📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:03
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Turcja jest kandydatem do UE.... wyobraźcie sobie co będzie jak zostaną dla nich otwarte granice i rynki pracy....
Czy tylko mnie zaczyna wkurwiać to "jak było to chujowo otagowane" itp?
Hmm... Podobno i u katajcow jest juz zle, te cale 30% wzrostu gospodarczego z dupy wyjete.
Jeżeli ktoś naprawdę wierzy, że to Grecja pociągnęła UE to gratuluje mu racjonalnego myślenia.
Euro od momentu wprowadzenia nie miało szans przetrwania więcej niż ok 10 lat wg ekonomistów. I w sumie powolutku się wykańcza, w ogóle nie rozumiem polityki wprowadzania jednej waluty dla wielu krajów z różną gospodarką... To się nie miało prawa udać...
~Sklej napisał/a:
Euro od momentu wprowadzenia nie miało szans przetrwania więcej niż ok 10 lat wg ekonomistów. I w sumie powolutku się wykańcza, w ogóle nie rozumiem polityki wprowadzania jednej waluty dla wielu krajów z różną gospodarką... To się nie miało prawa udać...
Bo chciano stworzyć coś na styl jednego państwa. Strefa szengen, jedna waluta - koncepcja jest piękna tylko niemożliwe, aby to wytrzymało wiecznie
co maja chiny z tym wspolnego
krz2 napisał/a:
Bo chciano stworzyć coś na styl jednego państwa. Strefa szengen, jedna waluta - koncepcja jest piękna tylko niemożliwe, aby to wytrzymało wiecznie
Już raz im się to udało teraz jesteśmy światkami kolejnej oby ostatniej próby..... tak chodzi mi o ZSRR.
Libertinus napisał/a:
Turcja jest kandydatem do UE.... wyobraźcie sobie co będzie jak zostaną dla nich otwarte granice i rynki pracy....
spoko spoko, niech sie boją kraje z dobrym socjałem, nam to nie grozi
krz2 napisał/a:
Ja jestem za koncepcją zjednoczonej europy za pomocą paktów o nieagresji, umowami handlowymi i wzajemnej pomocy w razie problemów, jednakże bez centralnego aparatu biurokratycznego, jednej waluty, wspólnych przepisów dla wszystkich krajów tak jak to mamy teraz. Nie po to przez setki lat kształtowały się granice, kultura, języki, tradycje państw europejskich żeby teraz to wszystko zacierać i tworzyć jedno państwo. To mi przypomina koncepcję kolosa na glinianych nogach. Albo raczej koncepcję gówna, które zaczyna coraz bardziej śmierdzieć i każdy się chce go pozbyć. Niestety, nasi "pszywudcy" zrobią wszystko, żeby tylko być częścią tej euro stonogi i móc liznąć choć trochę europejskiego kału
Hahah wy się dziwicie, że unia europejska się rozpada... przecież z historii wiemy, że jakiś kołchoz złożony z róznych państw mających własne uprzedzenia do innych narodów, własną historię i przekonania nie ma szans przetrwać, a niemcy sobie stworzyli taką unię bo to właśnie oni mają największy z tego profit i to oni pociągają za sznurki, teraz wszyscy obwiniają grecję, nie byliście tam nigdy chyba... grecy nie cierpią niemców natomiast zawsze chętnie witają polaków... a wy oczywiście opowiecie się za niemiaszkami i drogim eurokołchozem, bo wam wybudowali nową remize we wsi... ogarnijcie się... a pierwszy jest Tusek do ratowania czegoś co się rozpada bo go Merkel po plecach poklepie i da nagrodę eurodebila roku... no i ten przymus uczenia się j. niemieckiego w szkołach... dziwne, że w nieczmech nie muszą się uczyć polskiego... większe możliwości daje język hiszpański bo praktycznie wszędzie się tym dogadasz, ale co tam... trzeba znać język swojego pana nie?
a ja i tak już wolę grecki kryzys niż polski dobrobyt bo oni mają na to co się dzieje wyjebane, natomiast polak potrafi... będzie lepił tonący niebieski statek.
a ja i tak już wolę grecki kryzys niż polski dobrobyt bo oni mają na to co się dzieje wyjebane, natomiast polak potrafi... będzie lepił tonący niebieski statek.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów