Założyli paski na 2tony to niechaj się nie dziwują
Nie wiem czy widziałeś, ale oni jeden dźwig drugim dźwigali. Znaczy nie jestem ekspertem i napewno to nie to
Nie wiem czy widziałeś, ale oni jeden dźwig drugim dźwigali. Znaczy nie jestem ekspertem i napewno to nie to
no nie jesteś ekspertem.. dźwigali pompę do betonu czy jak to się tam nazywa
no nie jesteś ekspertem.. dźwigali pompę do betonu czy jak to się tam nazywa
Aaa no tak. Pompę. A czy to że dźwigali pompę do betonu a nie dźwig coś zmienia? Zmienia przyczynę źródłową?
Wolno tak? bo ja nie wiemz
Aaa no tak. Pompę. A czy to że dźwigali pompę do betonu a nie dźwig coś zmienia? Zmienia przyczynę źródłową?
Wolno tak? bo ja nie wiemz
nie wiem, nie jestem ęxpęrtę.. znaczy coś mi po głowie chodzi..
sensownym wytłumaczeniem jest, że "podpierali" pompę od góry, sekwencja dojścia do wypadku mogła wyglądać tak:
- rozstawienie pompy za blisko wykopu
- po rozłożeniu wysięgnika awaria pompy hydraulicznej i niesprawne awaryjne składanie wysięgnika
- podpory po prawej zaczynają się zagłębiać (za blisko krawędzi wykopu)
- no to odciążymy chwytając od góry,
- moment wywracający od masy wysięgnika przy podporach po prawej praktycznie schowanych generuje znaczną siłę na zawiesie - coś w rodzaju przełożenia na dźwigni dwuramiennej
- i trach
nie wiem, nie jestem ęxpęrtę.. znaczy coś mi po głowie chodzi..
sensownym wytłumaczeniem jest, że "podpierali" pompę od góry, sekwencja dojścia do wypadku mogła wyglądać tak:
- rozstawienie pompy za blisko wykopu
- po rozłożeniu wysięgnika awaria pompy hydraulicznej i niesprawne awaryjne składanie wysięgnika
- podpory po prawej zaczynają się zagłębiać (za blisko krawędzi wykopu)
- no to odciążymy chwytając od góry,
- moment wywracający od masy wysięgnika przy podporach po prawej praktycznie schowanych generuje znaczną siłę na zawiesie - coś w rodzaju przełożenia na dźwigni dwuramiennej
- i trach
Załóżmy że o dzieje sie w cywilizowanym kraju. Wolno tak?
Kto bedzie pokrywal koszty uszkodzen? Kto byl by odpowiedzialny za wypadek śmiertelny jeśl miałby miejsce.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów