Zdaję sobie z tego sprawę, że dla tej grupy ludzi będzie to nie do przyjęcia, ale przecież Biblia nie kłamie, a KK...
Zdaję sobie z tego sprawę, że dla tej grupy ludzi będzie to nie do przyjęcia, ale przecież Biblia nie kłamie, a KK...
A zdajesz sobie sprawę, że o tego typu wątków masz dział 'polityka i religia'?
Poza tym robisz dokładnie to samo, co ww przez ciebie 'ta grupa' ludzi.
Próbujesz na chama wcisnąć innym jakąś 'prawdę'.
dokładnie. Jestem ateistą , mam w dupie te filmy, nie tracę na nie czasu i nie spinam dupy w komentarzu. Nie wierzę i po prostu chuj mnie to obchodzi. Zresztą jak można podawać fakty o osobie jednocześnie mówiąc, że jej nie było?
Czy tylko mi się zdaje czy naprawdę część użytkowników jest zwykłymi ateuszami potępiającymi jakąkolwiek wiarę? Czy bycie ateuszem i czytanie i oglądanie w internecie źródeł debili to nie forma wiara? Gdzie podziali się prawdziwi ateiści?
Niech pan z yt będzie dowodem na to, że religia szkodzi na głowę bardziej niż "marichuanen wszczykiwany dorzylnie"
Dzięki intronizacji Jezusa na Króla Polski znajdujemy się teraz oficjalnie pod żydowskim zarządem powierniczym.Primo: Rzymianie wcale nie nazywali "wszystkich odmian wiedzy magią". Rzymianie magią nazywali religię perską, o której zresztą mieli złe zdanie (że jest zwykłym, ciemnym zabobonem itp.).
Secundo: Pliniusz pisze o Mojżeszu i Żydach w tym kontekście, bo po prostu słabo odróżnia jednych od drugich: dla Rzymianina pokroju Pliniusza Starszego Partowie, Persowie, Medowie, Żydzi, Arabowie to wszystko jest z grubsza jeden pies, po prostu ciemna dzicz ze Wschodu, i kto by się tam nimi przejmował. Rzymianie za cywilizowanych ludzi uważali siebie i Greków, a resztę traktowali jak Zulusów, tzn. z mniejszego lub większego buta oraz zachowując mniejszą lub większą pogardę dla miejscowych "fatalnych zabobonów".
Tertio: to, że ktoś z pisarzy starożytnych Ci pisze, że w Jerozolimie czci się Kronosa albo Saturna, to nie znaczy, że masz to rozumieć dosłownie. Ten sam Pliniusz będzie Ci wciskał, że głównym bogiem Egiptu jest Jowisz - i co, też mu uwierzysz? Głównym bogiem Egiptu jest Ammon, którego Pliniusz *nazywa* Jowiszem w ramach tzw. interpretatio Romana (-> wujo Google). I tak samo jest z Jerozolimą, ten "Saturn" to jest właśnie tak nazwany żydowski Jahwe, czy jak mu tam.
To są, do jasnej cholery, rzeczy elementarne, tymczasem z samego początku filmiku nr 1 wynika, że nie masz o tym bladego wyobrażenia, a Twój poziom przygotowania do tego typu dyskusji jest na poziomie 14-latka. Proste zatem, że oglądanie całości jest stratą czasu.
oczywiście, ze nie był.
„Jeśli chcesz być doskonały, idź, sprzedaj swój majątek i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem wróć i chodź za Mną”.
zwróć uwagę na - jeśli chcesz- Jezus na chciał okradać ludzi ja ty byś chciał, chciał żeby ludzie dzielili się pieniędzmi, ale z własnej woli. Wtedy nie było tej czerwonej bandy , która dzisiaj nami rządzi
Up I był również Żydem, i co z tego?
I co że był żydem?, ważne że mam jakiegoś takiego gościa w Socjalizmie.
sadystycznymirek,
oczywiście, ze nie był.
zwróć uwagę na - jeśli chcesz- Jezus na chciał okradać ludzi ja ty byś chciał, chciał żeby ludzie dzielili się pieniędzmi, ale z własnej woli. Wtedy nie było tej czerwonej bandy , która dzisiaj nami rządzi
On jedyne co tu dał to wybór, czy chcesz iść za nim i być socjalistą czy zostać i być kapitalistą.
Jezus był Socjalistą. I co prawicowcy?, widać że nawet bóg wie która ideologia jest dobrem a która złem.
Oczywiście że Jezus był Socjalistą, nawet na weselu gdzieś tam rozdawał wino za darmo
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów