Nosz kurwa ludzie, co wy pierdolicie
Ktoś kto myślał, że Unia będzie przysyłała nam pieniążki, nie chcąc nic w zamian musi być idiotą.
Nawet gdyby bilans był zerowy, albo i na delikatnym minusie wg. mnie warto właśnie ze względu na dotacje. Dzięki temu, że narzucają nam na co ile i komu można dać cokolwiek w Polsce się dzieje.
Gdyby sam rząd miał dysponować kasą nie zostałoby nawet na te naklejki o których tutaj wspominano.
gordonviet napisał/a:
Ja wiem, że u ciebie na wsi na sztachecie od płotu takiej informacji nie będzie. Ale pojedź do pierwszego większego miasta to kurwa zobaczysz jednak te fundusze unijne. Pajacu.
Nie wiem jak na innych wioskach, ale u moich dziadków i w okolicy widać to bardzo wyraźnie. Na każdym domu kolektory słoneczne, drogi, zajebisty zalew na którym zarabia i gmina i mieszkańcy, na zadupiach przydomowe oczyszczalnie ścieków, darmowy bezprzewodowy internet w całej wiosce, remont szkoły, pełno nowych ciągników i innych maszyn z dofinansowań i tak dalej i tak dalej.
aaa zapomniałem, żeby podkurwić tu co niektórych i być trochę obiektywnym to gdyby Gierki, nie Gierki nie pozaciągali pożyczek może dług byłby mniejszy, ale asfalt czy cokolwiek związanego z cywilizacją moglibyście sobie na zdjęciach przywiezionych przez obcokrajowców pooglądać znawcy i eksperci jebani