18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Frugo i neonki
milox • 2012-10-08, 19:56
Tytułem wstępu.
Dzisiaj wracając z uczelni postanowiłem kupić sobie Frugo. Wychodzę z biedry, odkręcam nakrętkę i czytam co następuje :

Myślę sobie albo spece od wymyślania tych jingsów spod nakretek mają tutaj konto i naoglądali się harda albo ja jako akwarysta jestem już przewrażliwiony( niedoinformowany). Po dojechaniu do domu odpalam kompa odwiedzam wujka Google. I tak sobie czytam:

"Warunki hodowlane

Toleruje prawie każdą wodę, jednakże najlepiej jak jest to woda miękka do średnio twardej. Neon Innesa lepiej adoptuje się do różnych odczynów pH, niż neon czerwony. Pamiętajmy jednak, że nie zniosą zaniedbywania podmiany wody, czego często wynikiem jest słabe natlenienie i duża zawartość azotanów. Światło niezbyt jaskrawe. Gatunek ten nadaje się do akwarium towarzyskiego, jeśli nie zamieszkują w nim duże ryby, ponieważ neony mogłyby stać się ich pożywieniem. Neon Innesa nie wymaga zbyt dużej uwagi akwarysty, ale powinien być hodowany w większym stadzie. Gatunek ten źle znosi zbyt jasne podłoże i oświetlenie. Bardzo dobrze czuje się w akwarium z bujną roślinnością i wolna przestrzenią do pływania. Jest rybą dosyć spokojną, ale wrażliwą na zmiany parametrów wody."

Jak tak patrze na to wszystko to za parę dni/tygodni w TV może powstać nowy reportaż o tym jak nasza kochana gimbaza "adoptuje" nowych milusińskich

Nie nie jestem z greenpeace. Ani z innego ekogówna
Zgłoś
saf6 2012-10-09, 10:35
frugo juz nie tylko robi spustoszenie w ograznizmie ale i w mentalności

a ha
Zgłoś
landryn8 2012-10-09, 10:35
Aż strach pomyśleć co by było napisane jakby na prezerwatywy wymyślali Takie jingsy
Zgłoś
tomqj 2012-10-09, 10:50 1
milox napisał/a:

Nikt normalny nie bierze tego na serio. Ale już np małe dziecko które nakłoni płaczem i krzykiem rodzica już mnie na ten przykład przeraża. Bo przecież tak pisało to ja tak chce i ch*j.

a to już się nazywa chujowe wychowanie.
A raczej jego brak.

A jeśli chodzi o to co jest napisane pod nakrętkami to nie żaden pracownik Foodcare pisze, tylko agencja reklamowa, która jest bardzo "kreatywna" i jest do wszystkiego czyli do niczego. Ot w tym przypadku taki kurwa przygłup po markietingu nagle jest mistrzem akwarystyki, a po chwili będzie mistrzem Edisonem i napisze radę, żeby wpierdolić pręt do środka, jebnąć pod 230V i mieć wykurwistą stajlową lampke.
Zgłoś
Sadoll 2012-10-09, 11:03
Mi od razu przyszło do głowy że gdybyśmy żyli w hameryce to ktoś by pozwał koncern o znęcanie się nad zwierzętami i wygrał grube bańki, połowa społeczeństwa zaczęła by hodować rybki, a Aple by to opatentowało
Zgłoś
Mardog 2012-10-09, 12:28 2
No i co?

Nie wiem czy mam się doszukiwać czegoś głębszego w tym temacie, czy po prostu uznać to za gówno.
Zgłoś
peso 2012-10-09, 14:05
Po nazwie tematu i pierwszym zdjęciu liczyłem na to, że to sprawdzisz... cóż...
Zgłoś
Kserx 2012-10-09, 15:22
w teksty z tymbarka pewno też bierzesz na poważnie ?
Zgłoś
Janeo 2012-10-09, 16:07
Eeeee tam, myślałam, że postawnowiłeś wcielić swój plan w życie jak na sadola przystało.. ale nie.. rozczarowałam się :<
Zgłoś
puxynn 2012-10-09, 16:21
a ja mam pare neonków w akwarium ale niemam frugo
Zgłoś
meatball 2012-10-09, 18:49
Największą porażką jest słowo "zajefajnie". Kurwa, to zajebiście czy fajnie?

Rock out,with your cock out.
'Til your life is at an end.
Zgłoś
Kirk666 2012-10-09, 19:03
za "ekogówno" masz piwo
Zgłoś
ArkaSzatana 2012-10-09, 22:17
Robiąc debilom na złość, postawię piwo jako temat własny. Bo "alfy i omegi" kurwa tylko narzekać potrafią.

wiktor4024 napisał/a:

Tyś jest gimbazja, że w ogóle Cię to zainteresowało ...

Odezwał się gość, który dopiero co chował się w gimnazjalych kiblach z kiepem w ryju.
Zgłoś
jeyjey344 2012-10-10, 23:50
@rockface123, bulwersujesz się bo dopiero co poznałeś frugo
Zgłoś
~Sunday 2012-10-12, 19:00 1
peso napisał/a:

Po nazwie tematu i pierwszym zdjęciu liczyłem na to, że to sprawdzisz... cóż...

Wasza kolej:
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów