📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
AntyNooB napisał/a:
Zawsze się zastanawiam w jakim języku myślą głuchoniemi...
w języku ojczystym, w którym nauczyli się czytać
@Marcinw
Dokładnie. To, że ktoś jest głuchoniemy nie znaczy przecież, że nie może czytać. Gorzej jakby ktoś urodził się głuchoniemy i w dodatku niewidomy... Wtedy nie mam pojęcia jakim dialektem mógłby się posługiwać
Dokładnie. To, że ktoś jest głuchoniemy nie znaczy przecież, że nie może czytać. Gorzej jakby ktoś urodził się głuchoniemy i w dodatku niewidomy... Wtedy nie mam pojęcia jakim dialektem mógłby się posługiwać
Podłóżcie pod to dźwięk i teledysk gotowy. Niczym nie będzie się różnić od wysoko budżetowych. Ziomek czuje rytm, nie ma to tam to.
Wychowałem się na nim.
Marcinw napisał/a:
w języku ojczystym, w którym nauczyli się czytać
a skąd mają wiedzieć, że litera "A" ma wydźwięk litery A a nie E? Bez sensu...
AntyNooB napisał/a:
Zawsze się zastanawiam w jakim języku myślą głuchoniemi...
Jakbyś wchodził tutaj częściej, niż raz na rok, to byś kurwa wiedział:
"W jakim języku myśli osoba która jest głucha od urodzenia ?? "
Myślą zapachami, uczuciami i zmysłami. Próbują wizualizować sobie przedmioty, krajobrazy tak jak zostały opisane w dostępny sposób (na przykład dla niewidomych od urodzenia to będzie mowa). To, że są niewidomi nie znaczy, że nie mają wyobraźni. Mają ją daleko bardziej rozwiniętą niż my.
Nie trzeba wiele wysiłku by się tego domyślić.
Gdyby Homo Erectus był na waszym poziomie intelektualnym (czyli nie chciałoby mu się nawet ruszyć dupska by coś wymyślić, albo chociaż włączyć google) to do dzisiaj wpierdalalibyśmy korzenie.
Nie trzeba wiele wysiłku by się tego domyślić.
Gdyby Homo Erectus był na waszym poziomie intelektualnym (czyli nie chciałoby mu się nawet ruszyć dupska by coś wymyślić, albo chociaż włączyć google) to do dzisiaj wpierdalalibyśmy korzenie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów