Zolder, czytać potrafisz? Stwierdziłem, że z punktu logiki jest to błędne stwierdzenie, nie z punktu prawa
Widać, że jesteś nowy na tym forum - nawet nie usunąłeś kfejka z tego "dzieła" które opublikowałeś. Co do ataku ZSRR na III Rzeszę, to proszę jeszcze raz przeczytać dokładnie pierwszy akapit #2606484, bo widzę, że nie ogarniasz kto co powiedział i powtarzasz już to co wspomniałem wczoraj z zarzutem braku oczytania
Nazywasz kraj, który zatrzymał nazistów, którzy mają na koncie największe zbrodnie na ziemiach Polskich w historii. Nazywasz kraj, który był Aliantem i którego nie można traktować oddzielnie skoro wiele decyzji (np o tym kto bierze Berlin) zostało podjętych wspólnie.
No i na koniec - tylko się nie zesraj jaki to ze mnie "komónista", biorąc pod uwagę tok twojego rozumowania i fakt, że postujesz na SADISTICU stwierdzam, że pomyliłeś się, bo tu mamy wyjebkę ze wszystkiego i nie uznajemy tabu. Twoja Fronda i Kibice.net są tam ------------>
Ork.Fajny,
dziwnie podchodzisz do zagadnienia ustępstw. Tu masz link:
google.pl/q=polityka+ust%C4%99pstw+roosevelta poczytaj o jakich ustępstwach jest mowa.
>sugerowanie, że Alianci ze swoimi 2 milionami żołnierzy i czołgami M4A3 Sherman byli wstanie dojść choćby do Warszawy przeciwko 20 milionom sołdatów i czołgom IS-2 i nowych IS-3
No a z tym pijarem to absolutnie źle u Ciebie idzie tok myślenia. Owszem, próbowano rozwiązywać te skróty "alternatywnie", a zdanie "Made in USA" tłumaczono jako "Zbudowane dla USA" (mało kto się na to nabrał tak BTW). To co napisałeś to nie jest czarny pijar, a pułapka propagandowa w jaką trafił Związek - ciągle mówiono o tym, że radzieckie czołgi są najlepsze, a radziecka myśl technologiczna wyprzeda epokę. I nagle pojawiają się maszyny z USA, które przeczą tym stwierdzeniom. Otóż na początku próbowano wykręcić kota ogonem, ale nawet najgłupszy urka z Syberii wiedział o co chodzi i później (tak około 43') to dali sobie spokój z wymyślaniem historyjek i przyznano, że owszem, nie tylko Radziecka myśl technologiczna jest na poziomie
Prawda jest taka, że za 3 stronami konfliktu jest równie wiele argumentów za co i przeciw. A za 2 stronami konfliktu są największe umysły historii WW2 czyli Beevor i Davies i uważam, że to w ogólnym rozrachunku to właśnie 2 strony konfliktu brały udział w wojnie.
Śmieszy mnie Twoje stwierdzenie o szpiegowaniu, bo z tego co ostatnio pamiętam, to USA z wielką radością od 30 lat szpieguje wszystkich swoich sojuszników, a od 10 lat rozwija Echelony i PRISMY tylko po to, żeby jeszcze bardziej udoskonalić okradanie sojuszników (jak i wrogów
).
A zdjęcie miało na celu tylko i wyłącznie obalić argument o nienawiści sowietów do Zachodu w czasach WW2.