📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
no tak bo lepiej używać slangów i zapożyczać słowa z innych języków zamiast dbać o swój ojczysty język i go pielęgnować. godne pochwały, tak tu wrzucacie na tych ciapaków, a sami nie lepsi i niszczycie to co wam pradziadowie wywalczyli.
Co jak co ale Baginśski to jest gość! Zresztą tak samo jak cała ekipa, która pracowała przy tych materialach, aż serce rośnie.
^Bagiński*
^Bagiński*
@up
O język to dbają np. Francuzi, którzy unikają zapożyczeń. Nasz język jest ich pełen i na złe mu to nie wychodzi. Co do dbania o własny język, to weź się jeden z drugim za interpunkcje, a nie cwaniakować.
I ty, kurwa, śmiesz komuś wytykać błędy językowe? Przecież tego się czytać nie da.
O język to dbają np. Francuzi, którzy unikają zapożyczeń. Nasz język jest ich pełen i na złe mu to nie wychodzi. Co do dbania o własny język, to weź się jeden z drugim za interpunkcje, a nie cwaniakować.
CzarciKuper napisał/a:
no tak bo lepiej używać slangów i zapożyczać słowa z innych języków zamiast dbać o swój ojczysty język i go pielęgnować. godne pochwały, tak tu wrzucacie na tych ciapaków, a sami nie lepsi i niszczycie to co wam pradziadowie wywalczyli.
I ty, kurwa, śmiesz komuś wytykać błędy językowe? Przecież tego się czytać nie da.
Dlatego jestem spokojny o ekranizacje Wiedźmina reżyserowaną przez Tomka Bagińskiego.
jaki napisał/a:
Budowanie modeli animacja tworzenie tekstur światła dźwięk... no w chooy czasu.Ktoś kto się zna mógłby mi powiedzieć ile trwa wykonanie czegoś takiego?
oho widzę, że gimbazie zaczyna się odpalać Rage_mode i wyżywają się na sadolu bo szkółka się zaczęła
Z tego co widać z gameplay-ów tej gry to autorzy mają fetysz trzymania za ostrze miecza i napierdalaniu rękojeścią. Można ale po co?
Przypomina mi się gra Chivalry Miedival Warfare podobne klimaty
@Szaler Tylko że w ekranizacji będą grali aktorzy, nie będzie to tylko animacja, chociaż i tak pewnie trochę jej tam będzie Miejmy nadzieję że dadzą radę
Polak potrafi
ja pierdole 15 lat temu to piksel pożerał piksel na monitorze a tu proszę taka ewolucja komputerowa filmik wyjebisty
Co do Bagińskiego i studia Platige Image jest jeszcze jeden ciekawy film:
Nie znasz normalnych słów to nie zaczynaj tematu, mamy w języku polskim zbyt wiele określeń żeby dać się omamić temu ciągłemu zapożyczaniu. Taki z Ciebie miłośnik anglicyzmu to wypierdalaj na zmywak.
O ile masz trochę racji, to jednak wsiowa moda, to mówienie/pisanie "te" zamiast "to". Wypierdalaj
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów