Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Skąd w narodzie bierze się te powszechne uwielbienie do ameryki?
Ludzie odczarujcie się w końcu dla nich jesteśmy tylko pionkami którymi rozgrywają jak tylko chcą.
Stany złajdaczone zamurzynione zdeprawowane pełne narkomańskich zombie na ulicach mające problem z rosnącą potęgą Chin jak zawsze starają się cudzym kosztem wychodzić z własnego kryzysu.
Egzystują na tak wysokim poziomie tylko dzięki wyzyskowi innych państw. My Europejczycy żyjemy w jakimś chorym Matrixie wychowani na Hollywoodzkich bajeczkach przedstawiających Amerykę jako obrońców ludzkości. Nie rozumiemy że kraj z za Oceanu jest największym gospodarczym rywalem Europy, któremu nawet wspólna europejska waluta jest solą w oku.
USA Dążą na wiele sposobów do destabilizacji naszego kontynentu wywołując epidemie, wojny, finansując napływ migrantów, czy podjudzając do chorych ideologi zielonego ładu będących samobójstwem europejskiej gospodarki i jakiejkolwiek konkurencyjności.
Korporacje należące do rodziny na literę "R" tak naprawdę zarządzają światem. Zarządzanie te wielkimi krokami zmierza w stronę depopulacji.
Za te wszystkie wrogie działania tępe nieświadome społeczeństwo lemingów nagradza tego kto im zaciska pętlę na szyi ochoczo kupując wszelkie amerykańskie produkty i towary. Ręce opadają z rozpaczy.

Przy polskich autostradach nie ma ani jednego polskiego baru Są tylko Macdonaldy , KFC, BurgeryKingi, Subwaye, Starbaksy, A ciemna masa konsumpcyjna lgnie do tego jak muchy do gówna.

Aby Europa w siłę rosła nie możemy mieć mentalności osła
Czas skończyć z głupim nawykiem
i zacząć wspierać własne a nie Amerykę!
Powszechny bojkot konsumencki
Początkiem ich klęski!

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zmieniono 1 razy Zgłoś
takamahi 2024-09-22, 19:10 2
OpenStreetMaps napisał/a:

Aby Europa w siłę rosła nie możemy mieć mentalności osła

Owszem i wypada sprawdzać co piszą inni bo może się okazać, że pierdolą głupoty na przykład takie że przy autostradach w Polsce nie ma żadnego polskiego baru.

bary-taurus.pl/pl/o-nas

A gwarantuję, że jest więcej. Tak zjebałeś już na wstępie, że jedyne co Ci wkleję to to:

I to bez oglądania wklejonych filmów bo dla mnie, brak rzetelności we wprowadzeniu to foliarskie teorie spiskowe w rozwinięciu. A na to szkoda mi czasu.

Jebać ruską propagandę, i tych co ją szerzą też.
Zgłoś
OpenStreetMaps 2024-09-22, 21:01 2
takamahi napisał/a:

bary-taurus.pl/pl/o-nas

Jeśli dyskusja, to tylko na merytoryczne argumenty. Debilom, którzy ich nie mają i tylko łatki przypinają nie odpowiadam.
W kwestii barów dzięki za informację. Mamy też Polskie bary przy autostradach HURA! Oby wszystkie takie były!
Szkoda że na ty twoja merytoryka się kończy.
Jednak czy te 15 sztuk na cała Polskę czyni jakąś wielką różnicę w dominacji korporacji zza oceanu?
Nie jestem jedyną osobą, która o tym nie wiedziała. Te bary są tylko w trzech województwach i nie każdy kierowca się na nie natknie, a amerykańskie są gęsto rozmieszczone nie tylko przy autostradach, ale w każdym mieście. Po kilka sztuk w najlepszych centralnych lokalizacjach. Gdy małe polskie firmy padały podczas pandemi, to im nic się nie stało.
To nie ruskie firmy nas skolonizowały, i to nie ruskie zimne napoje są wciskane jako napój podstawowy w każdej gastronomi podstępnie, podszywając się pod polskość jak należąca do amerykanów Kropla Beskidu lub Krystaliczne źródło.
To nie kacapskim oleju są w barach smażone frytki tylko na Amerykańskim Kujawskim.
To nie kacapskie alkohole są sprzedawane Polakom jako napoje typu premium tylko Amerykańskie.
Nawet gdy Polacy delektują się Finlandią, to i tak amerykańska korporacja na tym zarabia, gdyż markę posiedli na własność.
Największym problemem jest nasza mentalność, i to jak łatwo udało się nas przekonać jeszcze w latach 90tych. że wszystko, co z zagranicy jest lepsze, a zwłaszcza jeśli amerykańskie.
BlackRock i Vanguard mają swe udziały prawie w e wszystkich znanych liczących się światowych markach. I cieszą się, gdy półgłówki przepłacają za firmówki.
Do tego wasalny służalczy rząd przepłaca krocie za uzbrojenie które w dodatku jest nie dla nas pozwalając żeby zdzierali za nas złodziejskie marże zadłużając społeczeństwo na kilka pokoleń w przód aby nasze dzieci i wnuki musiały harować spłacając bandycką lichwę.
Zakamuflowane współczesne niewolnictwo.
Powszechna świadomość i pogardza dla BlackRocka i Vangurda!

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zgłoś
Michu_XXX69 2024-09-23, 2:25 1

Jeśli dyskusja, to tylko na merytoryczne argumenty. Debilom, którzy ich nie mają i tylko łatki przypinają nie odpowiadam.
W kwestii barów dzięki za informację. Mamy też Polskie bary przy autostradach HURA! Oby wszystkie takie były!
Jednak czy te 15 sztuk na cała Polskę czyni jakąś wielką różnicę w dominacji korporacji zza oceanu?
Nie jestem jedyną osobą, która o tym nie wiedziała. Te bary są tylko w trzech województwach i nie każdy kierowca się na nie natknie, a amerykańskie są gęsto rozmieszczone nie tylko przy autostradach, ale w każdym mieście. Po kilka sztuk w najlepszych centralnych lokalizacjach. Gdy małe polskie firmy padały podczas pandemi, to im nic się nie stało.
To nie ruskie firmy nas skolonizowały, i to nie ruskie zimne napoje są wciskane jako napój podstawowy w każdej gastronomi podstępnie, podszywając się pod polskość jak należąca do amerykanów Kropla Beskidu lub Krystaliczne źródło.
To nie kacapskim oleju są w barach smażone frytki tylko na Amerykańskim Kujawskim.
To nie kacapskie alkohole są sprzedawane Polakom jako napoje typu premium tylko Amerykańskie.
Nawet gdy Polacy delektują się Finlandią, to i tak amerykańska korporacja na tym zarabia, gdyż markę posiedli na własność.
Największym problemem jest nasza mentalność, i to jak łatwo udało się nas przekonać jeszcze w latach 90tych. że wszystko, co z zagranicy jest lepsze, a zwłaszcza jeśli amerykańskie.
BlackRock i Vanguard mają swe udziały prawie w e wszystkich znanych liczących się światowych markach. I cieszą się, gdy półgłówki przepłacają za firmówki.
Do tego wasalny służalczy rząd przepłaca krocie za uzbrojenie które w dodatku jest nie dla nas pozwalając żeby zdzierali za nas złodziejskie marże zadłużając społeczeństwo na kilka pokoleń w przód aby nasze dzieci i wnuki musiały harować spłacając bandycką lichwę.

Spierdalaj do Muchosrańska. Zajebaliście tyle obsranych kibli z Ukrainy, że czas najwyższy, żebyście przestali srać w Tajdze. Nawet Ukraińcy was cywilizacyjnie wyprzedzają o 50 lat.
Zgłoś
baronturbina 2024-09-23, 9:56

To jest żałosne. Wracaj do swojej Rosji i tam folię rozwijaj!

Zgłoś
okmont111 2024-09-23, 18:18 2
CzerstWybut napisał/a:

Obudź sie i nie oglądaj głupiego pierdolenia z youtuba a otwórz atlas i popatrz na realia.

Typowe robienie z polski warzywa i narracja lizania dupy, bo innego wyjscia nie mamy.
Chujowe polozenie geograficzne mamy, bo nie mamy zadnych barier geograficznych. Cala Polska to jedna wielka równina, ale patrzysz na to pod pryzmatem wojny. Jesli chodzi o robienie interesow to jestesmy w perfekcyjnym polozeniu, bo jestesmy przysłowiową brama miedzy zachodem Europy, a Azją. Drugim i ostatnim przykladem jest Turcja. Jest tez rumunia, ale balkany nie sa najkrotsza i najbardziej ergonomiczna droga, ze wzgledu na Karpaty i Alpy.
Mowiac strategiczne surowce masz pewnie na mysli gaz i rope. No ta, nie mamy, ale tuzin najbogatszych panstw na swiecie tez nie ma. Sa tez takie kraje, ktore maja, ale nigdy nie staly obok najbogatszych. Inne surowce z drugiej strony mamy, wiec tez golodupcami jak Japonia nie jestesmy.
Ludnym krajem nie jestesmy, ale malym tez nie. Mala to jest Portugalia ktora ma 10 mln ludzi, a nie Polska, ktora ma populacje na poziomie 38/40 mln. Faktycznym problemem jest ujemny przyrost naturalny.
Brak technologii i wojska sa kompletnie z dupy. Technologicznie stoimy na jakims tam poziomie i nic nam nie szkodzi, zeby sie zaczac rozwijac bardziej w tym kierunku. Rozbrojeni bylismy (jak z reszta cala Europa) bo polegalismy na nato (glownie amerykanach), wiec nie bylo potrzeby budowac wielkiej armii niczym Korea. Teraz sytulacja sie odrobine zmienila i robimy jakies tam postepy w militaryzacji kraju.

Tez nikt nie powiedzial ze mamy wszystkich wokol traktowac jak wrogow, raczej na odwrot. Oczywiscie nie mowie ze pierdolic nato, pierdolic ue, tworzymy miedzymorze zajmujemy moskwe i berlin i hurdur wielka polska, tylko ze byc moze powinnismy czesciej stawiac na swoim, czego nie robimy... ekhem cpk ekhem i byc moze przygotowywac grunt pod wielka polzge.
Zgłoś
takamahi 2024-09-23, 18:23 2

Nie jestem jedyną osobą, która o tym nie wiedziała. Te bary są tylko w trzech województwach

Ale jesteś osobą która o tym publicznie napisała, zamiast to sprawdzić przed napisaniem i wyszło jak wyszło. Z doświadczenia wiem że osoby które tak postępują nie mają zbyt wiele pod sufitem, są łatwe do zmanipulowania i często powielają różnego rodzaju bzdury i teorie spiskowe. Jesteś tego żywym przykładem.

Pokaże ci twoją głupotę na podstawie właśnie oleju Kujawskiego. To Polski olej, wytwarzany w Polsce, przez polskich pracowników zatrudnianych pośrednio przez międzynarodowy koncern będący właścicielem marki "Kujawski" co więcej, mogę się mylić, ale z tego co wiem oni płacą podatki w naszym kraju. Podejrzewam też, że wytwarzany jest albo w całości, albo z dużym udziałem polskich ziaren, gdyż są tu na miejscu, a to istotne. Marka oleju Kujawskiego jest pozycjonowana jako marka dobrego, zdrowego oleju, jest powszechnie w Polsce znana. Co z tego że kapitał właściciela jest międzynarodowy, to jest cena globalizacji. Normalnemu człowiekowi nie przeszkadza to wcale, dla niego liczy się to czy dostaje dobry (pod różnymi względami) produkt.
Dla mnie na przykład to że kapitał jakiejś firmy jest zagraniczny to wielki plus, dlatego że Polacy już wielokrotnie pokazali że nie nadają się do zarządzania wielkimi biznesami, W wielu przypadkach na jakimś etapie istnienia większych marek mamy do czynienia z defraudacjami, nepotyzmem, brakiem kompetencji lub upolitycznieniem prowadzącym albo do upadku takich marek albo do ich sprzedaży gdyż są zbyt słabo zarządzane aby móc konkurować na rynku międzynarodowym, są wyjątki ale moim zdaniem jedynie potwierdzające regułę.

I tak wiem o liście 500 firm sprowadzających rzekomo zboża z Ukrainy, liście która tak naprawdę nie została przez żaden urząd/ sąd potwierdzona, po prostu pojawiała się znikąd. Tak jak ostatnio wiele ruskich dezinformacji które w naszym kraju mają wprowadzić zamęt.

W ten sposób wygląda od lat postęp i rozwój ekonomiczny na całym świecie, najpierw dłubiesz coś w przysłowiowym garażu, później odnosisz jakiś tam sukces i tutaj masz dwa wyjścia albo przeznaczasz swoje zyski na rozwój, ale taki intensywny, wykup konkurencji na różnych rynkach, inwestycji w inne branże, często pokrewne lub się uzupełniające - tak budujesz międzynarodowego giganta, albo rozwijasz się owszem, ale na rynku lokalnym krajowym, tworzysz silną rozpoznawalną markę, ale na jakimś etapie jesteś wykupywany przez pierwszy opisany model biznesowy i marka którą tworzyłeś wchodzi do ich portfolio. W naszym kraju niestety dominował drugi model biznesowy. Oczywiście to w ogromnym uproszczeniu ci napisałem z pominięciem tego, o czym też wspominałem wcześniej czyli pełnego asortymentu technik i działań biznes niszczących a w Polsce popularnych niestety.

Zgłoś
baronturbina 2024-09-23, 19:29 1
takamahi napisał/a:

Ale jesteś osobą która o tym publicznie napisała, zamiast to sprawdzić przed napisaniem i wyszło jak wyszło. Z doświadczenia wiem że osoby które tak postępują nie mają zbyt wiele pod sufitem, są łatwe do zmanipulowania i często powielają różnego rodzaju bzdury i teorie spiskowe. Jesteś tego żywym przykładem.
Pokaże ci twoją głupotę na podstawie właśnie oleju Kujawskiego. To Polski olej, wytwarzany w Polsce, przez polskich pracowników zatrudnianych pośrednio przez międzynarodowy koncern będący właścicielem marki "Kujawski" co więcej, mogę się mylić, ale z tego co wiem oni płacą podatki w naszym kraju. Podejrzewam też, że wytwarzany jest albo w całości, albo z dużym udziałem polskich ziaren, gdyż są tu na miejscu, a to istotne. Marka oleju Kujawskiego jest pozycjonowana jako marka dobrego, zdrowego oleju, jest powszechnie w Polsce znana. Co z tego że kapitał właściciela jest międzynarodowy, to jest cena globalizacji. Normalnemu człowiekowi nie przeszkadza to wcale, dla niego liczy się to czy dostaje dobry (pod różnymi względami) produkt.
Dla mnie na przykład to że kapitał jakiejś firmy jest zagraniczny to wielki plus, dlatego że Polacy już wielokrotnie pokazali że nie nadają się do zarządzania wielkimi biznesami, W wielu przypadkach na jakimś etapie istnienia większych marek mamy do czynienia z defraudacjami, nepotyzmem, brakiem kompetencji lub upolitycznieniem prowadzącym albo do upadku takich marek albo do ich sprzedaży gdyż są zbyt słabo zarządzane aby móc konkurować na rynku międzynarodowym, są wyjątki ale moim zdaniem jedynie potwierdzające regułę.
I tak wiem o liście 500 firm sprowadzających rzekomo zboża z Ukrainy, liście która tak naprawdę nie została przez żaden urząd/ sąd potwierdzona, po prostu pojawiała się znikąd. Tak jak ostatnio wiele ruskich dezinformacji które w naszym kraju mają wprowadzić zamęt.
W ten sposób wygląda od lat postęp i rozwój ekonomiczny na całym świecie, najpierw dłubiesz coś w przysłowiowym garażu, później odnosisz jakiś tam sukces i tutaj masz dwa wyjścia albo przeznaczasz swoje zyski na rozwój, ale taki intensywny, wykup konkurencji na różnych rynkach, inwestycji w inne branże, często pokrewne lub się uzupełniające - tak budujesz międzynarodowego giganta, albo rozwijasz się owszem, ale na rynku lokalnym krajowym, tworzysz silną rozpoznawalną markę, ale na jakimś etapie jesteś wykupywany przez pierwszy opisany model biznesowy i marka którą tworzyłeś wchodzi do ich portfolio. W naszym kraju niestety dominował drugi model biznesowy. Oczywiście to w ogromnym uproszczeniu ci napisałem z pominięciem tego, o czym też wspominałem wcześniej czyli pełnego asortymentu technik i działań biznes niszczących a w Polsce popularnych niestety.

Gościowi ze zdjęć powyżej tego nie wytłumaczysz.mogl byś
Mu przytoczyć Spółdzielnię Mleczarską JOGSER z siedzibą w Sosnowcu, ale nawet nie skąd jogurty wpierdala. Do foliarki komucha nie dotrzesz bo to tak samo zabójczy
Koks jak narcyz-autokrata. Nie ocenia się po wyglądzie, ale niektórzy po prostu są zmanipulowani i to nawet po twarzy widać. Cos w tym jest że w Polsce B i C poprostu jest ciemnota. Czym bliżej wschodu tym zimniej.
Zgłoś
takamahi 2024-09-23, 20:24 1
Widzisz Panie @baronturbina: , on trochę racji też ma tylko nie potrafi za bardzo tego napisać i przekazać i posiłkuje się teoriami spiskowymi i bzdurami z YT.

Kapitalizm i ekonomiczna dominacja jednostek czy to ludzi czy firm nad resztą świata to nie jest cos co jest dla nas dobre. Kiedyś to pierdolnie i to z hukiem, i to prędzej niż później. Niestety jak dotąd nie wymyśliliśmy nic lepszego, ale też nie widzę abyśmy na jakąś większą skale w ogóle nad tym myśleli. Podam teki przykład, smartfony - na huj nam pierdylriard firm, modeli i konfiguracji smartfonów. To prowadzi do naprawdę w cholerę dużego zużycia zasobów naturalnych, energii a później owocuje mega ilością elektrośmiecia.
Po winny być 4 modele; Super wypasiona konfiguracja (dla graczy, naukowców, tych którzy en sprzęt wykorzystają), Średniak, - dla większości z nas, Niezły ekran, niezły aparat, rozszerzalna pamięć i niezły ale nie topowy procek. Mały i minimalistyczny dla ludzi z małymi wymaganiami, - komunikacja, kalkulator, czytnik jakichś dokumentów, czasem jakiś filmik, aparat. I telefon dla seniorów, ma dzwonić, monitorować ich stan zdrowia, (możliwe że dodatkowym osprzętem typu zegarek, obrączka lub nawet chip w ciele) mieć duże klawisze itp. I styka. Co 4- 6 lat nowe modele. Do tego wymienne baterie - więcej nie trzeba.
Rynek systemów operacyjnych, oprogramowania, personalizowanych obudów, ok niech się rozwija, jakoś naszą inność można wyrazić, ale w dziedzinie smartfonów taki postęp napędzający konsumpcjonizm który napędza degradację środowiska i pogłębianie podziałów społeczno - ekonomicznych nie jest nam potrzebny, a to tylko smartfony. Jednak nie dorośliśmy do tego aby zmienić obecny stan rzeczy.

To samo jest z demokracją, w cholerę patologiczny ustrój pozwalający różnym zjebom czy to światopoglądowym czy to religijnym (a wiadomo że mało ich nie jest i krzyczą głośno) decydować o życiu innych bo akurat zjebów było więcej. Moim zdaniem lepsze by było coś takiego jak neurodemokracja (tak to sobie nazwałem od neuronów bo decydują tylko te, których coś dotyczy) Weźmy aborcję, za tym czy powinna być dozwolona, czy nie powinny głosować tylko kobiety, i to tylko w wieku umożliwiającym zajście w ciążę (paniom po menopauzie dziękujemy) oraz ich partnerzy, ale tylko ci którzy pozostają w sankcjonowanych przez państwo związkach, lub dopuszczone przez konkretną kobietę do głosu jednostki, jeden facet na jedną babkę. I tyle. O każdym zagadnieniu powinien decydować jedynie ten krąg osób których to zagadnienie dotyczy, dla jednych problemów będzie to wąski krąg osób, dla innych ogół społeczeństwa, ale wtedy będzie sprawiedliwie. Oczywiście oba przykłady podałem w ogromnym uproszczeniu, bez żadnych mechanizmów zwalczających powstanie patologii i naduzyć. Ale to i tak nie ma znaczenie bo jako ludzkość jeszcze też do tego nie dojrzeliśmy żeby coś takiego rozwijać.

Zgłoś
OpenStreetMaps 2024-09-23, 22:14
takamahi napisał/a:

W ten sposób wygląda od lat postęp i rozwój ekonomiczny na całym świecie

Pięknie merytorycznie napisane niestety z osobistymi przytykami. Opowieści o tym że kapitał nie posiada narodowości nigdy mnie jakoś nie przekonywały . Najlepszym przykładem na to są gigantyczne ukraińskie gospodarstwa rolne i tysiące hektarów żyznych ziem wykupione przez międzynarodowe korporacje. Na co dzień używam aplikacji Pola gdy coś kupuję i świadomie staram się wybrać Polskie lub przynajmniej Europejskie. Czy amerykański właściciele Kujawskiego płaci podatki w Polsce i na jaką skalę tego nie wiem. A jeśli w pełni to bardzo dobrze. I jest to wyjątek od reguły.
Prawie zawsze duże zagraniczne firmy po mistrzowsku potrafią migać się od płacenia podatków. Mamy ciągle ten sam POPiSowski rząd zdrajców którego urzędnicy są mocni wobec słabych i słabi wobec silnych.
Nawet właściciel INPOSTU się skarży na tą niesprawiedliwość . -
W 2023 roku InPost zapłacił 250 mln zł podatku dochodowego CIT, co stanowi 4,7 proc. naszych przychodów - przekazał prezes firmy InPost Rafał Brzoska na nagraniu opublikowanym w ubiegłym tygodniu w serwisie X. Dodał, że wspomniane 250 mln zł to 2,5-krotnie więcej niż wszyscy konkurenci polskiego operatora paczkomatów.

Brzoska przekazał, że francuskie DPD w Polsce przy 4 mld zł przychodu zapłacił 33 mln zł podatku, natomiast niemiecki DHL przy 2,6 mld zł zapłacił mniej niż 1 mln zł podatku CIT.

W mediach nie można powiedzieć słowa krytyki na przyjaciół z CHAMeryki za to atak personalny na mnie jaki się tu odbywa to tylko dowód na bardzo żałosną cechę narodową. Ludzie zmanipulowani zaciekle atakują każdego kto ich z tego zmanipulowania próbuje wyrwać.
Jest jeszcze jeden powód aby bojkotować drański kapitał amerykański.
Finansując stany złajdaczone finansujesz dzieciobójstwo dzieci przez brzydów w izraelu których ameryka wspiera i popiera.
Ani Putin nie jest dobry ani Bibis Natanjachuj Ale ci co finansują obie wojny zgarniając na tym krwią dzieci przesiąknięte dolce są najgorsi. Wojnie powinni iść i ginąć polityczne świnie a nie ludzie z łapanek na ulicach.

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zgłoś
takamahi 2024-09-23, 22:35 1

Prawie zawsze duże zagraniczne firmy po mistrzowsku potrafią migać się od płacenia podatków. Mamy ciągle ten sam POPiSowski rząd zdrajców którego urzędnicy są mocni wobec słabych i słabi wobec silnych.

I uważasz że to jest wina zagranicznych firm? Ja uważam że nie, w biznesie wszystkie chwyty dozwolone, o ile są legalne (to jest moje rozumienie biznesu- niektórzy dopuszczają i nielegalne ale nie o tym dyskusja). To jest wina nie zagranicznego kapitału tylko głupoty naszych prawodawców. Skoro nasze prawo daje taką możliwość, może i nie wprost ale przez różnego rodzaju furtki i luki, to nie rozumiem zwalania winy na amerykański kapitał ( podając za przykład francuski DPD i niemiecki DHL). Trochę źle ukierunkowujesz swoją frustrację.

Pozbądź się foliarskiej maniery ( "stany złajdaczone", "brzydzi", itp itd,) przygotuj rozsądny program polityczny i startuj w wyborach, próbując coś zmienić a nie bzdurami i foliarstwem oczy ludziom próbujesz otwierać. Naprawdę uważasz, że np. kupując olej Kujawski, którego właścicielem jest Zakład Tłuszczowy Kruszwica, zatrudniający setki Polaków, płacący podatki w Polsce, produkujący z polskich ziaren (przynajmniej w dużej części), którego właścicielem jest amerykańska spółka posiadająca 64% akcji, finansuję amerykę a przez to pośrednio jakieś dzieciobójstwo przeprowadzane przez żydów w Palestynie? - bo chyba o to ci chodziło. Odpowiem ci dość krótko, jeżeli tak uważasz to jesteś idiotą, skończonym debilem który gówno wie o biznesie krajowym, międzynarodowym i finansach.

Zgłoś
CzerstWybut 2024-09-23, 22:57 1

Chlopie zejdź z drzewa.
Jak mcdonald powstawało to hitler Polakami palił w piecu, a cocalola company założona kiedy państwa Polskiego na mapie nie było. Wejś nie pierdol i sie ciesz z tego jak nasz kraj sie rozwinął i w jakich warunkach masz okazje żyć. Zapytaj swoich rodziców jakie życie mieli 40 lat temu jak byliśmy pod ruską onucą. Reszta europy aie rozwijała a my żyliśmy w tym zjebanym kacapskim tworze. Masz swoją piękna i rozwiniętą białoruś na przykładzie, państwo które sie izoluje od zachodu, nie zrobiło przemian gospodarczych po rozpadzie zssr. Jak na 25 lat wolności to udało nam sie wchuj rozwinąć, pomimo ogromnych problemów wpływowych czy to ze wschodu czy z zachodu które toczą sie po dziś dzien. Jak by się niemcy i ruskie niewpierdalały agenturą w naszą polityke to pewnie byśmy byli jeszcze dalej.
Zgłoś
AbsolutnyBrakKarku 2024-09-24, 15:52
Nie oglądałem tego, ani nie chce mi się tych wysrywów czytać geopolityków z piwnicy, pewnie wyszkolonych na Bartosiaku(nie wiem czy temu petowi co zmienił zdanie 20 razy w 2 lata oddali ten doktorat?), Budziszu, Zychowiczu, Gadowskim i reszcie. Ten porucznik Powałka czasami w samochodzie go słuchałem, dość prosty człowiek ale ma odwagę poruszać niepopularne tematy. Stary wredny śliski skurwysyn Winston Churchill dawno powiedział w "polityce nie ma przyjaciół, a są tylko interesy". Anglosasi są w tym mistrzami, i przez setki lat dymali inne kraje, choć jak widać po połowie Afryki dla nich było lepiej być dymanym oficjalnie przez UK, ale i chronionym za razem, jak próbować samemu sobie kurwidołek urządzać. USA handluję z Rosją a naciska na EU żeby ta przestała, nawet tytan Ruski im do przemysłu wojskowego sprzedaje. A my na pewno po części jeździmy na ruskiej ropie kupowanej przez pośredników. Na Białorusi byłem 5 razy, polecam każdemu pojechać kto nie był, zanim cokolwiek napiszę o tym kraju.
Zgłoś
baronturbina 2024-09-24, 16:57
anal_terror_resurection_2 napisał/a:

Najważniejszym jest jebanie ukraińców.

@POLTERGAIST to ty? Czy multikonto innego tumana bez kształtu.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów