Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:14
📌 Wojna domowa w Syrii 2024 Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-16, 1:00
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:26
🔥 Wykręcić 360 to trzeba umieć - teraz popularne
Gaszenie elektryka
CzerstWybut • Wczoraj 15:05
Tak wygląda płonący samochód elektryczny. Nigdy nie należy gasić akumulatorów Li wodą

W wyniku narażenia na działanie litu z wodą (Li + H²O = powstaje wodorotlenek litu i wydziela się wodór.)

Robi się coraz ciekawsze gaszenie tego elektrogowna.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
JoSeed Wczoraj 22:07
@ibrahim: i parkowali go z daleka od naszych aut
Zgłoś
TwójCzarnyPan Wczoraj 22:13 2
A to na pewno elektryk? Coś mu się tam rozlało i płonie. Przecież nie prąd.
Zgłoś
Trialoffire Wczoraj 22:17 6
Opis filmu i dwie strony komentarzy o elektrykach, a na filmie pali się standardowy samochód spalinowy.
Wystarczy spojrzeć jak płonące paliwo spływa w kierunku samochodów. Nagranie nie jest nowe, często omawiane na szkoleniach - błąd tutaj polegał na podaniu zwartego prądu wody w płonące paliwo węglowodorowe, które zostało w ten sposób rozrzucone - efekt widać.
Jak łatwo zmanipulować ludzi zmyślonym opisem...

Co do statystyk i komentarzy pisanych na podstawie wiedzy z dupy - współczynnik pożarów* samochodów elektrycznych jest NIEZNACZNIE mniejszy od współczynnika pożarów samochodów spalinowych. PSP prowadzi takie statystyki. Pożary elektryków są bardziej medialne, a każdemu takiemu wydarzeniu towarzyszy 200 komentarzy internetowych inżynierów i ekspertów od wszystkiego.

*ilość pożarów do ilości zarejestrowanych pojazdów.
Zgłoś
A4boNla3hon3 Wczoraj 22:18 2
Oby tak auta gasili razem z urzędnikami głosującymi za ets, zielonym wałem i temu debilowi co przyklepał parę dni temu ustawę o sct.
Zgłoś
DuszeKdominik Wczoraj 22:26 3
Ogólnie film z zeszłego roku jak nie z 22 nawet ze Śląska Chorzów Będzin Bytom nie pamiętam dokładnie...

A co do kontenerów gasniczych to na przełomie 22/23 w całej Polsce mieliśmy ogrom takich w jednostkach tj 2 szt na cały kraj... Fakt gaszenia trwa mniej więcej tyle co zwykłego auta ale jego Monitoring trwa 24 lub nawet 48h w basenie kontenerze...

Przy czym sama intensywność pożaru elektryka a zwykłego auta jest dużo wyzsza
Zgłoś
TwójCzarnyPan Wczoraj 22:34 4
Trialoffire napisał/a:

Co do statystyk i komentarzy pisanych na podstawie wiedzy z dupy - współczynnik pożarów* samochodów elektrycznych jest NIEZNACZNIE mniejszy od współczynnika pożarów samochodów spalinowych. PSP prowadzi takie statystyki. Pożary elektryków są bardziej medialne, a każdemu takiemu wydarzeniu towarzyszy 200 komentarzy internetowych inżynierów i ekspertów od wszystkiego.
*ilość pożarów do ilości zarejestrowanych pojazdów.

Ja bym chciał zobaczyć te statystyki z podziałem na wiek auta. Bo elektryki są względnie nowe, a średni wiek auta spalinowego w Polsce to kilkanaście lat. Jeśli nowe spalinówki palą się tak często jak stare, to ok, niech będzie, że elektryki nie są bardziej niebezpieczne. Ale jeśli płoną głównie zajechane 20-letnie Golfy i Passaty, to zupełnie zmienia postać rzeczy.
Zgłoś
DupaJasiu123 Wczoraj 23:18 1
Problem jest nadal mimo kontenerów. Trzeba przytargać ten kontener (na osiedlach lub centrach handlowych ciasno). Trzeba jakoś wciągnąć auto do kontenera (znajdź frajera który linę podepnie). Trzeba kilka tysięcy litrów wody wcisnąć w ten kontener. Słyszałem już o przypadku "przepalenia" dna takiego kontenera. Zakładając że akcja się powiedzie, co zrobić z tą wodą?
Zgłoś
BrianGriffin Dzisiaj 1:54 1
Możemy zauważyć wyciekający, palący się prąd. Banda popaprańców
Zgłoś
viking19 Dzisiaj 3:02 1
pierwszy raz widzę, by straż pożarna spaliła komuś samochód. xD
Zgłoś
pSTANLEY Dzisiaj 3:02
Jak już przedmówcy zauważyli jest to pożar samochodu spalinowego a wy łykacie wszystko jak tępaki których big oil manipuluje I wykorzystuje jako swoich pożytecznych idiotów.
U mnie na osiedlu jest już z 20 elektryków, dam znać jak któryś się zapali ale jak do tej pory widziałem tylko kilka pożarów samochodów spalinowych (nie starych trupów) a pomimo dużej ilości EV tam gdzie mieszkam żaden elektryk jeszcze na moich oczach się nie palił. Pytałem raz strażaka jakie są teraz procedury jeśli chodzi o gaszenie i powiedział mi że odchodzi się od stosowania kontenerów i po prostu przykrywa się te samochody odpowiednim kocem gaśniczym i chłodzi wodą. Płaczecie tak jak kiedyś dorożkarze gdy na ukice wchodziły automobile, ale jak to mówią: psy szczekają a karawana jedzie dalej.
Zgłoś
HeroinHero Dzisiaj 9:53 1
To, że straż zjebała to swoją drogą, ale zostawić te gówna elektryczne, niech płoną. Wszystkie powinno się spalić w pizdu.
Zgłoś
Bul_od_bytu Dzisiaj 12:03 1
@Trialoffire: Elektryki stanowią 4% wszystkich zarejestrowanych w PL aut. Jak z murzynami w USA, niby ich mało, ale w statystykach są w czołówce przypałów.
Nakłady na infrastrukturę dla 4% pojazdów zakupionych z dofinansowania budżetowego to iście lewackie pojmowanie demokracji

@pSTANLEY: Kolejny, który myśli, że pojazdy elektryczne to jakieś kurwa novum. Jak jeszcze staremu po jajach skakałeś to po Warszawie jeździły trolejbusy. Teraz "młody europejczyk" myśli, że silnik elektryczny wynaleźli 10 lat temu
Zgłoś
Admin_sadistika Dzisiaj 13:15
Pan Strażag spał na zajęciach z gaszenia elektryków. A że egazmin prowadził szwagier ...
Zgłoś
Trialoffire Dzisiaj 13:57 2
@Bul_od_bytu: Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem czym jest współczynnik pożarów.

Ilość pożarów do ilości zarejestrowanych pojazdów w danej kategorii, A NIE wszystkich pojazdów w sumie.

Twoje porównanie nie ma sensu ale napiszę to tak żebyś zrozumiał: ilość przestępstw wśród czarnych do ilości wszystkich czarnych, a nie do ilości wszystkich ludzi w USA.

A dla reszty ameb w komentarzach powtarzam: na filmie nie pali się samochód elektryczny.
Zgłoś
Lubiepopaczeć Dzisiaj 15:28
Już widzę te protesty w Paryżu i te płonące elektryki.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem