📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:52
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:41
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
▸ kapka
1. odrobina, trochę czegoś;
2. kropla spływająca z czegoś;
3. mała kapa, narzutka;
4. regionalnie: czepek z muślinu noszony przez kobiety;
5. kawałek skóry naszywany na nosek bucika;
6. skórzane zakończenie kija bilardowego
Tyle mówi słownik...
1. odrobina, trochę czegoś;
2. kropla spływająca z czegoś;
3. mała kapa, narzutka;
4. regionalnie: czepek z muślinu noszony przez kobiety;
5. kawałek skóry naszywany na nosek bucika;
6. skórzane zakończenie kija bilardowego
Tyle mówi słownik...
przez chwile się bałem ze dorastałem w jakimś równoległym świecie,
pilka.pl/forum/wracajac-do-meritum/jaki-jest-wasz-rekord-kapek-t917-75.html
ja po prostu dorastałem na wsi....
pilka.pl/forum/wracajac-do-meritum/jaki-jest-wasz-rekord-kapek-t917-75.html
ja po prostu dorastałem na wsi....
U nas się tak grało w podstawówce, w ''zośkę'' Gimbaza pewnie nie będzie wiedzieć o co chodzi
Mam pytanie:
Nie, nie chodzi mi o to jaka to nutka bo chujowa trochę
Chodzi mi jaki to font użyty na początku filmiku. Bo przypomina mi trochę tą z bioshocka
Nie, nie chodzi mi o to jaka to nutka bo chujowa trochę
Chodzi mi jaki to font użyty na początku filmiku. Bo przypomina mi trochę tą z bioshocka
sport moze byc fajny tylko nie kazdy potrafi takie wygibasy robic jak te chinczyki
@up
gob - give up the grudge
gob - give up the grudge
wasek napisał/a:
Co to są te kapki?Może chodzi ci o kanapki?
Podobnie JDMSoiL
Chyba się nie wychowywaliście na podwórku tylko przed kompem... Kapki to podbicia piłki np. stopą, czy głową.
@Lupido to są żonglerki, u mnie tak było a nie jakieś kapki, ale spoko może macie swój świat, ja wszystko rozumiem;)
@SzczeroscToNieChamstwo
Określenie "Kapki" było i nadal jest często używane w całej Polsce, tak samo jak "Berek" czy "Ganiany" różnie się zwało takie zabawy
Określenie "Kapki" było i nadal jest często używane w całej Polsce, tak samo jak "Berek" czy "Ganiany" różnie się zwało takie zabawy
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów