Przejście graniczne w Hrebennem w 1992 roku. Wesołe autobusy, mercedesy 123, morze wódki i nieopisany syf.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
W USRR żyło się lepiej niż w Polsce Ludowej. Przed 1992 rokiem Ukraina miała większe PKB na mieszkańca od Polski. Społeczeństwo jest bardzo mocno podzielone. Oni nie potrafią i nie powinni być niepodległym państwem z obecnymi granicami.
Ford scorpio w tamtych czasach to musiał być rarytas:D
ford jak ford, ale mercedes "beczka" dawał w miejscowosciach przygranicznych wysoką pozycje społeczną
Możecie mówić co chcecie, ale w państwie Tuska żyje się bardzo dobrze, a w porównaniu do tamtych czasów to już w ogóle o niebo lepiej. Nie mówiąc już nawet o tym, że niższy jest na przykład PIT, albo jak poszliśmy w stronę kapitalizmu i sprywatyzowaliśmy dużo firm. Polepszyły się również jakościowo media; spójrzmy np. na takie show typu Kuba Wojewódzki, jak wygląda teraz, a jak wyglądało kiedyś. No tak ale polaki-cebulaki dalej "bedo nażekadź" ...
Pozdro dla kumatych
Pozdro dla kumatych
@up
Wyjdź i nie wracaj.
Wyjdź i nie wracaj.
Fejk, w 1990 r nie było takich samochodów poza tym nie mieli kamerek w telefonach to czym to niby kamerowali
@ Samudaripen masz u mnie skrzynkę wódki z tego filmiku
youtube.com/watch?v=LPYCtErvMyA
Niech mi jeszcze ktoś powie, że Ukraińcy pod Ruskimi mieli źle, to zaśmieję mu się w twarz.
Piękne czasy, wujek mi opowiadał, że jak Ukraińcy zabrali mu paszport za niezapłaconą grzywnę za przemyt i nie mógł sobie wyrobić nowego (a żyć z czegoś trzeba było, przecież nie pójdzie do pracy więc kombinował, obczaił, że ukarińskie pograniczniki jak wchodzą do autobusu to zbierają paszporty, ale nie patrzą wcale na fotki, wbijają masowo pieczatki i oddają paszporty kierowcy zaś polskiemu wystarczy pokazac dowód osobisty, więc 16 razy przejechał na paszport wystawiony na babkę zanim ktoś się połapał
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów