Filarzy to najpotężniejsi członkowie swoich drużyn, stąd tytuł.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Filarzy to najpotężniejsi członkowie swoich drużyn, stąd tytuł.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Fajne dziewuchy
Ale jakie zróżnicowanie w drużynie- jedna dupka mała zgrabna, druga XL. Jakby je wypośrodkować - to jak dla mnie idealnie.
Sk8 napisał/a:
Sport to zdrowie ✌️
Zależy jaki. Jeśli mówisz o aktywności fizycznej, to jasne ze samo zdrowie, ale jeśli chodzi o sport zawodowy, to tam nie ma pierdolenia bo w grę wchodzą duże pieniądze
Szarża w rugby musi zakończyć się bezpiecznym "odłożeniem" zawodnika szarżowanego na ziemie (najczęściej kończy się wywróceniem się obu zawodników z dużym impaktem) , chyba, że szarża była nieskuteczna i zawodnik wyrwał się z uścisku. W dodatku nie wolno szarżować powyżej linii barków (tzn, za szyję lub w głowę), chyba, że zawodnik szarżowany sam obniżył swoją pozycję tak bardzo, że niemożliwe było bezpieczne wykonanie bezpiecznej szarży . Zawodnik szarżujący powinien choćby wykazać intencję obchwytu rękoma. Ta szarża zakończyła się najprawdopodobniej czerwoną kartką, a w męskiej odmianie rugby wybuchła by bójka w wyniku której nr 8 dostał by kilka tub na ryj i itak dostał by czerwoną kartkę. Sytuacja trochę taka jak w żeńskiej piłce nożnej nietrafienie w piłkę...
A czemu nie grały dalej?
Bo rugby, to nie tylko sport dla wielkoludów. W tym sporcie jest miejsce dla wszystkich: grubasy w młynie, sprinterzy na skrzydełkach.
darex99 napisał/a:
Ale jakie zróżnicowanie w drużynie- jedna dupka mała zgrabna, druga XL. Jakby je wypośrodkować - to jak dla mnie idealnie.
Bo rugby, to nie tylko sport dla wielkoludów. W tym sporcie jest miejsce dla wszystkich: grubasy w młynie, sprinterzy na skrzydełkach.
Nie odnajdują się poza kuchnią
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów