisiejsze zachowanie rządu, to wystarczy spojrzeć na jakże korzystne dla Polski umowy w sprawie gazu łupkowego, stoczni i decyzję o prywatyzacji Orlenu (nie wiem czy weszła w życie), która daje monopol zagranicznym dystrybutorom.
Kurwa, dlaczego nie mogę dodać komentarza?!!
Kurwa, dlaczego nie mogę dodać komentarza?!!
A co zrobiłeś właśnie?
Krzyczeć każdy głupi potrafi. II RP zmarnowała wiele szans i była państwem słabym bez szans w wojnie z Niemcami, a politycy poświęcili miliony istnień dla głupich haseł, nie osiągając kompletnie nic bo i tak dostaliśmy się w strefę radzieckich wpływów.
Politycy powinni zachowywać się racjonalnie, warzyć potencjalne zyski i straty i na podstawie nich podejmować decyzję, emocje i ideologia to najgorszy doradca.
już wiem jaki masz plakat nad łóżkiem:
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów