szach mat ateiści
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
55 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Widać, że po zmianie sposobu układania elementy wchodzą "na wcisk", zarówno ten największy, jak i dwa ostatnie. Po powrocie do pierwotnego ułożenia wszystkie elementy pasują praktycznie bz użycia siły. Układanka wykonana jest z jakiejś pianki, którą można o ten milimetr czy dwa ścsnąć, gdyby klocki i ramka były np. drewniane juz sztuczka by nie wyszła.
pod bajką o kopciuszku też będziecie się żalic jak was księża w dupę ruchają, przygłupy?
było już kiedyś coś podobnego. Pokrótce to jest tak, że jest dziura między tym trójkątem na górze i elementami niżej. Ta sama zasada:
jimloy.com/puzz/missing.htm
prościej się nie da
jimloy.com/puzz/missing.htm
prościej się nie da
Chodzi o to, że nie wszystko jest takie proste jak się wydaje. Nie da się wszystkiego wyjaśnić w sposób oczywisty, tak jak tutaj. Niby pole wszystkich elementów się nie zmienia i pole powierzchni ramy wewnątrz, a jednak elementy po innym ułożeniu nie pokrywają całości. Kapujecie już moje drogie cymbały?
w 1 ułożeniu wyraźnie widać, że wyjmowanie kawałków nie sprawia problemów, w 2 natomiast włożenie i wyciągnięcie jak najbardziej. a więc puste pole w 2 ułożeniu powoduję, że kawałki są ułożone ciaśniej niż w 1.
Chodzi o to, że nie wszystko jest takie proste jak się wydaje. Nie da się wszystkiego wyjaśnić w sposób oczywisty, tak jak tutaj. Niby pole wszystkich elementów się nie zmienia i pole powierzchni ramy wewnątrz, a jednak elementy po innym ułożeniu nie pokrywają całości. Kapujecie już moje drogie cymba
Muszę cię zmartwić, ale to jak najbardziej można wytłumaczyć w sposób oczywisty. Wymaga to co prawda użycia mózgu, co poniektórym może sprawiać problemy, ale da się.
Carol napisał/a:
Chodzi o to, że nie wszystko jest takie proste jak się wydaje. Nie da się wszystkiego wyjaśnić w sposób oczywisty, tak jak tutaj.
No to jeśli już koniecznie mamy to odnosić do bogów, to raczej w drugą stronę, prawda? Nie wszystko jest takie proste i da się łatwo wyjaśnić, np. mówiąc "bóg tak chciał" - dlatego nauka jest taka piękna.
To coś jak to:
Głupiec twierdzi, że wie już wszystko. Mądry uważa, że zawsze jest coś jeszcze do nauczenia się.
Głupota nie zwalnia od myślenia.
Carol napisał/a:
masseter napisał/a:
Szach-mat ateiści ? dlaczego? Jezus to ułożył na 3 sposoby w Nowym Testamencie ?
Chodzi o to, że nie wszystko jest takie proste jak się wydaje. Nie da się wszystkiego wyjaśnić w sposób oczywisty, tak jak tutaj. Niby pole wszystkich elementów się nie zmienia i pole powierzchni ramy wewnątrz, a jednak elementy po innym ułożeniu nie pokrywają całości. Kapujecie już moje drogie cymbały?
Ach jakże mi przykro, ale jest to do wyjaśnienia w bardzo prosty sposób linki już tu podano, no ale pewnie guślarze tego nie kapują niestety. Za trudne nie?
masseter napisał/a:
Szach-mat ateiści ? dlaczego? Jezus to ułożył na 3 sposoby w Nowym Testamencie ?
Ach jakże mi przykro, ale jest to do wyjaśnienia w bardzo prosty sposób linki już tu podano, no ale pewnie guślarze tego nie kapują niestety. Za trudne nie?
azu1 napisał/a:
Chuj ci w dupe!! To nie ma nic wspólnego z wiarą no ale pewnie dwóch księży cię nie dojebało i dla ciebie to cud. Czemu tak się dzieje to nawet maciek z klanu ci powie ale ty nie dasz rady bo ci się mózg przegrzeje. Jak takiś wierzący to patrz i płacz!! Skoro bóg wybacza i jest miłosierny to czemu zamiast przebaczyć ewie i adamowi postanowił wyjebać ich na zbity ryj i czekać?? Czemu po śmierci mogę polecieć do Lucka w ramach kary skoro bóg przebacza?? Kurwa bardzo logiczne!! Miłujący bóg który pozwala aby ludzie rozpierdalali wszystko i siebie nawzajem po czym w ramach swojego miłosierdzia wypierdala ich sprzed bram raju.szach mat ateiści
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów