Przecież trzeba grać do końca, że to prysznic, prawda?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus.Pozdro.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.Ferie ci(specjalnie z małej bo nie zasługujesz z dużej) się zaczęły?? skończ pieprzyć głupoty, Poczytaj trochę książek i poucz się historii.
Mądry użytkownik sadistica wie, że komór gazowych nie było- nie ma na to dowodów, poza "naocznymi świadkami", oraz zeznać (zapewne torturowanych wcześniej) niemców.
Pozdro.
Cicho bo cie znajdą
Hehe, to samo mógłbym Tobie zasugerować. Poczytaj różne książki, te negujące (lub wątpiące) w istnienie komór gazowych, a także te, które potwierdzają ich istnienie. Z tych pierwszych polecam Link1 oraz "dokument" Davida Cole'a Link- /watch?v=oinItLYg7qQ . A co do "świadków " to obejrzyj sobie jeszcze /watch?v=dRrP7AevKi4 . Angielski wymagany- podałem ci źródła negujące, a tych potwierdzających możesz sam poszukać i mi przedstawić.
Pozdrawiam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.ja też nie lubię żydów ale w komorach mordowani byli też Polacy.
Tu masz linki to tzw gaswagen
nizkor.org/hweb/camps/chelmno/sonderdruck.html
nizkor.org/ftp.cgi/camps/chelmno/gas-wagons
Nie możemy zaprzeczać że niemcy mordowali ludzi cyklonem B
Wybacz, ale muszę coś napisać.
Mam nadzieje, że nie nie bedzie to początek kłótni, bo tego nie chcę.
Mam również nadzieje, że to początek jakiejś wiekszej, merytorycznej dyskusji.
- Negowanie istnień obozów, komór lub egzekucji to tzw. Kłamstwo Oświęcimskie - ścigane z urzędu przez wiele państw.
- Przeczytałem Twój link... ciężko było, bo nóż mi się otwierał... ale ok. Może i nie było komór gazowych, może 'dobudowali' je później. Cóż. Faktem jest, że ten i inne obozy Istniały i mordowano w nich ludzi. Takich jak Ty i ja.
Chciałbym jednak, Abyś przeczytał "5 lat Kacetu" Grzesiuka, „Proszę państwa do gazu” Borowskiego i może jakieś opracowania życia Witolda Pileckiego. Tak na początek.
Pytanie do Ciebie - Byłeś kiedyś w Auschwitz? Widziałeś to na własne oczy? Te małe buciki na stosie?
Pytanie drugie - Wygląda na to, że jesteś po prawej stronie. Masz takie poglądy. Kochasz swój kraj? Tak. Kochasz swój naród?
Pewnie, że tak. Dlaczego w takim razie negujesz zbrodnie popełniane na Twoich rodakach, moich bliskich, Twoich.
W obozie Auschwitz zgineło ok. 75 000 Polaków. W samym tylko Kl Auschwitz.
Robili to ci sami Niemcy, Austriacy i Ukraińcy, którzy mordowali ludność Warszawy, Krakowa i wielu innych miejsc.
Ok. Często ludziska powtarzają, że holokaust był mniejszy. Nie 6 miliona tylko np. 2,5M. Co z tego? To 2,5 Miliona!
Ja już wiem, że nie osądzi się sprawców tych zbrodni, tak jak nie osądzi się np. UB'eków z lat 40' i 50'.
P.S. Przyznam szczerze, że czasem denerwuje mnie postawa rządu Izreala - Ciągłe przypomianie o 6 milonach ofiar.
Ale szczerze? Może to robią, by człowiek nigdy nie zapomniał?
P.S. 2 Jeśli Cię uraziłem, przepraszam. Jak napisałem wcześniej - oczekuje merytorycznej dyskusji. Może to ja się myle?
Nigdy nie wiem na 100%.
Z poważaniem, Cara_Al_Sol
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus.______________
/Do or do not, there is no try./- Yoda
Chyba ze jestes typem sadola ktora widzial babe z kutasem albo siniak na palcu to polecam zaczac szukac prawdziwych materialow.
Nie pozdrawiam i życzę wszystkiego co najgorsze.
@Dudeczek:
Wybacz, ale muszę coś napisać.
Mam nadzieje, że nie nie bedzie to początek kłótni, bo tego nie chcę.
Mam również nadzieje, że to początek jakiejś wiekszej, merytorycznej dyskusji.
- Negowanie istnień obozów, komór lub egzekucji to tzw. Kłamstwo Oświęcimskie - ścigane z urzędu przez wiele państw.
- Przeczytałem Twój link... ciężko było, bo nóż mi się otwierał... ale ok. Może i nie było komór gazowych, może 'dobudowali' je później. Cóż. Faktem jest, że ten i inne obozy Istniały i mordowano w nich ludzi. Takich jak Ty i ja.
Chciałbym jednak, Abyś przeczytał "5 lat Kacetu" Grzesiuka, „Proszę państwa do gazu” Borowskiego i może jakieś opracowania życia Witolda Pileckiego. Tak na początek.
Pytanie do Ciebie - Byłeś kiedyś w Auschwitz? Widziałeś to na własne oczy? Te małe buciki na stosie?
Pytanie drugie - Wygląda na to, że jesteś po prawej stronie. Masz takie poglądy. Kochasz swój kraj? Tak. Kochasz swój naród?
Pewnie, że tak. Dlaczego w takim razie negujesz zbrodnie popełniane na Twoich rodakach, moich bliskich, Twoich.
W obozie Auschwitz zgineło ok. 75 000 Polaków. W samym tylko Kl Auschwitz.
Robili to ci sami Niemcy, Austriacy i Ukraińcy, którzy mordowali ludność Warszawy, Krakowa i wielu innych miejsc.
Ok. Często ludziska powtarzają, że holokaust był mniejszy. Nie 6 miliona tylko np. 2,5M. Co z tego? To 2,5 Miliona!
Ja już wiem, że nie osądzi się sprawców tych zbrodni, tak jak nie osądzi się np. UB'eków z lat 40' i 50'.
P.S. Przyznam szczerze, że czasem denerwuje mnie postawa rządu Izreala - Ciągłe przypomianie o 6 milonach ofiar.
Ale szczerze? Może to robią, by człowiek nigdy nie zapomniał?
P.S. 2 Jeśli Cię uraziłem, przepraszam. Jak napisałem wcześniej - oczekuje merytorycznej dyskusji. Może to ja się myle?
Nigdy nie wiem na 100%.
Z poważaniem, Cara_Al_Sol
Tak, byłem w Auschwitz i wizyta wywarła na mnie ogromne wrażenie, ale to było kilka lat temu.
Nie kwestionuję tego, że podczas II WŚ Polacy, Żydzi itp. nie byli mordowali, stawiam tylko w wątpliwość istnienie komór gazowych. Poza tym, czytałem "proszę państwa do gazu" z opowiadań Borwoskiego- obowiązkowa lektura szkolna i potwierdza to tylko, że ci, którzy przeżyli obozy koncentracyjne jedynie słyszeli o ich istnieniu, nikt ich nigdy nie widział. Co do mojego linku, chodzi mi tam o przedstawienie kwestii komór.
Nie uraziłeś mnie, bo takie wypowiedzi prowadzą do konstruktywnej dyskusji. Natomiast to co napisał KULET, prowadzi do niczego i pokazuje brak kultury i wychowania z jego strony.
PS.KimDzongIl,
Dałeś link, który mówi o istnieniu tzw. mobilnych komór gazowych, gdzie gazowano ludzi (grupki) za pomocą CO.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów