Tak się kończy brak rozumu - a przynajmniej nie przemyślenie skutków. Każdy szanujący się "offroadowiec" który chce pojeździć bardziej ekstremalnie wie że trzeba się zabezpieczyć. Niestety mało który producent quadów, crossów, skuterów śnieżnych i wodnych montuje zrywki. Zrywka ta, to po prostu "bezpiecznik" który jest zamontowany w pojeździe. Rider przypina sobie na zasadzie smyczy zrywkę do kurtki lub spodni - jak komu wygodniej. W momencie gdy spadnie z pojazdu wyciągnie zrywkę odcinając zapłon i gasząc silnik. Więc jakiekolwiek zablokowanie gazu nawet po wypadku od razu zostanie "zabezpieczone"
Obrazek
Na sprzętach wodnych to podstawa, banalna konstrukcja a dużo daje
Na sprzętach wodnych to podstawa, banalna konstrukcja a dużo daje
Dokładnie - aczkolwiek jestem ciekaw - gdyż firma Polaris oraz Arctic Cat wypuściła quada z silnikiem Diesla - tam zrywka nic nie da i może być problem ...
ostatecznie jesteśmy jedynie kupą mięciutkiego mięska, które łatwo przypiec lub rozerwać
Mnie tam nie interesuje, że ktoś jest kupą (?) mięciutkiego mięsa. Są ludzie, którzy nie żrą czipsów, łażą na siłkę i biegają / jeżdżą (niepotrzebne skreślić). I są niemięciutcy.
Chciałeś być zajebisty i zabłysnąć sucharem, wybacz nie wyszło, Panie Kupo Mięciutkiego
Dokładnie - aczkolwiek jestem ciekaw - gdyż firma Polaris oraz Arctic Cat wypuściła quada z silnikiem Diesla - tam zrywka nic nie da i może być problem ...
Dlaczego nie da? Wystarczy, że taka zrywka będzie domykać przepustnice, albo odcinać w jakiś sposób dopływ paliwa w zależności od rodzaju układu wtryskowego.
Tak się kończy brak rozumu - a przynajmniej nie przemyślenie skutków. Każdy szanujący się "offroadowiec" który chce pojeździć bardziej ekstremalnie wie że trzeba się zabezpieczyć. Niestety mało który producent quadów, crossów, skuterów śnieżnych i wodnych montuje zrywki. Zrywka ta, to po prostu "bezpiecznik" który jest zamontowany w pojeździe. Rider przypina sobie na zasadzie smyczy zrywkę do kurtki lub spodni - jak komu wygodniej. W momencie gdy spadnie z pojazdu wyciągnie zrywkę odcinając zapłon i gasząc silnik. Więc jakiekolwiek zablokowanie gazu nawet po wypadku od razu zostanie "zabezpieczone"
Obrazek
Skidoo w standardzie ma zrywkę on jej po prostu nie przypiął
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów