📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
59 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Czesław cicha woda, a muzę murzynowi podpierdolił
KIedyś był taki pan Władysław Szpilman, o którym nakręcono film "Pianista". Po wojnie został on dyrektorem polskiego radia. Kilka lat temu TVP chcialo zrobić program i koncert upamiątniający tego artystę, jakież było zdziwienie, gdy okazało się, że ów pan był autorem jednego utworu "czerwony autobus". Reszta jego tworczości to utwory z zagranicy po lekkiej przerobce. Pan Szpilman miał jako pierwszy dostep do wiekszści utworów z zachodu, więc je przerabiał i rejestrowal jako swoje. Do teraz jego spadkobiercy mają prawa autorskie do kilkuset utworów w ZAIKS-ie, ktore były skomponowane przez takich ludzi jak Glen Miller czy George Gershwin. To tak z okazji sadistic uczy sadistic bawi.
Dlatego myśle że, prawdziwą muzyke robiono w latach 59-82 potem z kilkunastoma wyjątkami. A to co dziś sie dzieje w branży muzycznej to poprostu kopiowanie bo przeciez gdzież by dzieciarnia pop sięgneła po starsze płyty...
A dla ciekawostki... Ponad rok temu zajebali mi z auta właśnie takich 18 płyt CD i połamali radio-cd bo jakiś ciul nie umiał go wyjąć. Imobiliser złamał złodzieja do dalszych czynów ;D
A dla ciekawostki... Ponad rok temu zajebali mi z auta właśnie takich 18 płyt CD i połamali radio-cd bo jakiś ciul nie umiał go wyjąć. Imobiliser złamał złodzieja do dalszych czynów ;D
Nie chce mi się oglądać, ale jak chrzest to chrzest. Chuj ci w japsko po same kule. .
PanZorro napisał/a:
KIedyś był taki pan Władysław Szpilman, o którym nakręcono film "Pianista". Po wojnie został on dyrektorem polskiego radia. Kilka lat temu TVP chcialo zrobić program i koncert upamiątniający tego artystę, jakież było zdziwienie, gdy okazało się, że ów pan był autorem jednego utworu "czerwony autobus". Reszta jego tworczości to utwory z zagranicy po lekkiej przerobce. Pan Szpilman miał jako pierwszy dostep do wiekszści utworów z zachodu, więc je przerabiał i rejestrowal jako swoje. Do teraz jego spadkobiercy mają prawa autorskie do kilkuset utworów w ZAIKS-ie, ktore były skomponowane przez takich ludzi jak Glen Miller czy George Gershwin. To tak z okazji sadistic uczy sadistic bawi.
On był z Sosnowca tam sama patologia, paserstwo i cwaniactwo. Nie dziwota, że Sosnowiec jest nazywany 13-stą dzielnicą Warszawy, zaraz za Pragą :DDDDDDDDD
Dziwne że nie było Ice Ice Baby, Vanilia Ice. Jawny plagiat z Queen i Under Pressure.
chuj to kogo obchodze ze to twoj pierwszy temat. KURRWA SKONCZCIE WRESZCIE Z TYM!
Ja znam jeszcze inny przykład:
Jay-Z - Big Pimpin'
Zżyna z: Abdel Halim - Khosara Khosara
- Yoda
Jay-Z - Big Pimpin'
Zżyna z: Abdel Halim - Khosara Khosara
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów